Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Sarıkamış şehitleri için Karacadağ'a tırmandılar

31.12.2019 - 12:20, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Sarıkamış şehitleri için Karacadağ'a tırmandılar

(Hbaer: Mevlüt Bayraktar)-Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Fırat Gezginler Kulübü üyeleri, Sarıkamış Harekatının 105. yılında donarak şehit olan askerleri anmak için Karacadağ'a tırmandı.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Fırat Gezginler Kulübü üyeleri, Sarıkamış Harekatının  105. yılında donarak şehit olan askerleri anmak için Karacadağ'a tırmandı. İlçenin tanıtımı amacıyla kurulan Fırat Gezginler Kulübü üyelerinden oluşan 15 kişilik ekip, Sarıkamış harekatının 105. yılında, Bin 919 rakımlı Karacadağ'a tırmanarak andı. Yoğun kar ve tipi altında yapılan yürüyüşte, doğa severler eksi 10 derece altında yaklaşık 2 saatlik yürüyüş sonunda, karacadağ zirvesinde Ay yıldızlı bayrağı açtı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle araçları mahsur kalan dernek üyeleri ve vatandaşlar, yolda halay çekerek kurtarılmayı bekledi. Program kapsamında dönüş yolunda köy evinde soba yakan geziciler, beraber şarkı söyleyip kestane pişirdi. Amaçlarının kahraman şehitleri anmak olduğunu söyleyen Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı,"  Zor şartlarla arkadaşlarımızla birlikte Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşümüzü gerçekleştirdik.  kar ve tipi altında yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. şehitlerimizi andık, buradan tekrardan onlara Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Bu zor şartlarda yürüyüşümüze katılım gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi
(Hbaer: Mevlüt Bayraktar)-Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Fırat Gezginler Kulübü üyeleri, Sarıkamış Harekatının 105. yılında donarak şehit olan askerleri anmak için Karacadağ'a tırmandı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Fırat Gezginler Kulübü üyeleri, Sarıkamış Harekatının  105. yılında donarak şehit olan askerleri anmak için Karacadağ'a tırmandı.

İlçenin tanıtımı amacıyla kurulan Fırat Gezginler Kulübü üyelerinden oluşan 15 kişilik ekip, Sarıkamış harekatının 105. yılında, Bin 919 rakımlı Karacadağ'a tırmanarak andı. Yoğun kar ve tipi altında yapılan yürüyüşte, doğa severler eksi 10 derece altında yaklaşık 2 saatlik yürüyüş sonunda, karacadağ zirvesinde Ay yıldızlı bayrağı açtı.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle araçları mahsur kalan dernek üyeleri ve vatandaşlar, yolda halay çekerek kurtarılmayı bekledi.

Program kapsamında dönüş yolunda köy evinde soba yakan geziciler, beraber şarkı söyleyip kestane pişirdi.

Amaçlarının kahraman şehitleri anmak olduğunu söyleyen Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı,"  Zor şartlarla arkadaşlarımızla birlikte Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşümüzü gerçekleştirdik.  kar ve tipi altında yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. şehitlerimizi andık, buradan tekrardan onlara Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Bu zor şartlarda yürüyüşümüze katılım gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.