Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te okul öncesi eğitimde engellilerle Kaynaştırma projesi

18.05.2018 - 13:55, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te okul öncesi eğitimde engellilerle Kaynaştırma projesi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sınıfında engelli çocuk bulunan ve bulunmayan okul öncesi öğrencilerin engelli çocuklarla kaynaştırılmasına İlişkin proje gerçekleştirildi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sınıfında engelli çocuk bulunan ve bulunmayan okul öncesi öğrencilerin engelli çocuklarla kaynaştırılmasına İlişkin proje gerçekleştirildi. Siverek Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde görev yapan, özel eğitim öğretmeni Çiğdem Demircioğlu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilçede eğitim ve öğretim yapan 10 anaokulu öğrencilerine özel eğitim farkındallığı oluşturmak, engelli çocuklarla ortak yaşam ve kaynaştırma amacıyla oyuncak bebek maketleriyle eğitim verildi. Görme, işitme, yüzünde yanık ve ortopedik bebek maketleriyle, çocukların anlayacağı seviyede yapılan eğitimde, öğrencilerde engellilere karşı bir duyarlılık geliştirilmek amaçlandı. Sınıfında olan veya sokakta karşılanan bir engelliyle nasıl kaynaşılacağı, ona nasıl yardım edileceği gibi konular yanında, çocukların kesinlikle evde çakmak, kibrit gibi yanıcı maddelerle oynaması gerektiği, sokakta yürürken veya arkadaşlarıyla oynarken nelere dikkat edilmesi hakkında konularda proje kapsamında anlatıldı. Her gün ayrı bir anaokulunda yaklaşık bir saat süren eğitim sonrasında, anasınıfı öğrencilerin engellileri yakından tanıması için, engelli oyuncak bebek maketlerini tek tek incelemeleri ve bunlara dokunulması sağlanılıyor. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Özel Eğitim Öğretmeni Çiğdem Demircioğlu,” Projemiz özel oyuncak bebekler projesidir. Projemizin amacı, anasınıfı düzeyinde ki çocuklarında özel eğitim farkındallığı oluşturmaktır. Bazı çocuklar özel çocukların farkında, özel eğitim alan insanların farkında, bizde onların tutumlarında bu eğitimle değişikler sağladık, bilmeyen çocuklar içinde olumlu tutumlar geliştirdik. Siverek’te 10 tane bağımsız anaokulunu gezdik ve çocuklarımıza bebeklerimizden bahs ettik ve başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” dedi Maket bebeklerle eğitim verildi Dört maket bebekle eğitim verdiklerini belirten Demircioğlu, “ Proje kapsamında dört tane maket bebeğimiz var, biri işitme engelli, biri görme engelli, biri ortopedik engelli ve biri de yüzü yanık, yarık dudak bebekti. Bebeklerimizden tek tek çocuklara bahs ettik, nasıl bu durma geldiklerini, bu durumun oluştuğunu, bunun sonrasın da ne olduğunu ve onlara nasıl yardım etmeleri gerektiğini veya nasıl davranmaları gerektiğini anlattık. Bu projemizle acımasız duyguları yok ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sınıfında engelli çocuk bulunan ve bulunmayan okul öncesi öğrencilerin engelli çocuklarla kaynaştırılmasına İlişkin proje gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sınıfında engelli çocuk bulunan ve bulunmayan okul öncesi öğrencilerin engelli çocuklarla kaynaştırılmasına İlişkin proje gerçekleştirildi.

Siverek Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde görev yapan, özel eğitim öğretmeni Çiğdem Demircioğlu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilçede eğitim ve öğretim yapan 10 anaokulu öğrencilerine özel eğitim farkındallığı oluşturmak, engelli çocuklarla ortak yaşam ve kaynaştırma amacıyla oyuncak bebek maketleriyle eğitim verildi.

Görme, işitme, yüzünde yanık ve ortopedik bebek maketleriyle, çocukların anlayacağı seviyede yapılan eğitimde, öğrencilerde engellilere karşı bir duyarlılık geliştirilmek amaçlandı. Sınıfında olan veya sokakta karşılanan bir engelliyle nasıl kaynaşılacağı, ona nasıl yardım edileceği gibi konular yanında, çocukların kesinlikle evde çakmak, kibrit gibi yanıcı maddelerle oynaması gerektiği, sokakta yürürken veya arkadaşlarıyla oynarken nelere dikkat edilmesi hakkında konularda proje kapsamında anlatıldı.

Her gün ayrı bir anaokulunda yaklaşık bir saat süren eğitim sonrasında, anasınıfı öğrencilerin engellileri yakından tanıması için, engelli oyuncak bebek maketlerini tek tek incelemeleri ve bunlara dokunulması sağlanılıyor.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Özel Eğitim Öğretmeni Çiğdem Demircioğlu,” Projemiz özel oyuncak bebekler projesidir. Projemizin amacı, anasınıfı düzeyinde ki çocuklarında özel eğitim farkındallığı oluşturmaktır. Bazı çocuklar özel çocukların farkında, özel eğitim alan insanların farkında, bizde onların tutumlarında bu eğitimle değişikler sağladık, bilmeyen çocuklar içinde olumlu tutumlar geliştirdik. Siverek’te 10 tane bağımsız anaokulunu gezdik ve çocuklarımıza bebeklerimizden bahs ettik ve başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” dedi

Maket bebeklerle eğitim verildi

Dört maket bebekle eğitim verdiklerini belirten Demircioğlu, “ Proje kapsamında dört tane maket bebeğimiz var, biri işitme engelli, biri görme engelli, biri ortopedik engelli ve biri de yüzü yanık, yarık dudak bebekti. Bebeklerimizden tek tek çocuklara bahs ettik, nasıl bu durma geldiklerini, bu durumun oluştuğunu, bunun sonrasın da ne olduğunu ve onlara nasıl yardım etmeleri gerektiğini veya nasıl davranmaları gerektiğini anlattık. Bu projemizle acımasız duyguları yok ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.