Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek Semt Pazarı Esnafı ABD’ye Dolar Protestosu

SİVEREK 12.08.2018 - 13:29, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek Semt Pazarı Esnafı ABD’ye Dolar Protestosu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, semt pazarı esnafları derneği öncülüğünde ABD doları ile Trump protesto edildi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, semt pazarı esnafları derneği öncülüğünde ABD doları ile Trump protesto edildi. Son zamanlarda Türkiye ile ABD arasında başlayan rahip gerginliği ile yükselişe geçen dolar ve ABD’nin Türkiye’ye ambargo uygulayacağı tehdidi karşısında Siverek semt pazarı esnafı, dolar ve Trump’u protesto ederek, Türk Lirasına sahip çıktı. Cumartesi semt pazarında Allah bize yeter dövizleri ile toplanan Pazar esnafı, yanlarında getirdikleri ekmek ve soğanla da, dünyaya gerekirse ekmek ve soğan yeriz ama baskılara teslim olmayız mesajı vermek istedi. Toplanan gurup adına basın açıklaması okuyan Semt pazarı esnafları derneği Başkanı Hüseyin Demirkan,’  Siverek semt pazarı esnafı olarak biz ülkemizin geleceği için maddi ve manevi elimizden geleni yapmaya hazırız. Atalarımız bize bu ülkeyi, kanlarıyla, canlarıyla mücadele ederek miras bıraktı. Dış güçlerine ekonomi savaşları bizi yıldıramaz” Gerekirse kuru ekmek ve soğana tabi oluruz Demirkan, ‘gerekirse kuru ekmek ve soğana tabi olabileceklerini’ vurgulayarak, “ Ülkemizin refahı için gerekirse kuru ekmek ve soğana tabi oluruz ama asla dış güçlerin müdahalelerini kabul etmeyiz, teslim olmayız. Devlet büyüklerimizden, işadamlarımızdan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarını, Siverek semt pazarı esnafları olarak bu ülkeye sahip çıkmalarını istiyoruz. Nasıl ki 15 Temmuz’da ülkemize sahip çıktıksa, şimdide sahip çıkabiliriz” diye konuştu Basın açıklaması sonrasında kalabalık çarpı işareti attıkları ABD Başkanı Trump ve göstermelik dolarları yaktı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, semt pazarı esnafları derneği öncülüğünde ABD doları ile Trump protesto edildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, semt pazarı esnafları derneği öncülüğünde ABD doları ile Trump protesto edildi.

Son zamanlarda Türkiye ile ABD arasında başlayan rahip gerginliği ile yükselişe geçen dolar ve ABD’nin Türkiye’ye ambargo uygulayacağı tehdidi karşısında Siverek semt pazarı esnafı, dolar ve Trump’u protesto ederek, Türk Lirasına sahip çıktı.

Cumartesi semt pazarında Allah bize yeter dövizleri ile toplanan Pazar esnafı, yanlarında getirdikleri ekmek ve soğanla da, dünyaya gerekirse ekmek ve soğan yeriz ama baskılara teslim olmayız mesajı vermek istedi.

Toplanan gurup adına basın açıklaması okuyan Semt pazarı esnafları derneği Başkanı Hüseyin Demirkan,’  Siverek semt pazarı esnafı olarak biz ülkemizin geleceği için maddi ve manevi elimizden geleni yapmaya hazırız. Atalarımız bize bu ülkeyi, kanlarıyla, canlarıyla mücadele ederek miras bıraktı. Dış güçlerine ekonomi savaşları bizi yıldıramaz”

Gerekirse kuru ekmek ve soğana tabi oluruz

Demirkan, ‘gerekirse kuru ekmek ve soğana tabi olabileceklerini’ vurgulayarak, “ Ülkemizin refahı için gerekirse kuru ekmek ve soğana tabi oluruz ama asla dış güçlerin müdahalelerini kabul etmeyiz, teslim olmayız. Devlet büyüklerimizden, işadamlarımızdan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarını, Siverek semt pazarı esnafları olarak bu ülkeye sahip çıkmalarını istiyoruz. Nasıl ki 15 Temmuz’da ülkemize sahip çıktıksa, şimdide sahip çıkabiliriz” diye konuştu

Basın açıklaması sonrasında kalabalık çarpı işareti attıkları ABD Başkanı Trump ve göstermelik dolarları yaktı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.