Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Sıcakta Saman İşçilerinin Zorlu Mücadelesi

05.06.2018 - 14:23, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Sıcakta Saman İşçilerinin Zorlu Mücadelesi

Siverek ilçesinde saman işçileri 40 derece kavurucu sıcak altında hem çalışıyor hem de oruç tutuyorlar
Siverek ilçesinde saman işçileri 40 derece kavurucu sıcak altında hem çalışıyor hem de oruç tutuyorlar Siverek ilçesinde arpa, buğday ve mercimek hasadının başlamasıyla birlikte ilçede yaşayan birçok kişi için alternatif iş olanağı sağlayan saman işçiliği, Ramazan ayına denk gelmesinden birlikte, işçiler kavurucu sıcak altında, saman tozları içinde oruçlu çalışmak zorunda kalıyor. Saman işçisi Mustafa Ekmer, dört yıldır her mevsim bu işi yaptığını belirterek, “Ramazan ayında oruçluyken kavurucu sıcak altında saman işinde çalışmak zorunda kalıyorum, yevmiyemiz 40-50 lira arasında. Siverek’te iş olmadığından dolayı saman işi Ramazan ayına denk geldiği halde çalışmak zorundayız ve çalışıyoruz” Sıcaklıktan sonra özelikle saman tozundan etkilendiklerini söyleyen Mustafa Ekmer, “ Çok zorlanıyoruz, özelikle samanın tozu ile sıcaklık bir araya geldi mi bazen dayanılmaz hal alıyoruz. Günde arkadaşlarla beraber, yaklaşık 500 çuval dolduruyoruz,  altı arkadaşız bunarı bölsek ortalamam herkese 90 çuval düşüyor. Doldurmakla da kalmıyoruz, her biri ortalama 30-40 kilo gelen çuvalları kamyona yüklüyoruz. Sabah saat iki, üç gibi geliyoruz akşama doğru işimiz bitiyor. Ne yapalım ekmek kavgası Ramazan’da çalışıyoruz” diye konuştu
Siverek ilçesinde saman işçileri 40 derece kavurucu sıcak altında hem çalışıyor hem de oruç tutuyorlar

Siverek ilçesinde saman işçileri 40 derece kavurucu sıcak altında hem çalışıyor hem de oruç tutuyorlar

Siverek ilçesinde arpa, buğday ve mercimek hasadının başlamasıyla birlikte ilçede yaşayan birçok kişi için alternatif iş olanağı sağlayan saman işçiliği, Ramazan ayına denk gelmesinden birlikte, işçiler kavurucu sıcak altında, saman tozları içinde oruçlu çalışmak zorunda kalıyor.

Saman işçisi Mustafa Ekmer, dört yıldır her mevsim bu işi yaptığını belirterek, “Ramazan ayında oruçluyken kavurucu sıcak altında saman işinde çalışmak zorunda kalıyorum, yevmiyemiz 40-50 lira arasında. Siverek’te iş olmadığından dolayı saman işi Ramazan ayına denk geldiği halde çalışmak zorundayız ve çalışıyoruz”

Sıcaklıktan sonra özelikle saman tozundan etkilendiklerini söyleyen Mustafa Ekmer, “ Çok zorlanıyoruz, özelikle samanın tozu ile sıcaklık bir araya geldi mi bazen dayanılmaz hal alıyoruz. Günde arkadaşlarla beraber, yaklaşık 500 çuval dolduruyoruz,  altı arkadaşız bunarı bölsek ortalamam herkese 90 çuval düşüyor. Doldurmakla da kalmıyoruz, her biri ortalama 30-40 kilo gelen çuvalları kamyona yüklüyoruz. Sabah saat iki, üç gibi geliyoruz akşama doğru işimiz bitiyor. Ne yapalım ekmek kavgası Ramazan’da çalışıyoruz” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.