Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’li öğrencilere Yönelik” Robotik Kodlama “ Semineri Verildi

07.11.2018 - 09:58, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’li öğrencilere Yönelik” Robotik Kodlama “ Semineri Verildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrencilerin robotik kodlama çalışmalarına daha fazla katılmaları ve bilgilenmeleri için robotik kodlama semineri verildi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrencilerin robotik kodlama çalışmalarına daha fazla katılmaları ve bilgilenmeleri için robotik kodlama semineri verildi. Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinin konferans salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak Mekatronik mühendisi Mehmet Gire katıldı. Siverek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. ‘’Çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna dikkat çeken Gire, Robotik biliminde meydana gelen gelişmeler, bu alana yönelik yapılan yatırımları ve teşvikleri de artırmıştır. Geleceğin teknolojisi olarak görülmesinden kaynaklı olarak hem devletler hem de büyük kurumsal firmalar tarafından bu alana birçok destek verilmektedir. Ülkemizde de bu alanda birçok okulda kodlama ve robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır’. Dedi. Slâytlar eşliğinde robot yapımının ilk evresi ile yapay zeka ile üretilen son teknolojik robotların yapım serüvenine değinen Gire, sahip olan bilginin teknolojiye dönüşmesinin kodlama ve robotik kodlama ile gerçekleşeceğine dikkat çekti. Okul Müdür Mehmet Ali Baturalp, çağımızın teknolojik çağı olduğunu Geleceğin dünyasında bir yer edinmek istiyorsak içinde yaşadığımız teknolojilerin ardında yatan temeli bilmek zorundayız. Onun için bu tür seminerlere öğrencilerin çok daha fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, sunumlarından dolayı Mehmet Gire'ye teşekkür etti. Seminerin ardından Mekatronik mühendisi Mehmet Gire’ye Okul adına bir plaket takdim edildi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrencilerin robotik kodlama çalışmalarına daha fazla katılmaları ve bilgilenmeleri için robotik kodlama semineri verildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrencilerin robotik kodlama çalışmalarına daha fazla katılmaları ve bilgilenmeleri için robotik kodlama semineri verildi.

Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinin konferans salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak Mekatronik mühendisi Mehmet Gire katıldı. Siverek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. ‘’Çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna dikkat çeken Gire, Robotik biliminde meydana gelen gelişmeler, bu alana yönelik yapılan yatırımları ve teşvikleri de artırmıştır. Geleceğin teknolojisi olarak görülmesinden kaynaklı olarak hem devletler hem de büyük kurumsal firmalar tarafından bu alana birçok destek verilmektedir. Ülkemizde de bu alanda birçok okulda kodlama ve robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır’. Dedi.

Slâytlar eşliğinde robot yapımının ilk evresi ile yapay zeka ile üretilen son teknolojik robotların yapım serüvenine değinen Gire, sahip olan bilginin teknolojiye dönüşmesinin kodlama ve robotik kodlama ile gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Okul Müdür Mehmet Ali Baturalp, çağımızın teknolojik çağı olduğunu Geleceğin dünyasında bir yer edinmek istiyorsak içinde yaşadığımız teknolojilerin ardında yatan temeli bilmek zorundayız. Onun için bu tür seminerlere öğrencilerin çok daha fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, sunumlarından dolayı Mehmet Gire'ye teşekkür etti. Seminerin ardından Mekatronik mühendisi Mehmet Gire’ye Okul adına bir plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.