Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Milli Eğitim'den Afet Eğitimleri Verildi

15.03.2021 - 09:33, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Milli Eğitim'den Afet Eğitimleri Verildi

İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu Afet Eğitimi seferberliği kapsamında ilçemizde kurumlarda görevli personel ve muhtarlara Afet Eğitimi verildi.
İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu Afet Eğitimi seferberliği kapsamında ilçemizde kurumlarda görevli personel ve muhtarlara Afet Eğitimi verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı "Afet Eğitimi Yılı" olarak ilan edilmesiyle birlikte, Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde kurumlarda görevli memur, personel ve muhtarlara Afet Eğitimi verildi. Müdürlüğe bağlı eğitimciler tarafından pandemi kurallara çerçevesinde, merkez ve kırsal mahalle muhtarları, özel eğitim kurumları, emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, belediye personellerine, din görevlileri gibi resmi kurum personellerine temel eğitim bilinci, yangın, sel ve deprem sırasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler verildi. Konu ile ilgili Özel Büro sorumlusu ve Afet Eğitimi Eğitmeni Mehmet Fahri Düşünekli yaptığı açıklamada," Yaptığımız çalışma sonucu, Afete hazırlığın önemi, yaşam, çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konuları içeren afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimler yürütülerek tüm vatandaşlarımıza ulaşılması hedefledik. Bu hedefler doğrultusunda, 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatılmıştır" dedi Afet Eğitimlerin önümüzde ki günlerde de devam edilecek
İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu Afet Eğitimi seferberliği kapsamında ilçemizde kurumlarda görevli personel ve muhtarlara Afet Eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu Afet Eğitimi seferberliği kapsamında ilçemizde kurumlarda görevli personel ve muhtarlara Afet Eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı "Afet Eğitimi Yılı" olarak ilan edilmesiyle birlikte, Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde kurumlarda görevli memur, personel ve muhtarlara Afet Eğitimi verildi.

Müdürlüğe bağlı eğitimciler tarafından pandemi kurallara çerçevesinde, merkez ve kırsal mahalle muhtarları, özel eğitim kurumları, emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, belediye personellerine, din görevlileri gibi resmi kurum personellerine temel eğitim bilinci, yangın, sel ve deprem sırasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler verildi.

Konu ile ilgili Özel Büro sorumlusu ve Afet Eğitimi Eğitmeni Mehmet Fahri Düşünekli yaptığı açıklamada," Yaptığımız çalışma sonucu, Afete hazırlığın önemi, yaşam, çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konuları içeren afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimler yürütülerek tüm vatandaşlarımıza ulaşılması hedefledik. Bu hedefler doğrultusunda, 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatılmıştır" dedi

Afet Eğitimlerin önümüzde ki günlerde de devam edilecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.