Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te 28 Şubat Konulu Panel

01.03.2018 - 13:23, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te 28 Şubat Konulu Panel

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 28 Şubat yıl dönümü münasebetiyle “28 Şubat Hafızamız" paneli düzenlendi. İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde yapılan panele AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Star gazetesi yazarı Kemal Gümüş, Şanlıurfa Memur-Sen İl temsilcisi İbrahim Coşkun konuşmacı olarak katıldı. 28 Şubat süreci hakkında bilgi veren yazar Kemal Gümüş; " O dönemde her gün, aylarca sürekli televizyonlarda, gazetelerde inanılmaz bir propaganda vardı, korku havası vardı. Sürekli ülkede bir kaos çıkacak, savaş çıkacak, irtica geliyor, rejim elden gidiyor, ekonomi kötüye gidiyor, sürekli bir korku empoze ediliyordu. Ancak bu korkunun kaynağı belirsizdi, bazen kimliği belirsiz bir askeri yetkili, bazen bir istihbarat örgütü. Ama bu sürekli her gün televizyon ekranlarını süslüyordu, gazetelerin manşetlerini belirliyordu. Örnek verecek olursak Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin hadisesi vardı ama arka planını çoğumuz bilmiyoruz. O dönemde o tür operasyonlar yapılırken polis özel olarak gazetecileri çağırırdı operasyona. Şu gün şu saatte önemli bir operasyon var bekleriz diye çağırırlardı. Aslında 28 Şubat darbesi FETÖ'nün önünü açan, FETÖ'ye ülkeyi işgal etme noktasında büyük bir malzeme verdi, onun için oluşturuldu. Çünkü biz bugün 20 yıl sonra FETÖ'cü itirafçı olan subayların, askerlerin itiraflarına baktığımızda, bizzat darbenin ortaklarından olduklarını anlıyoruz. Çünkü FETÖ için en azından ben 2013 yılından bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde takip ettiğim FETÖ operasyonları ve soruşturmalarında şunu gördüm. Hiçbir kriter yoktur onlar için. Her renge, her şekle, her kaba çok rahat bir şekilde giriyorlar." AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt yaptığı açıklamada; “ 28 Şubat Türkiye’de ki darbeler tarihinde, en kara günlerden bir tanesi olarak gördüğümüz ama ortak özellik olarak uluslar arası güçlerin kaosu üstte tutma sürecinin son ürünlerinden bir tanesiydi ve askeri vesayetin, yaklaşık 90-100 yıla yakın süren hegemonyasının, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından halk tarafından tamamen yerle bir edildiği 28 Şubat mimarlarının bu süreçle birlikte çöpe atıldığı, onlarla birlikte insanlık suçlarına eklendiği bir tarih olarak aklımızda kalacaktır” HABER: KAFUR KILAVUR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 28 Şubat yıl dönümü münasebetiyle “28 Şubat Hafızamız" paneli düzenlendi.

İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde yapılan panele AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Star gazetesi yazarı Kemal Gümüş, Şanlıurfa Memur-Sen İl temsilcisi İbrahim Coşkun konuşmacı olarak katıldı.

28 Şubat süreci hakkında bilgi veren yazar Kemal Gümüş; " O dönemde her gün, aylarca sürekli televizyonlarda, gazetelerde inanılmaz bir propaganda vardı, korku havası vardı. Sürekli ülkede bir kaos çıkacak, savaş çıkacak, irtica geliyor, rejim elden gidiyor, ekonomi kötüye gidiyor, sürekli bir korku empoze ediliyordu. Ancak bu korkunun kaynağı belirsizdi, bazen kimliği belirsiz bir askeri yetkili, bazen bir istihbarat örgütü. Ama bu sürekli her gün televizyon ekranlarını süslüyordu, gazetelerin manşetlerini belirliyordu. Örnek verecek olursak Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin hadisesi vardı ama arka planını çoğumuz bilmiyoruz. O dönemde o tür operasyonlar yapılırken polis özel olarak gazetecileri çağırırdı operasyona. Şu gün şu saatte önemli bir operasyon var bekleriz diye çağırırlardı. Aslında 28 Şubat darbesi FETÖ'nün önünü açan, FETÖ'ye ülkeyi işgal etme noktasında büyük bir malzeme verdi, onun için oluşturuldu. Çünkü biz bugün 20 yıl sonra FETÖ'cü itirafçı olan subayların, askerlerin itiraflarına baktığımızda, bizzat darbenin ortaklarından olduklarını anlıyoruz. Çünkü FETÖ için en azından ben 2013 yılından bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde takip ettiğim FETÖ operasyonları ve soruşturmalarında şunu gördüm. Hiçbir kriter yoktur onlar için. Her renge, her şekle, her kaba çok rahat bir şekilde giriyorlar."

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt yaptığı açıklamada; “ 28 Şubat Türkiye’de ki darbeler tarihinde, en kara günlerden bir tanesi olarak gördüğümüz ama ortak özellik olarak uluslar arası güçlerin kaosu üstte tutma sürecinin son ürünlerinden bir tanesiydi ve askeri vesayetin, yaklaşık 90-100 yıla yakın süren hegemonyasının, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından halk tarafından tamamen yerle bir edildiği 28 Şubat mimarlarının bu süreçle birlikte çöpe atıldığı, onlarla birlikte insanlık suçlarına eklendiği bir tarih olarak aklımızda kalacaktır”

HABER: KAFUR KILAVUR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.