Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te Kışlık Peynir Tezgahlarda Yerini Aldı

02.11.2018 - 22:42, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te Kışlık Peynir Tezgahlarda Yerini Aldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kış günlerinin vazgeçilmez kahvaltılıklarından olan kışlık peynir tezgahlarda yerini aldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kış günlerinin vazgeçilmez kahvaltılıklarından olan kışlık peynir tezgahlarda yerini aldı.   İlçede ilkbahar aylarında özelikle koyunlardan sağılan sütlerden elde edilen Siverek peyniri, kaynatılarak aylarca soğuk hava depolarında bekletildikten sonra kıvamına ulaşıyor. Siverekli vatandaşlar kış için hazırladıkları peynirlerinden kalanlarıysa tezgahlarda satışa sunuyor. Temizliği ve kalitesine göre fiyatları 18 ile 30 lira arasında değişen Siverek peynirine vatandaşlardan rağbet çok.   Hürriyet Caddesi'nde 15 yıldır peynir satan Ramazan Oldurur, vatandaşların Siverek peyniri ile fabrikasyon peyniri karıştırmamaları gerektiğini belirterek, "Siverek peyniri genlikle yağlı olur. Bu koyun peynirinden oluşur, saf koyun sütünden elde edilir. Fiyatları 18 ile 30 lira arasında değişir. Bu dönemde aileler örneğin, 3-4 teneke soğuk hava deposuna atıyorlar, kışın soğuk hava deposundan çıkartılarak tüketiyorlar. Fazla peyniri olan da buralara getirip satıyor. Siverek peyniri yağ oranı yüzde 100 iken, fabrikasyon peyniri yüzde 10 civarlarında. Son zamanlarda kışlık peynirine rağbet çok, çevre illerden ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerden de sipariş alıyoruz” diye konuştu. Haber: Harun Yağma-Şeyhmuş Karadaş
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kış günlerinin vazgeçilmez kahvaltılıklarından olan kışlık peynir tezgahlarda yerini aldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kış günlerinin vazgeçilmez kahvaltılıklarından olan kışlık peynir tezgahlarda yerini aldı.
  İlçede ilkbahar aylarında özelikle koyunlardan sağılan sütlerden elde edilen Siverek peyniri, kaynatılarak aylarca soğuk hava depolarında bekletildikten sonra kıvamına ulaşıyor. Siverekli vatandaşlar kış için hazırladıkları peynirlerinden kalanlarıysa tezgahlarda satışa sunuyor. Temizliği ve kalitesine göre fiyatları 18 ile 30 lira arasında değişen Siverek peynirine vatandaşlardan rağbet çok.
  Hürriyet Caddesi'nde 15 yıldır peynir satan Ramazan Oldurur, vatandaşların Siverek peyniri ile fabrikasyon peyniri karıştırmamaları gerektiğini belirterek, "Siverek peyniri genlikle yağlı olur. Bu koyun peynirinden oluşur, saf koyun sütünden elde edilir. Fiyatları 18 ile 30 lira arasında değişir. Bu dönemde aileler örneğin, 3-4 teneke soğuk hava deposuna atıyorlar, kışın soğuk hava deposundan çıkartılarak tüketiyorlar. Fazla peyniri olan da buralara getirip satıyor. Siverek peyniri yağ oranı yüzde 100 iken, fabrikasyon peyniri yüzde 10 civarlarında. Son zamanlarda kışlık peynirine rağbet çok, çevre illerden ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerden de sipariş alıyoruz” diye konuştu.

Haber: Harun Yağma-Şeyhmuş Karadaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.