Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Sıcak Havalarda Beslenmede Dikkat Edilecek Hususlar

27.08.2019 - 16:21, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Sıcak Havalarda Beslenmede Dikkat Edilecek Hususlar

(Videolu)-Hava sıcaklığının artmasıyla yaz mevsiminin etkisini iyice gösterdiği şu günlerde insanların beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Şükran Ortakaya, yazın nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı.
Hava sıcaklığının artmasıyla yaz mevsiminin etkisini iyice gösterdiği şu günlerde insanların beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Şükran Ortakaya, yazın nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı. Sağlıklı bir yaşamın ve mutlu bir günün sabah beslenmesinden geçtiğini dikkat çeken Şükran Ortakaya,’ Sabah kahvaltısında kızartma ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini’ söyledi. Ortakaya,” Kahvaltı hafif olmalı. Örneğin; haşlanmış yumurta, az yağlı peynir, zeytin tercih edilmelidir, bunların yanında bol yeşilli bir kahvaltı olmalı. Diğer öğünlerde de yağlı besinlerden uzak durulmalı, ağır yemekler gün içinde çok fazla tüketilmemeli, devamlı hafif öğünler hazırlanmalı ve muhakkak ana yemeklerin yanında salata ve ayran olmasına dikkat edilmelidir” dedi Tatlılardan da uzak durulması gerektiğini söyleyen Diyetisyen Ortakaya, “ Hamur işi tatlılardan muhakkak uzak durmalıyız, bunun yerine sütlü ve dondurma gibi tatlılar tüketilebilir, ancak tüketilecek dondurma ve tatlı süt ürünlerinin güvenirliğinden emin olunmalıdır” Sıcaklıklarda vücut dengesini koruyabilmek için su tüketimine de önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Ortakaya,” Artan sıcaklarla birlikte vücudumuzda terlenmeler oluyor, bu terlenmeler sonucu vücut su kaybediyor. Bu suyun yerini doldurmak gerekiyor, bunun içinde kişi günde en az iki veya iki buçuk litre su tüketmelidir.” Şeklinde konuştu Şükran Ortakaya, ‘Günün 10 ile 16 saatleri arasında güneş ışınlarının en fazla yoğun saatler olduğuna dikkat çekerek,” Bu saatlerde dışarı çıkıldığında hafif giyseler tercih edilmeli, başı güneş ışınlarından korumak için şapka kullanılması ve gölgelik yerlerin tercih edilmesi gerekiyor. Vücut ısısının yükselmemesi için, sık sık duş alınmalı, bu mümkün değilse eller, ayaklar ve esne kısımları ıslatılmalı” Aşırı sıcakların özelikle kronik hastalar ile yaşlı ve çocukları etkilediğini belirten Ortakaya,” Aşırı sıcaklar kronik kalp hastalığı olan, yüksek tansiyonu olan, diyabeti olan dolaşım ve solunum problemi olan hastaları fazlaca etkilemekte, onların hayatları tehlikeye girmektedir. Bunun için tüm bireyler aşırı sıcaklarda çok dikkat etmeleri gerekiyor, kronik hastalığı bulunanların ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Tüm bunların yanında sıcak ortamlarda ve diğer zamanlarda beslenme ile ilgili bireylerin merak ettikleri veya danışmak istedikleri bir konu olursa en yakın diyetisyene başvurabilirler” diye konuştu.
(Videolu)-Hava sıcaklığının artmasıyla yaz mevsiminin etkisini iyice gösterdiği şu günlerde insanların beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Şükran Ortakaya, yazın nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı.

Hava sıcaklığının artmasıyla yaz mevsiminin etkisini iyice gösterdiği şu günlerde insanların beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Şükran Ortakaya, yazın nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı.

Sağlıklı bir yaşamın ve mutlu bir günün sabah beslenmesinden geçtiğini dikkat çeken Şükran Ortakaya,’ Sabah kahvaltısında kızartma ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini’ söyledi. Ortakaya,” Kahvaltı hafif olmalı. Örneğin; haşlanmış yumurta, az yağlı peynir, zeytin tercih edilmelidir, bunların yanında bol yeşilli bir kahvaltı olmalı. Diğer öğünlerde de yağlı besinlerden uzak durulmalı, ağır yemekler gün içinde çok fazla tüketilmemeli, devamlı hafif öğünler hazırlanmalı ve muhakkak ana yemeklerin yanında salata ve ayran olmasına dikkat edilmelidir” dedi

Tatlılardan da uzak durulması gerektiğini söyleyen Diyetisyen Ortakaya, “ Hamur işi tatlılardan muhakkak uzak durmalıyız, bunun yerine sütlü ve dondurma gibi tatlılar tüketilebilir, ancak tüketilecek dondurma ve tatlı süt ürünlerinin güvenirliğinden emin olunmalıdır”

Sıcaklıklarda vücut dengesini koruyabilmek için su tüketimine de önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Ortakaya,” Artan sıcaklarla birlikte vücudumuzda terlenmeler oluyor, bu terlenmeler sonucu vücut su kaybediyor. Bu suyun yerini doldurmak gerekiyor, bunun içinde kişi günde en az iki veya iki buçuk litre su tüketmelidir.” Şeklinde konuştu

Şükran Ortakaya, ‘Günün 10 ile 16 saatleri arasında güneş ışınlarının en fazla yoğun saatler olduğuna dikkat çekerek,” Bu saatlerde dışarı çıkıldığında hafif giyseler tercih edilmeli, başı güneş ışınlarından korumak için şapka kullanılması ve gölgelik yerlerin tercih edilmesi gerekiyor. Vücut ısısının yükselmemesi için, sık sık duş alınmalı, bu mümkün değilse eller, ayaklar ve esne kısımları ıslatılmalı”

Aşırı sıcakların özelikle kronik hastalar ile yaşlı ve çocukları etkilediğini belirten Ortakaya,” Aşırı sıcaklar kronik kalp hastalığı olan, yüksek tansiyonu olan, diyabeti olan dolaşım ve solunum problemi olan hastaları fazlaca etkilemekte, onların hayatları tehlikeye girmektedir. Bunun için tüm bireyler aşırı sıcaklarda çok dikkat etmeleri gerekiyor, kronik hastalığı bulunanların ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Tüm bunların yanında sıcak ortamlarda ve diğer zamanlarda beslenme ile ilgili bireylerin merak ettikleri veya danışmak istedikleri bir konu olursa en yakın diyetisyene başvurabilirler” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.