Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te çekirge istilası

SİVEREK 11.05.2019 - 19:03, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te çekirge istilası

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dört kırsal mahalle çekirge istilasıyla karşı karşıya.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dört kırsal mahalle çekirge istilasıyla karşı karşıya. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güldoruğu, Beşyamaç, Bağlık ve Ortaköy kırsal mahallelerinde görülmeye başlanan çekirgeler, bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar arasında korkuya neden oldu. Özelikle ekili tarla ve hayvan otlandığı meralara zarar veren çekirgelerin ilerlememesi için, vatandaşlar her gün çekirgelerin yönünü değiştirmeye çalışıyor. Güldoruğu Mahallesi sakinlerinden Davut Geboz,” Geçen senelerde de bu çekirge istilası bu köylerde baş göstermişti, devletten yardım istemiştik. Galiba biraz geç müdahale edildi, geçen sene uçmaya başladıkları zaman müdahale edildi. Şimdi halen küçükler halen uçmuyorlar, bunlar büyüdükleri zaman hiçbir şey bırakmıyorlar” Devletten yardım beklediklerini belirten Davut Geboz,” Bunlarla mücadele biz köylülerin yapacağı iş değildir, buna mutlaka devlet el atması lazım” dedi Gerekli her yere başvurduklarını sözlerine ekleyen Geboz,” Ziraata, Urfa’da ki gerekli yerlere bildirdik ama maalesef beş tane sırt pompası ve ilaç bize verdiler, kendiniz ilaçlayın diyorlar ama köylünün bunlarla mücadele edecek gücü ve imkanı yok, artık uçaklamı, traktörlemi neyle yapılacaksa bir an önce ilaçlanma yapıldın” dedi Geçim kaynakları olan ekin ve hayvanlarının otlama merasına büyük zarar verdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Hıdır Aycan,” Bunlar çıktıktan sonra ekinleri mahf ettiler zaten, hayvanlarımızda nasibini aldılar, dolaysıyla bu çekirgeler ekonomik olarak ta bizi etkiledi. Köy halkı büyük sıkıntı yaşıyor” diye konuştu.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dört kırsal mahalle çekirge istilasıyla karşı karşıya.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dört kırsal mahalle çekirge istilasıyla karşı karşıya.

İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güldoruğu, Beşyamaç, Bağlık ve Ortaköy kırsal mahallelerinde görülmeye başlanan çekirgeler, bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar arasında korkuya neden oldu.

Özelikle ekili tarla ve hayvan otlandığı meralara zarar veren çekirgelerin ilerlememesi için, vatandaşlar her gün çekirgelerin yönünü değiştirmeye çalışıyor.

Güldoruğu Mahallesi sakinlerinden Davut Geboz,” Geçen senelerde de bu çekirge istilası bu köylerde baş göstermişti, devletten yardım istemiştik. Galiba biraz geç müdahale edildi, geçen sene uçmaya başladıkları zaman müdahale edildi. Şimdi halen küçükler halen uçmuyorlar, bunlar büyüdükleri zaman hiçbir şey bırakmıyorlar”

Devletten yardım beklediklerini belirten Davut Geboz,” Bunlarla mücadele biz köylülerin yapacağı iş değildir, buna mutlaka devlet el atması lazım” dedi

Gerekli her yere başvurduklarını sözlerine ekleyen Geboz,” Ziraata, Urfa’da ki gerekli yerlere bildirdik ama maalesef beş tane sırt pompası ve ilaç bize verdiler, kendiniz ilaçlayın diyorlar ama köylünün bunlarla mücadele edecek gücü ve imkanı yok, artık uçaklamı, traktörlemi neyle yapılacaksa bir an önce ilaçlanma yapıldın” dedi

Geçim kaynakları olan ekin ve hayvanlarının otlama merasına büyük zarar verdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Hıdır Aycan,” Bunlar çıktıktan sonra ekinleri mahf ettiler zaten, hayvanlarımızda nasibini aldılar, dolaysıyla bu çekirgeler ekonomik olarak ta bizi etkiledi. Köy halkı büyük sıkıntı yaşıyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.