Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Muhabbet kuşuyla Zaza’ca muhabbet

31.07.2019 - 15:13, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Muhabbet kuşuyla Zaza’ca muhabbet

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Zaza’ca konuşan muhabbet kuşu görenleri şaşırtıyor
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Zaza’ca konuşan muhabbet kuşu görenleri şaşırtıyor Siverek ilçesinde yaşayan Ömer Geyik muhabbet kuşuna Zaza’ca ” paşam ne yapıyorsun, sen ne yapıyorsun, iyiliğini istiyorum” şeklinde eğiterek Zaza’ca öğretti. Geyik, 3 ay önce arkadaşının eşinin doğum yapması üzerine kuşa bakamayacakları için muhabbet kuşunu kendisine verdiğini belirterek şunları söyledi.’’ Muhabbet kuşunu ilk aldığında sadece aşkım kelimesini söyleyebiliyordu, yaklaşık 3 ay boyunca kuşla sohbet ettim, kuşla ilgilenmem beni mutlu ediyordu, kuşa gösterdiğim ilgiyle kuşta kısa süre içinde benim söylediğim bazı kelimeleri tekrarlaması ayrı bir sevindiriciydi benim için inşallah bundan sonra kuşuma daha fazla kelime öğretecem, insanların dili olmayan hayvanlara merhamet göstermesi ona sevgiyle merhametle yaklaşması her insanın yerine getireceği bir görevdir. Evde çocuğum var daha önce hayvanlardan çok uzak yaşıyorduk ama bu kuşu görünce çocuğumda da hayvan sevgisi oluştu buda ayrı bir sevinçtir benim için elimden geldiğince tüm hayvanlara sahip çıkmaya çalışacağım’ ’dedi. Genellikle Türkçe ve İngilizce konuşan muhabbet kuşları Zaza’ca konuşunca çevredeki esnafın da ilgisini çekiyor.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Zaza’ca konuşan muhabbet kuşu görenleri şaşırtıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Zaza’ca konuşan muhabbet kuşu görenleri şaşırtıyor

Siverek ilçesinde yaşayan Ömer Geyik muhabbet kuşuna Zaza’ca ” paşam ne yapıyorsun, sen ne yapıyorsun, iyiliğini istiyorum” şeklinde eğiterek Zaza’ca öğretti.

Geyik, 3 ay önce arkadaşının eşinin doğum yapması üzerine kuşa bakamayacakları için muhabbet kuşunu kendisine verdiğini belirterek şunları söyledi.’’ Muhabbet kuşunu ilk aldığında sadece aşkım kelimesini söyleyebiliyordu, yaklaşık 3 ay boyunca kuşla sohbet ettim, kuşla ilgilenmem beni mutlu ediyordu, kuşa gösterdiğim ilgiyle kuşta kısa süre içinde benim söylediğim bazı kelimeleri tekrarlaması ayrı bir sevindiriciydi benim için inşallah bundan sonra kuşuma daha fazla kelime öğretecem, insanların dili olmayan hayvanlara merhamet göstermesi ona sevgiyle merhametle yaklaşması her insanın yerine getireceği bir görevdir. Evde çocuğum var daha önce hayvanlardan çok uzak yaşıyorduk ama bu kuşu görünce çocuğumda da hayvan sevgisi oluştu buda ayrı bir sevinçtir benim için elimden geldiğince tüm hayvanlara sahip çıkmaya çalışacağım’ ’dedi.

Genellikle Türkçe ve İngilizce konuşan muhabbet kuşları Zaza’ca konuşunca çevredeki esnafın da ilgisini çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.