Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te okuma yazma seferberliğine yoğun ilgi

SİVEREK 21.02.2018 - 10:44, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te okuma yazma seferberliğine yoğun ilgi

Yurt genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma ve yazma seferberliği Siverek’te yoğun ilgi görüyor.
Yurt genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma ve yazma seferberliği Siverek’te yoğun ilgi görüyor. Vatandaşların okuma ve yazmayı öğrenmek için taleplerine cevap verilmeye çalışılıyor Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürüten Halk Eğitim Merkezi vatandaşların okuma yazma taleplerini yerine getirmek amacıyla ek kurslar açtı. Kurslara gençlerin yanı sıra, 60-65 yaşındaki vatandaşlarda gelerek yazı ve okuma öğreniyor. Siverek Halk Eğitim Merkezi, yoğun okuma ve yazma taleplerine cevap vermeye çalışıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Kışlar, "Siverek Halk Eğitimi olarak zaten genelde yazma okuma kurslarımız vardı. Fakat Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan’ın başlattıkları bu seferberlikten sonra insanlarımızda daha bir heyecan oluştu. Okuma yazma seferberliğiyle birlikte köylerde, mahallelerde ve merkez binamızda açtığımız kurslarla halkımızın taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. Bu kurslarımıza 55, 58, 60 ve hatta 68 yaşlarında vatandaşlarımız başvuruyor ve buda bizi çok mutlu ediyor” dedi. Televizyonda Cumhurbaşkanımız ve eşinin okuma yazma seferberliğini başlattıklarını gördüğünde, kursa gelerek yazı ve okuma talebinde bulunduğunu söyleyen 60 yaşında ki Emine Al, "Bende halk eğitime gelerek, adımı yazdırdım ve kurslara başladım. Şimdi okuma ve yazma öğreniyoruz. Çok mutluyuz” dedi 63 yaşında okuma yazma kursuna başlayan Sultan Seyfioğlu ise açılan kurs nedeniyle teşekkür ederek, "Bir haftadır kursa geliyorum, her gün birkaç harf öğrenerek kendimizi geliştiriyoruz" diye konuştu.
Yurt genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma ve yazma seferberliği Siverek’te yoğun ilgi görüyor.

Yurt genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma ve yazma seferberliği Siverek’te yoğun ilgi görüyor. Vatandaşların okuma ve yazmayı öğrenmek için taleplerine cevap verilmeye çalışılıyor


Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürüten Halk Eğitim Merkezi vatandaşların okuma yazma taleplerini yerine getirmek amacıyla ek kurslar açtı. Kurslara gençlerin yanı sıra, 60-65 yaşındaki vatandaşlarda gelerek yazı ve okuma öğreniyor. Siverek Halk Eğitim Merkezi, yoğun okuma ve yazma taleplerine cevap vermeye çalışıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Kışlar, "Siverek Halk Eğitimi olarak zaten genelde yazma okuma kurslarımız vardı. Fakat Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan’ın başlattıkları bu seferberlikten sonra insanlarımızda daha bir heyecan oluştu. Okuma yazma seferberliğiyle birlikte köylerde, mahallelerde ve merkez binamızda açtığımız kurslarla halkımızın taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. Bu kurslarımıza 55, 58, 60 ve hatta 68 yaşlarında vatandaşlarımız başvuruyor ve buda bizi çok mutlu ediyor” dedi.


Televizyonda Cumhurbaşkanımız ve eşinin okuma yazma seferberliğini başlattıklarını gördüğünde, kursa gelerek yazı ve okuma talebinde bulunduğunu söyleyen 60 yaşında ki Emine Al, "Bende halk eğitime gelerek, adımı yazdırdım ve kurslara başladım. Şimdi okuma ve yazma öğreniyoruz. Çok mutluyuz” dedi


63 yaşında okuma yazma kursuna başlayan Sultan Seyfioğlu ise açılan kurs nedeniyle teşekkür ederek, "Bir haftadır kursa geliyorum, her gün birkaç harf öğrenerek kendimizi geliştiriyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.