Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Silahla Vurulmuş Köpeğe Gözü Gibi Bakıyor

SİVEREK 05.12.2017 - 21:56, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Silahla Vurulmuş Köpeğe Gözü Gibi Bakıyor

Siverek ilçesi Hasanveren kırsal mahallesinde yaşayan Adil Ağırağaç, yol kenarında silahla vurulmuş halde yaralı olarak bulduğu köpeği evine getirerek hayata bağladı.
Siverek ilçesi Hasanveren kırsal mahallesinde yaşayan Adil Ağırağaç, yol kenarında silahla vurulmuş halde yaralı olarak bulduğu köpeği evine getirerek hayata bağladı. Hayvansever Ağırağaç, kim tarafından vurulduğu bilinmeyen ve evine getirdiği yaralı köpeğe bir insan edasıyla bakıyor. Yaralarına ilaç ve süren duyarlı vatandaş, bununla da yetinmeyip köpeğin güç kaybetmemesi için şırıngayla süt içiriyor. Geceleri soğuk olmasın diye yaralı köpeğin kaldığı odaya tezek sobası kuran Adil Ağırağaç, yaptığının insanlık görevi olduğunu ifade ediyor. Geçimini tarım ve hayvancılık yaparak sağlayan 39 yaşındaki Adil Ağırağaç, "3 gün önce çocuklar evimizden uzak bir yerde yaralı bir köpeğin ölmek üzere olduğunu söylemeleri üzerine, köpeği görmeye gittim. Hayvan yarı baygın haldeydi, yalnızca zaman zaman acı çektiğini gösteren sesler çıkarıyordu. Köpeği incelediğimde vücudunun değişik yerlerinde ağır yaralar gördüm. Vicdanım zavallı hayvanı öyle yerde bırakmaya el vermedi, hemen gidip arabamı getirip yaralı hayvanı eve getirdim. Daha sonra ilçe merkezinden veterineri çağırdım, veteriner geldi hayvanı muayene etti. bana köpeğin ağır yaralı olduğunu ve kurtulamayacağını söyledi, bende gereken ne ise yapalım, sonra Allah'a havale edelim dedim ve tedavisini yaptık. daha sonra kullanmak üzere bana değişik yara ve iltihap kurutucu ilaçları verdi. Üç gündür bu hayvana bakıyorum, her gün 3 defa yaralarını dezenfekte edip ilaçlıyorum, enjektörle süt içiriyorum. Çok şükür eskisine oranla köpeğin durumu iyi, kendine gelmiş, hareket ediyor" diye konuştu.-Bunu yapanlar insan olamazZavallı köpeği yaralayanların insan olamayacağını dile getiren Adil Ağırağaç, "Bu zavallı hayvanı bu duruma getirenler utansın, bu gibiler insanlıktan nasibini alamamış kişilerdir. Bu köpeğe bunu yapanlar, bir hayvanın yapamayacağı şeylerdir. Neticede bu köpekte Allah'ın verdiği bir candır. 3 gündür acılar içerisinde bu hayvan burada yatıyor, insan vicdanı bunu kabul edemiyor. Bunu yapanları Allah'a havale ediyor ve kınıyorum" dedi. Siverekli hayvanseverin duyarlılığı bir süre önce Erzincan'da bir askerin yavru kediye yaptığı işkenceyi akıllara getirerek, insanlığın ölmediğini gösterdi.
Siverek ilçesi Hasanveren kırsal mahallesinde yaşayan Adil Ağırağaç, yol kenarında silahla vurulmuş halde yaralı olarak bulduğu köpeği evine getirerek hayata bağladı.

Siverek ilçesi Hasanveren kırsal mahallesinde yaşayan Adil Ağırağaç, yol kenarında silahla vurulmuş halde yaralı olarak bulduğu köpeği evine getirerek hayata bağladı.

Hayvansever Ağırağaç, kim tarafından vurulduğu bilinmeyen ve evine getirdiği yaralı köpeğe bir insan edasıyla bakıyor. Yaralarına ilaç ve süren duyarlı vatandaş, bununla da yetinmeyip köpeğin güç kaybetmemesi için şırıngayla süt içiriyor. Geceleri soğuk olmasın diye yaralı köpeğin kaldığı odaya tezek sobası kuran Adil Ağırağaç, yaptığının insanlık görevi olduğunu ifade ediyor.

Geçimini tarım ve hayvancılık yaparak sağlayan 39 yaşındaki Adil Ağırağaç, "3 gün önce çocuklar evimizden uzak bir yerde yaralı bir köpeğin ölmek üzere olduğunu söylemeleri üzerine, köpeği görmeye gittim. Hayvan yarı baygın haldeydi, yalnızca zaman zaman acı çektiğini gösteren sesler çıkarıyordu. Köpeği incelediğimde vücudunun değişik yerlerinde ağır yaralar gördüm. Vicdanım zavallı hayvanı öyle yerde bırakmaya el vermedi, hemen gidip arabamı getirip yaralı hayvanı eve getirdim. Daha sonra ilçe merkezinden veterineri çağırdım, veteriner geldi hayvanı muayene etti. bana köpeğin ağır yaralı olduğunu ve kurtulamayacağını söyledi, bende gereken ne ise yapalım, sonra Allah'a havale edelim dedim ve tedavisini yaptık. daha sonra kullanmak üzere bana değişik yara ve iltihap kurutucu ilaçları verdi. Üç gündür bu hayvana bakıyorum, her gün 3 defa yaralarını dezenfekte edip ilaçlıyorum, enjektörle süt içiriyorum. Çok şükür eskisine oranla köpeğin durumu iyi, kendine gelmiş, hareket ediyor" diye konuştu.-Bunu yapanlar insan olamazZavallı köpeği yaralayanların insan olamayacağını dile getiren Adil Ağırağaç, "Bu zavallı hayvanı bu duruma getirenler utansın, bu gibiler insanlıktan nasibini alamamış kişilerdir. Bu köpeğe bunu yapanlar, bir hayvanın yapamayacağı şeylerdir. Neticede bu köpekte Allah'ın verdiği bir candır. 3 gündür acılar içerisinde bu hayvan burada yatıyor, insan vicdanı bunu kabul edemiyor. Bunu yapanları Allah'a havale ediyor ve kınıyorum" dedi.

Siverekli hayvanseverin duyarlılığı bir süre önce Erzincan'da bir askerin yavru kediye yaptığı işkenceyi akıllara getirerek, insanlığın ölmediğini gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.