Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’ Hayvan Pazarında Hareketlilik Başladı

SİVEREK 02.08.2018 - 12:01, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’ Hayvan Pazarında Hareketlilik Başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Siverek hayvan pazarına, kurbanlıklar görücüye çıktı.
 Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Siverek hayvan pazarına, kurbanlıklar görücüye çıktı.     İlçenin Fırat mahallesinde bulunan ve haftanın 6 günü açık olan pazara hayvanlarını satmak için getiren besiciler alıcı bulmakta zorluk çekiyor. Fiyattan memnun olmayan besicilerin birçoğu, zarar ettikleri gerekçesiyle hayvanlarını satmadan geri götürüyor.   Besici zararda   25 yıldır küçükbaş hayvan pazarında esnaflık Yapan Hüseyin Kartal, “ Piyasadan kimse memnun değil, daha önce canlı 20-21 TL’ye alınan hayvanların fiyatı, şimdi 17-17,5’a inmiş durumda. Bu fiyatta dahi alıcı yok. Saman, arpa çok pahallı bundan dolayı herkes zarar ediyor. Kurban Bayramı yaklaşırken fiyatların yükseleceğini umut ederken, maalesef düşüyor” dedi   Büyükbaş hayvan pazarında esnaflık yapan Celal Dilberoğlu, “Bu yıl fiyatlar geçen seneye oranla iyi olmasına rağmen, alıcı bakımından çok düşük. Geçen sene kişi başına kurbanlık bin 200 lira civarındayken, bu sene bin 500 lira civarında ama alışveriş yok. Hayvanlarımıza rağbet yok, dışarıdan gelen yabancı yok. Güneydoğunun en büyük hayvan pazarı olmasına rağmen dışarıdan gelen tüccar yok, burada ki tüccar cüzi karlarla birbirine alıp satıyor. Böyle olunca da besiciler zarar ediyor. Yem zaten pahallı, ihracat olmazsa bu durgunluğun canlanacağını umut ediyoruz. Yetkililer umarım sesimizi duyar ve bu soruna çözüm bulur” diye konuştu   Siverek hayvan pazarı esnafı Kurban Bayramına 1-2 gün kala yoğunluğun daha iyi olacağını umut ediyor.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Siverek hayvan pazarına, kurbanlıklar görücüye çıktı.

 Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Siverek hayvan pazarına, kurbanlıklar görücüye çıktı.  
  İlçenin Fırat mahallesinde bulunan ve haftanın 6 günü açık olan pazara hayvanlarını satmak için getiren besiciler alıcı bulmakta zorluk çekiyor. Fiyattan memnun olmayan besicilerin birçoğu, zarar ettikleri gerekçesiyle hayvanlarını satmadan geri götürüyor.
  Besici zararda
  25 yıldır küçükbaş hayvan pazarında esnaflık Yapan Hüseyin Kartal, “ Piyasadan kimse memnun değil, daha önce canlı 20-21 TL’ye alınan hayvanların fiyatı, şimdi 17-17,5’a inmiş durumda. Bu fiyatta dahi alıcı yok. Saman, arpa çok pahallı bundan dolayı herkes zarar ediyor. Kurban Bayramı yaklaşırken fiyatların yükseleceğini umut ederken, maalesef düşüyor” dedi
  Büyükbaş hayvan pazarında esnaflık yapan Celal Dilberoğlu, “Bu yıl fiyatlar geçen seneye oranla iyi olmasına rağmen, alıcı bakımından çok düşük. Geçen sene kişi başına kurbanlık bin 200 lira civarındayken, bu sene bin 500 lira civarında ama alışveriş yok. Hayvanlarımıza rağbet yok, dışarıdan gelen yabancı yok. Güneydoğunun en büyük hayvan pazarı olmasına rağmen dışarıdan gelen tüccar yok, burada ki tüccar cüzi karlarla birbirine alıp satıyor. Böyle olunca da besiciler zarar ediyor. Yem zaten pahallı, ihracat olmazsa bu durgunluğun canlanacağını umut ediyoruz. Yetkililer umarım sesimizi duyar ve bu soruna çözüm bulur” diye konuştu
  Siverek hayvan pazarı esnafı Kurban Bayramına 1-2 gün kala yoğunluğun daha iyi olacağını umut ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.