Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İnsan Nasıl Var Olur?

07.12.2017 - 20:59, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

İnsan Nasıl Var Olur?

Habersiverek'te yazılarıyla kendini rahatlıkla fark ettirecek Ayhan Bağışkondu'nun il yazısı'İnsan Nasıl Var Olur'
insan nasıl var olur? İnsan nedir? Çağlar boyunca bu sorunun cevabı aranmış,  çok farklı cevaplar verilmiştir. Sokakta herhangi birine sorduğumuzda cevabı çoğunlukla hazırdır ; insan benim. Peki, sen kimsin? Kaç kişi kendini tanır? Zaaflarını köreltir? Herkesten iyi yaptıklarını yüceltir misin? İnsan olmanın bedelini nasıl ödüyorsun? Seni insan olarak yoran nedir? Biyolojik olarak diğer canlılardan seni ayıran nedir?  Zeka,  duygu,  değer...  Ya da hiçbir şey mi? Bu hayatta niye varsın?  Çalışmak, para kazanmak,  doyumsuz bir iştahla daha fazlasını istemek? Ya da başka bir şey mi? İzlediğimiz filmler,   diziler çoğunlukla bize dayatılan yaşama tarzı, Reklamlarla tüketim ürünleri..hep böylesi mesajlar vardır. Subliminal mesaj. Tüket ki var ol! Yaratılan İdeal tipe yaklaş ki sevin!     İnsanların çoğunlukla amaçları vardır. Hayatlarına yeni bir damar yolu açmakla uğraşan,  yaşam anlamına anlam katmaya çalışan bir azınlık vardır sanırım.    Tabi hırsları gözlerini kör eden,  egoları ve benlikleri altında kaybolan çoğunluk, kaybolan...  İnsanları tek potada eritmek mümkün değildir.  Tek değere,  tek mantığa,  tek amaca,  tek sözcüğe,  tek boyuta indirgemek asla bir tanım belirtmeyecektir. Yücelttiğimiz duygularla,  zaaflarımızla varız. Fikirlerimizle,  kabul etmediklerimizle ayaktayız. Varlık nedenimizi başka birileri belirmesin,  fikirlerinizi baskılamayın,  çok çeşitli, sınırı belli olmayan bakış açıları var edelim derim sevgili okur..
Habersiverek'te yazılarıyla kendini rahatlıkla fark ettirecek Ayhan Bağışkondu'nun il yazısı'İnsan Nasıl Var Olur'

insan nasıl var olur?

İnsan nedir? Çağlar boyunca bu sorunun cevabı aranmış,  çok farklı cevaplar verilmiştir. Sokakta herhangi birine sorduğumuzda cevabı çoğunlukla hazırdır ; insan benim. Peki, sen kimsin? Kaç kişi kendini tanır? Zaaflarını köreltir? Herkesten iyi yaptıklarını yüceltir misin? İnsan olmanın bedelini nasıl ödüyorsun? Seni insan olarak yoran nedir? Biyolojik olarak diğer canlılardan seni ayıran nedir?  Zeka,  duygu,  değer...  Ya da hiçbir şey mi? Bu hayatta niye varsın?  Çalışmak, para kazanmak,  doyumsuz bir iştahla daha fazlasını istemek? Ya da başka bir şey mi?

İzlediğimiz filmler,   diziler çoğunlukla bize dayatılan yaşama tarzı, Reklamlarla tüketim ürünleri..hep böylesi mesajlar vardır. Subliminal mesaj. Tüket ki var ol! Yaratılan İdeal tipe yaklaş ki sevin!

 

  İnsanların çoğunlukla amaçları vardır. Hayatlarına yeni bir damar yolu açmakla uğraşan,  yaşam anlamına anlam katmaya çalışan bir azınlık vardır sanırım.    Tabi hırsları gözlerini kör eden,  egoları ve benlikleri altında kaybolan çoğunluk, kaybolan... 

İnsanları tek potada eritmek mümkün değildir.  Tek değere,  tek mantığa,  tek amaca,  tek sözcüğe,  tek boyuta indirgemek asla bir tanım belirtmeyecektir. Yücelttiğimiz duygularla,  zaaflarımızla varız. Fikirlerimizle,  kabul etmediklerimizle ayaktayız. Varlık nedenimizi başka birileri belirmesin,  fikirlerinizi baskılamayın,  çok çeşitli, sınırı belli olmayan bakış açıları var edelim derim sevgili okur..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.