Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te camiler ve din görevlileri haftası kutlandı

SİVEREK 05.10.2018 - 12:23, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te camiler ve din görevlileri haftası kutlandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevleri Haftası etkinliklerle kutlandı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevleri Haftası etkinliklerle kutlandı.   Şanlıurfa-Siverek karayolunun 2’inci kilometresinde bulunan Siverek Kültür Merkezinde yapılan program, okunan Kur’an tilaveti ve istiklal marşıyla başladı. Siverek İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasın tarihçesi ve önemi anlatıldı. Siverek İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler’de, camilerin ve din adamlarının toplum için önemini vurgulayan konuşma sonrasında, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık haftanın anlam ve önemi hakkında konferans verdi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekimleri tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası adıyla kutladıklarını’ belirterek şunları söyledi, “ Bu günler içerisinde insanlara bir hatırlatmamız oluyor, yeniden camilerin, din odaklı din hizmetlerini, camilere kimlerin hizmet ettiğini, cemaatinin nasıl olabileceği konuların içinde bulunduğu ve her yıl ayrı bir tema içerikli kutlamalar yapıyoruz. Daha önceki senelerde cami ve çocuk, cami ve kadın, cami ve aile, cami ve gençlik gibi çeşitli temalar işledik. Bu yıl ise camiler ve din hizmetlerine adanmış ömürler ‘ şeklinde bu hizmetleri geçmişte görenlere bir vefa, şuandaki görevdekiler de bir motivasyon ve onlara bu hizmeti daha iyi imkan sunmaları hakkında programlar yapıyoruz.  Bu vesileyle bugün Siverek’teyiz ve burada Siverek İlçe Müftülüğümüz tarafından çok güzel bir program yapılmış. Burada imamlarımızla, müezzinlerimizle, Kur’an-ı Kerim kursu hocalarımızla bir araya geldik. Onlarla bir hasbıhal ettik, dertleştik, fikir alışverişinde bulunduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi   2 saat süren program ilahi sanatçısı Nusret Seyyidoğlu tarafından okunan ilahilerle son buldu. Programa İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Müftüsü İhsan Açık, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, imamlar, müezzinler, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevleri Haftası etkinliklerle kutlandı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevleri Haftası etkinliklerle kutlandı.
  Şanlıurfa-Siverek karayolunun 2’inci kilometresinde bulunan Siverek Kültür Merkezinde yapılan program, okunan Kur’an tilaveti ve istiklal marşıyla başladı. Siverek İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasın tarihçesi ve önemi anlatıldı. Siverek İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler’de, camilerin ve din adamlarının toplum için önemini vurgulayan konuşma sonrasında, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık haftanın anlam ve önemi hakkında konferans verdi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekimleri tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası adıyla kutladıklarını’ belirterek şunları söyledi, “ Bu günler içerisinde insanlara bir hatırlatmamız oluyor, yeniden camilerin, din odaklı din hizmetlerini, camilere kimlerin hizmet ettiğini, cemaatinin nasıl olabileceği konuların içinde bulunduğu ve her yıl ayrı bir tema içerikli kutlamalar yapıyoruz. Daha önceki senelerde cami ve çocuk, cami ve kadın, cami ve aile, cami ve gençlik gibi çeşitli temalar işledik. Bu yıl ise camiler ve din hizmetlerine adanmış ömürler ‘ şeklinde bu hizmetleri geçmişte görenlere bir vefa, şuandaki görevdekiler de bir motivasyon ve onlara bu hizmeti daha iyi imkan sunmaları hakkında programlar yapıyoruz.  Bu vesileyle bugün Siverek’teyiz ve burada Siverek İlçe Müftülüğümüz tarafından çok güzel bir program yapılmış. Burada imamlarımızla, müezzinlerimizle, Kur’an-ı Kerim kursu hocalarımızla bir araya geldik. Onlarla bir hasbıhal ettik, dertleştik, fikir alışverişinde bulunduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi
  2 saat süren program ilahi sanatçısı Nusret Seyyidoğlu tarafından okunan ilahilerle son buldu. Programa İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Müftüsü İhsan Açık, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, imamlar, müezzinler, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.