Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Develerin ana vatanı Kuzey Kutbu olabilir

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2013 - 16:00, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Develerin ana vatanı Kuzey Kutbu olabilir

Kanadalı bilim adamlarının araştırmasına göre develerin ana vatanının Kuzey Kutbu olabileceği belirlendi.
 Develerin ana vatanının Kuzey Kutbu olabileceği belirlendi.Kanadalı bilim adamlarının bu iddiası, Kanada'nın Grönland'a yakın ucundaki Ellesmere Adası'nda, taşlaşmış ağaçların yakınında bulunan kemik kalıntılarına dayanıyor.Bilim adamlarının kemikleri oluşturan protein üzerinde yaptığı araştırma, bu kalıntıların 3,5 milyon yıl önce yaşamış dev deve ailesinin bir üyesine ait olduğunu gösterdi.''Ellesmere devesinin'' bugüne kadar en kuzeyde bulunan deve olduğunun vurgulandığı araştırmada, hayvanın Pliyosen Çağ'da (yaklaşık 5 milyon yıl öncesinden 2 milyon yıl öncesine dek süren üçüncü jeolojik çağın son dönemi), bölgenin ağaçlarla kaplı olduğu dönemde yaşamış olabileceği belirtildi.Ellesmere adasında bugün neredeyse hiç bitki örtüsü bulunmuyor.Araştırmaya imza atanlardan Natalia Rybczynski, develerin ve lamaların atasının Sahara'da ya da And Dağları'nda değil Kuzey Amerika'da 45 milyon yıl önce doğmuş olabileceğini, daha sonra bir kısmının Asya'ya, bir kısmının Güney Amerika'ya göçmüş olabileceğini vurguladı.  Araştırma, ''Nature Communications'' dergisinde yayımlandı.
Kanadalı bilim adamlarının araştırmasına göre develerin ana vatanının Kuzey Kutbu olabileceği belirlendi.

 Develerin ana vatanının Kuzey Kutbu olabileceği belirlendi.

Kanadalı bilim adamlarının bu iddiası, Kanada'nın Grönland'a yakın ucundaki Ellesmere Adası'nda, taşlaşmış ağaçların yakınında bulunan kemik kalıntılarına dayanıyor.

Bilim adamlarının kemikleri oluşturan protein üzerinde yaptığı araştırma, bu kalıntıların 3,5 milyon yıl önce yaşamış dev deve ailesinin bir üyesine ait olduğunu gösterdi.

''Ellesmere devesinin'' bugüne kadar en kuzeyde bulunan deve olduğunun vurgulandığı araştırmada, hayvanın Pliyosen Çağ'da (yaklaşık 5 milyon yıl öncesinden 2 milyon yıl öncesine dek süren üçüncü jeolojik çağın son dönemi), bölgenin ağaçlarla kaplı olduğu dönemde yaşamış olabileceği belirtildi.

Ellesmere adasında bugün neredeyse hiç bitki örtüsü bulunmuyor.

Araştırmaya imza atanlardan Natalia Rybczynski, develerin ve lamaların atasının Sahara'da ya da And Dağları'nda değil Kuzey Amerika'da 45 milyon yıl önce doğmuş olabileceğini, daha sonra bir kısmının Asya'ya, bir kısmının Güney Amerika'ya göçmüş olabileceğini vurguladı.  

Araştırma, ''Nature Communications'' dergisinde yayımlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.