Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te 50 Dönüm Arazi Kül Oldu

SİVEREK 05.07.2020 - 14:13, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te 50 Dönüm Arazi Kül Oldu

Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çıkan yangında 50 dönüm buğday tarlası kül oldu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çıkan yangında 50 dönüm buğday tarlası kül oldu Yangın İlçeye bağlı Üstüntaş Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Serdar Ayata’ya ait 80 dönümlük buğday tarlasından geçen enerji nakil hatının telinin kopması sonucu yangın çıktı. Yangını gören çevrede çalışan vatandaşlar, olayı tarla sahibine ve jandarma ile itfaiyeye bildirdi. Telden kıvılcımların yükselmesi üzerine enerji hatının enerjisinin kapatılması için de yetkililere vatandaşlar tarafından bilgi verildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına itfaiye ekipleriyle birliktei mahalle sakinleri traktörle müdahale etti. 2 saatlik çalışma sonucu çıkan yangın kontrol altına alınırken, yangında 50 dönüm arazi kül oldu. Yangının çıkış sebebinin enerji hatından kopan telin neden olduğunu belirten Mahalle sakinlerinden Emin Ayata,”  Baktım tel koptu ve telden çıkan kıvılcımlarla tarla alev aldı, tarla sahibi ve mahallelire haber verdim, bizde müdahale etmeye çalıştık. Kısa sürede itfaiye ekipleride geldi, ama tüm müdahaleye rağmen yaklaşık 50 dönüm yandı” dedi Tarla sahibi Serdar Ayata,” Sabah biçer döveri bekliyordum, gelip bu tarlada ki mahsülümü toplayacaktım, bana telefon geldi dediler tarlan yanıyor. Bende mahalle sakinleriyle birlikte traktörlerle geldik ve yangına müdahaşle ettik ama yinede 50-60 dönüm buğday ekili arazim yandı. Yangının kopan enerji hatının telinden dolayı olduğunu tahmin ediyoruz, mağdurum” diye konuştu.
Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çıkan yangında 50 dönüm buğday tarlası kül oldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çıkan yangında 50 dönüm buğday tarlası kül oldu

Yangın İlçeye bağlı Üstüntaş Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Serdar Ayata’ya ait 80 dönümlük buğday tarlasından geçen enerji nakil hatının telinin kopması sonucu yangın çıktı.

Yangını gören çevrede çalışan vatandaşlar, olayı tarla sahibine ve jandarma ile itfaiyeye bildirdi. Telden kıvılcımların yükselmesi üzerine enerji hatının enerjisinin kapatılması için de yetkililere vatandaşlar tarafından bilgi verildi.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına itfaiye ekipleriyle birliktei mahalle sakinleri traktörle müdahale etti. 2 saatlik çalışma sonucu çıkan yangın kontrol altına alınırken, yangında 50 dönüm arazi kül oldu.

Yangının çıkış sebebinin enerji hatından kopan telin neden olduğunu belirten Mahalle sakinlerinden Emin Ayata,”  Baktım tel koptu ve telden çıkan kıvılcımlarla tarla alev aldı, tarla sahibi ve mahallelire haber verdim, bizde müdahale etmeye çalıştık. Kısa sürede itfaiye ekipleride geldi, ama tüm müdahaleye rağmen yaklaşık 50 dönüm yandı” dedi

Tarla sahibi Serdar Ayata,” Sabah biçer döveri bekliyordum, gelip bu tarlada ki mahsülümü toplayacaktım, bana telefon geldi dediler tarlan yanıyor. Bende mahalle sakinleriyle birlikte traktörlerle geldik ve yangına müdahaşle ettik ama yinede 50-60 dönüm buğday ekili arazim yandı. Yangının kopan enerji hatının telinden dolayı olduğunu tahmin ediyoruz, mağdurum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.