Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te çekirge istilası

SİVEREK 22.04.2020 - 21:00, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te çekirge istilası

Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir çok kırsal bölge çekirgelerin istilasına uğradı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir çok kırsal bölge çekirgelerin istilasına uğradı.   Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yüz binlerce çekirge bir çok kırsal mahalleyi istila etti. Siverek’e bağlı Güldorgun, Ortaköy, Basyamca ve Bağlık mahallelerine ait meralarda ortaya çıkan çekirgelerin henüz yetişkin hale gelmedikleri belirtildi.  Mahallelerde yaşayan vatandaşlar, 4-5 yıldır çekirgelerin ortaya çıktığını ve büyüdükten sonra ekili arazilere zarar verdiklerini belirtti. Çekirgelerle mücadele etmeye çalışan mahalle sakinleri, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istedi.   Yaklaşık bir ay yaşayabilen her çekirgenin bu kısa ömürleri boyunca doğaya toplam 200 yumurta bıraktıkları öğrenildi.
Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir çok kırsal bölge çekirgelerin istilasına uğradı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir çok kırsal bölge çekirgelerin istilasına uğradı.

  Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yüz binlerce çekirge bir çok kırsal mahalleyi istila etti. Siverek’e bağlı Güldorgun, Ortaköy, Basyamca ve Bağlık mahallelerine ait meralarda ortaya çıkan çekirgelerin henüz yetişkin hale gelmedikleri belirtildi. 

Mahallelerde yaşayan vatandaşlar, 4-5 yıldır çekirgelerin ortaya çıktığını ve büyüdükten sonra ekili arazilere zarar verdiklerini belirtti. Çekirgelerle mücadele etmeye çalışan mahalle sakinleri, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istedi.

  Yaklaşık bir ay yaşayabilen her çekirgenin bu kısa ömürleri boyunca doğaya toplam 200 yumurta bıraktıkları öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.