Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Öğrencilerin sokak resim sergisi büyük ilgi gördü

SİVEREK 13.05.2022 - 10:16, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Öğrencilerin sokak resim sergisi büyük ilgi gördü

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrenciler yaptıkları resimleri sokakta sergiledi.
haberin videosu için tıklayınız... Siverek Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri 6 aylık bir çalışma sonucu yaptıkları renkli boya tablo ve resimleri ilçenin Lezgo parkında gösterime sundu. 30 tablonun sergilendiği, sokak serginin açılışını, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, İlçe Kaymakamı Aziz Gölbası ve ile protokolü tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşlar tarafından da ilgi ile karşılanan resim sergisi, yüzlerce kişi tarafından gezildi. Bu gibi sanat çalışmalarının sokakta gösterime sunulması gençlerin özgüvenini artırdığını dillendiren vatandaşlar, ilçe için de sıra dışı bir çalışma olduğunu söyledi. ‘Öğrencilerinin kendi yaptıkları resimleri sergilediklerini’ söyleyen Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Mustafa Çatalkaya,”  Öğrencilerimizin yaklaşık 6 ay süren çalışmaları sonucu yaptıkları 30 eseri bugün Lezgo parkında halkın gösterimine sunduk. Misafirlerimiz, ziyaretçilerimiz geldi. Çocuklar kendi emeklerinin halk tarafından taktir edilmesine çok heyecanlandı, çok sevindiler ve mutlu oldular, inşallah sonra ki zamanlarda bu gibi çalışmalarımız devam edecek” dedi Altıncı sınıf öğrencisi Gamze Şenateş, yaptığı gül resminin hikâyesini anlatarak, yapraklarına ve dalına ayrı bir renk vermek istediğini’ belirtti. ‘Mavi rengi sevdiği için, mavi renkte pasta resmi yaptığını söyleyen Gamze Şenataeş,” Normalde pastalar kahverengi ve çilekli olurken, ben mavi rengi sevdiğim için mavi renkte bir pasta yaptım” diye konuştu Tatlı sevdiği için bir tatlı resmini çizdiğini ve bu çizimi yaparken bile içinde güzel bir duygu oluştuğunu söyleyen öğrencilerden Muazzez Karakayalı,” Sokakta resimlerimizi sergilemek çok güzel bir duygu, birazcık utanıyoruz ama çok huşumuza gidiyor” diye belirtti. Gün boyu halkın beğenisine sunulan eserler, daha sonra okul koridorlarına asılacağı belirtildi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrenciler yaptıkları resimleri sokakta sergiledi.

haberin videosu için tıklayınız...

Siverek Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri 6 aylık bir çalışma sonucu yaptıkları renkli boya tablo ve resimleri ilçenin Lezgo parkında gösterime sundu. 30 tablonun sergilendiği, sokak serginin açılışını, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, İlçe Kaymakamı Aziz Gölbası ve ile protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Vatandaşlar tarafından da ilgi ile karşılanan resim sergisi, yüzlerce kişi tarafından gezildi. Bu gibi sanat çalışmalarının sokakta gösterime sunulması gençlerin özgüvenini artırdığını dillendiren vatandaşlar, ilçe için de sıra dışı bir çalışma olduğunu söyledi.

‘Öğrencilerinin kendi yaptıkları resimleri sergilediklerini’ söyleyen Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Mustafa Çatalkaya,”  Öğrencilerimizin yaklaşık 6 ay süren çalışmaları sonucu yaptıkları 30 eseri bugün Lezgo parkında halkın gösterimine sunduk. Misafirlerimiz, ziyaretçilerimiz geldi. Çocuklar kendi emeklerinin halk tarafından taktir edilmesine çok heyecanlandı, çok sevindiler ve mutlu oldular, inşallah sonra ki zamanlarda bu gibi çalışmalarımız devam edecek” dedi

Altıncı sınıf öğrencisi Gamze Şenateş, yaptığı gül resminin hikâyesini anlatarak, yapraklarına ve dalına ayrı bir renk vermek istediğini’ belirtti. ‘Mavi rengi sevdiği için, mavi renkte pasta resmi yaptığını söyleyen Gamze Şenataeş,” Normalde pastalar kahverengi ve çilekli olurken, ben mavi rengi sevdiğim için mavi renkte bir pasta yaptım” diye konuştu

Tatlı sevdiği için bir tatlı resmini çizdiğini ve bu çizimi yaparken bile içinde güzel bir duygu oluştuğunu söyleyen öğrencilerden Muazzez Karakayalı,” Sokakta resimlerimizi sergilemek çok güzel bir duygu, birazcık utanıyoruz ama çok huşumuza gidiyor” diye belirtti.

Gün boyu halkın beğenisine sunulan eserler, daha sonra okul koridorlarına asılacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.