Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Gülpınar'ın Girişimleri Sonucu Kıbrıs'ta Mahsur Kalan İşçiler Kurtarıldı

SİVEREK 22.05.2020 - 14:22, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Gülpınar'ın Girişimleri Sonucu Kıbrıs'ta Mahsur Kalan İşçiler Kurtarıldı

Haber: Mevlüt Bayraktar-Korona virüsü nedeniyle Kıbrıs'ta mahsur kalan ve sosyal medyaya yükledikleri videolarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen narenciye işçilere memleketlerine ulaştı.
Korona virüsü nedeniyle Kıbrıs'ta mahsur kalan ve sosyal medyaya yükledikleri videolarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen narenciye işçilere memleketlerine ulaştı. Başta Şanlıurfa ve ilçeleri olmak üzere, Türkiye'nin değişik şehirlerinden Kıbrıs'a narenciye toplamaya giden 2 bine yakın işçi, Korona virüs nedeniyle sınır kapılarının kapanmasıyla, bir aydır Kıbrıs'ta mahsur kaldı. Mahsur kalan işçiler, sosyal medyaya yükledikleri videolarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'a da ulaşan işçiler, 4 ay boyunca kazandıklarını tüketmek üzere olduklarını ve bir an önce girişimlerde bulunması için ricada bulundular. Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın girişimleri sonucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Mahsur kalan işçiler gemilerle Türkiye'ye getirilerek, memleketlerine gönderildi. Siverek'e 400 kişilik işçi giriş yaptı Gemilerle Türkiye'ye oradan da minibüslerle memleketlerine gönderilen işçilerden 400'ü sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine giriş yaptı. Mahsur kalan işçileri ilçe girişinde akrabaları karşılarken, duygulu anlar yaşandı. Mahsur kalan işçilerden Mehmet Tekdemir,'Yaklaşık bir ay Kıbrıs'ta mahsur kaldıktan sonra, memleketlerine dönmenin sevincini yaşadıklarını' belirterek, kendilerine yardımcı olan Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'a teşekkür etti. Çocuklarını ve akrabalarını ilçe girişinde karşılamaya gelen Emin Tekdemir," Benim Kıbrıs'ta 6 çocuğum ve bir gelinim gitmişti, diğerleri de hepsi yakın akraba. Orada yaklaşık bir aydır mahsur kalmışlardı, çok endişelenmiştik. Sağolsun Vekilimiz Mehmet Kasın Gülpınar girişimleriyle çocuklarım ve akrabalarım bugün memleketine yetişti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu
Haber: Mevlüt Bayraktar-Korona virüsü nedeniyle Kıbrıs'ta mahsur kalan ve sosyal medyaya yükledikleri videolarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen narenciye işçilere memleketlerine ulaştı.

Korona virüsü nedeniyle Kıbrıs'ta mahsur kalan ve sosyal medyaya yükledikleri videolarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen narenciye işçilere memleketlerine ulaştı.

Başta Şanlıurfa ve ilçeleri olmak üzere, Türkiye'nin değişik şehirlerinden Kıbrıs'a narenciye toplamaya giden 2 bine yakın işçi, Korona virüs nedeniyle sınır kapılarının kapanmasıyla, bir aydır Kıbrıs'ta mahsur kaldı.

Mahsur kalan işçiler, sosyal medyaya yükledikleri videolarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'a da ulaşan işçiler, 4 ay boyunca kazandıklarını tüketmek üzere olduklarını ve bir an önce girişimlerde bulunması için ricada bulundular. Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın girişimleri sonucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Mahsur kalan işçiler gemilerle Türkiye'ye getirilerek, memleketlerine gönderildi.

Siverek'e 400 kişilik işçi giriş yaptı

Gemilerle Türkiye'ye oradan da minibüslerle memleketlerine gönderilen işçilerden 400'ü sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine giriş yaptı. Mahsur kalan işçileri ilçe girişinde akrabaları karşılarken, duygulu anlar yaşandı.

Mahsur kalan işçilerden Mehmet Tekdemir,'Yaklaşık bir ay Kıbrıs'ta mahsur kaldıktan sonra, memleketlerine dönmenin sevincini yaşadıklarını' belirterek, kendilerine yardımcı olan Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'a teşekkür etti.

Çocuklarını ve akrabalarını ilçe girişinde karşılamaya gelen Emin Tekdemir," Benim Kıbrıs'ta 6 çocuğum ve bir gelinim gitmişti, diğerleri de hepsi yakın akraba. Orada yaklaşık bir aydır mahsur kalmışlardı, çok endişelenmiştik. Sağolsun Vekilimiz Mehmet Kasın Gülpınar girişimleriyle çocuklarım ve akrabalarım bugün memleketine yetişti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.