Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te larva ile mücadele erken başladı

02.03.2021 - 11:17, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te larva ile mücadele erken başladı

Siverek Belediyesi havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan bahar mevsimi öncesi başta larva olmak üzere haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına erken başladı.
Siverek Belediyesi havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan bahar mevsimi öncesi başta larva olmak üzere haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına erken başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde düzenli ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Haşere ile mücadele ekipleri, ilaçlama çalışmaları kapsamında larvaların üreme noktalarında çalışmalarını periyodik olarak devam ettiriyor. Sivrisineklerin muhtemel üreme alanlarını belirleyen ekipler, belirli periyotlarla larva ile mücadele ederek daha sonraki dönemde ise ergin uçkun mücadele programı gerçekleştiriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, erken ilaçlama ile ilçe sakinlerinin rahat bir yaz geçirmelerini hedeflediklerini söyledi. Yaz aylarında karşılaşılacak popülasyonu büyük ölçüde azaltılmayı hedeflediklerini dile getiren Bilgiseven, “Haşere ile erken mücadelenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın bu yöndeki talimatı doğrultusunda yaptığımız program ile özellikle sivrisineklerin üreme alanlarını ilaçlıyoruz. Sivrisinek larva mücadelesinde kullanılan ilaçlar insan sağlığı açısından herhangi bir zararı bulunmuyor ancak biz yine de tedbirli davranıyoruz. Hedefimiz yaz aylarında halkımızın haşerelerden arınmış bir ortamda zaman geçirmeleridir.” dedi. Haşerelerle mücadele konusunda vatandaşları da uyaran Bilgiseven, evlerin bahçelerinde sivrisinek üremesine yol açabilecek yerler bulunması durumunda o birikintilerin kurutulmasının önemli olduğunu söyledi.
Siverek Belediyesi havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan bahar mevsimi öncesi başta larva olmak üzere haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına erken başladı.

Siverek Belediyesi havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan bahar mevsimi öncesi başta larva olmak üzere haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına erken başladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde düzenli ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Haşere ile mücadele ekipleri, ilaçlama çalışmaları kapsamında larvaların üreme noktalarında çalışmalarını periyodik olarak devam ettiriyor.

Sivrisineklerin muhtemel üreme alanlarını belirleyen ekipler, belirli periyotlarla larva ile mücadele ederek daha sonraki dönemde ise ergin uçkun mücadele programı gerçekleştiriyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, erken ilaçlama ile ilçe sakinlerinin rahat bir yaz geçirmelerini hedeflediklerini söyledi.

Yaz aylarında karşılaşılacak popülasyonu büyük ölçüde azaltılmayı hedeflediklerini dile getiren Bilgiseven, “Haşere ile erken mücadelenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın bu yöndeki talimatı doğrultusunda yaptığımız program ile özellikle sivrisineklerin üreme alanlarını ilaçlıyoruz. Sivrisinek larva mücadelesinde kullanılan ilaçlar insan sağlığı açısından herhangi bir zararı bulunmuyor ancak biz yine de tedbirli davranıyoruz. Hedefimiz yaz aylarında halkımızın haşerelerden arınmış bir ortamda zaman geçirmeleridir.” dedi.

Haşerelerle mücadele konusunda vatandaşları da uyaran Bilgiseven, evlerin bahçelerinde sivrisinek üremesine yol açabilecek yerler bulunması durumunda o birikintilerin kurutulmasının önemli olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.