Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İzol', 'Devletimize Olan Güvenimiz Tam'

20.06.2019 - 09:32, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

İzol', 'Devletimize Olan Güvenimiz Tam'

Siverek'te meydana gelen kavgada 6 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili, İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden Hasan İzol yazılı açıklamada bulundu.
Siverek'te meydana gelen kavgada 6 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili, İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden Hasan İzol yazılı açıklamada bulundu. İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda Siverek Belediye Başkan Yardımcısı olan Hasan İzol,  meydana gelen olayda tarafların öz amca çocukları olduğunu aktardı. Olayın yaşandığı mahallede iki taraf dışında başka aşiret mensubu yaşamadığı için müdahale edilemediğini dile getiren İzol, şunları kaydetti: “Ölenler herkesten önce bizim akrabalarımızdır. Bu vahim olayı Siverek bölgesinde 100’e yakın köyü ve binlerce mensubu bulunan İzol Aşiretinin tamamına mal etmek kabul edilemez. Mezkûr olayın vukuundan itibaren hemen adli ve idari mercilere başvurularak her türlü yardımın yapılacağı bilgisi verilmiş, yaşanan bu elim olay neticesinde zaman kaybedilmeden adli ve idari merciler bilgilendirilmiştir.” Olayla alakalı ilk andan itibaren yetkili mercilerin bilgilendirildiğini söyleyen Hasan İzol, “Bu hususta Şanlıurfa Valimiz, Siverek İlçe Kaymakamımız, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Alay Komutanımız süreci bizzat takip etmekte ve yönetmektedir. Kolluk kuvvetlerinin yoğun çabası sonucu failler aynı gün gözaltına alınmıştır. Kamuoyunda faillerin yakalanmadığına yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca mağdur taraf ile sürekli irtibat halindeyiz. ” diye konuştu. Devam eden adli süreç nedeniyle olayla ilgili detay veremediklerini de belirten İzol, açıklamayı şu sözlerle tamamladı: “Adli süreç başladığı için daha fazla detaya girmeyeceğiz. Acımız büyüktür, yüreğimiz yanmaktadır. Vefat eden akrabalarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Devletimizin gereğini yapacağından hiç kimsenin şüphesi yoktur. Devletimize ve adalete olan güvenimiz tamdır.”
Siverek'te meydana gelen kavgada 6 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili, İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden Hasan İzol yazılı açıklamada bulundu.

Siverek'te meydana gelen kavgada 6 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili, İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden Hasan İzol yazılı açıklamada bulundu.

İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda Siverek Belediye Başkan Yardımcısı olan Hasan İzol,  meydana gelen olayda tarafların öz amca çocukları olduğunu aktardı.

Olayın yaşandığı mahallede iki taraf dışında başka aşiret mensubu yaşamadığı için müdahale edilemediğini dile getiren İzol, şunları kaydetti:

“Ölenler herkesten önce bizim akrabalarımızdır. Bu vahim olayı Siverek bölgesinde 100’e yakın köyü ve binlerce mensubu bulunan İzol Aşiretinin tamamına mal etmek kabul edilemez. Mezkûr olayın vukuundan itibaren hemen adli ve idari mercilere başvurularak her türlü yardımın yapılacağı bilgisi verilmiş, yaşanan bu elim olay neticesinde zaman kaybedilmeden adli ve idari merciler bilgilendirilmiştir.”

Olayla alakalı ilk andan itibaren yetkili mercilerin bilgilendirildiğini söyleyen Hasan İzol, “Bu hususta Şanlıurfa Valimiz, Siverek İlçe Kaymakamımız, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Alay Komutanımız süreci bizzat takip etmekte ve yönetmektedir. Kolluk kuvvetlerinin yoğun çabası sonucu failler aynı gün gözaltına alınmıştır. Kamuoyunda faillerin yakalanmadığına yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca mağdur taraf ile sürekli irtibat halindeyiz. ” diye konuştu.

Devam eden adli süreç nedeniyle olayla ilgili detay veremediklerini de belirten İzol, açıklamayı şu sözlerle tamamladı: “Adli süreç başladığı için daha fazla detaya girmeyeceğiz. Acımız büyüktür, yüreğimiz yanmaktadır. Vefat eden akrabalarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Devletimizin gereğini yapacağından hiç kimsenin şüphesi yoktur. Devletimize ve adalete olan güvenimiz tamdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.