Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te Sıcaklar Artıkça Yüzme Havuzlarına İlgi Artıyor

SİVEREK 19.07.2018 - 14:17, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te Sıcaklar Artıkça Yüzme Havuzlarına İlgi Artıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte sıcaktan bunalan gençler, ilçede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait ücretsiz yarı olimpik yüzme havuzlarına akın ediyor.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte sıcaktan bunalan gençler, ilçede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait ücretsiz yarı olimpik yüzme havuzlarına akın ediyor. Daha çok genç ve çocukların rağbet gösterdikleri yüzme havuzlarında, gençler bir saatlik seanslarda, gönüllerince eğlenip serinlenirken, İlçede bunaltan sıcaklardan bir saat’te olsa kurtulmanın keyfini çıkarıyor. Yoğun talepleri göz önünde bulunduran yetkililer, Siverek Halk Eğitim Merkezi destekleriyle,  günün belirli saatlerinde yüzme öğrenmek isteyen çocuklara yüzme dersi vererek, gençlerin daha iyi yüzme öğrenmelerini sağlıyor. Hafta için sabah saatlerinde yüzme öğrenmek isteyen çocuklara ders verdiklerini söyleyen Havuzdan sorumlu Ferit Ateşbakan,” Şanlıurfa Büyükşehir Belediye öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi destekleriyle sabah saat 9 ile 12 arası gençlere yüzme kursu öğretiyoruz. Havaların sıcak olmasıyla beraber tüm gençler bizim havuza akın ediyor. Gelen bütün talepleri değerlendiriyor ve gelen gençleri alıyoruz.  Yüzme kursumuz bir ay sürüyor ve bir ay sonunda çocuklar yüzmeyi öğrenerek havuza giriyor. Gençleri güvenli havuzlara davet eden Ateşbakan, kesinlikle köprü ve göletlerde yüzülmemesi Gerektiğini belirterek, “ Gençlere kesinlikle gölet ve kanalları tavsiye etmiyoruz, serinlemek ve yüzmek istiyorlarsa büyükşehrin güvenli havuzlarına gelsinler. Burada cankurtaran ekibi ve kapı danışmanı ekibiyle güvenli bir şekilde buraya gelebilirler. Ailelerde gönül rahatlığıyla çocuklarını bu havuzlara yollayabilir, kesinlikle bir sıkıntı yoktur” dedi 12 Yaşında ki Burak Koçal, “ 10 gündür Şanlıurfa Büyükşehir Yüzme havuzuna yüzme kursuna geliyorum. Bugüne kadar kimse bana yüzme kursu öğretemedi, bende burayı tercih ettim ve burada yüzüyorum. Hocalar baştan sona kadar yüzmenin tekniklerini öğretiyor, çok memnunum” diye konuştu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte sıcaktan bunalan gençler, ilçede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait ücretsiz yarı olimpik yüzme havuzlarına akın ediyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte sıcaktan bunalan gençler, ilçede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait ücretsiz yarı olimpik yüzme havuzlarına akın ediyor.

Daha çok genç ve çocukların rağbet gösterdikleri yüzme havuzlarında, gençler bir saatlik seanslarda, gönüllerince eğlenip serinlenirken, İlçede bunaltan sıcaklardan bir saat’te olsa kurtulmanın keyfini çıkarıyor.

Yoğun talepleri göz önünde bulunduran yetkililer, Siverek Halk Eğitim Merkezi destekleriyle,  günün belirli saatlerinde yüzme öğrenmek isteyen çocuklara yüzme dersi vererek, gençlerin daha iyi yüzme öğrenmelerini sağlıyor.

Hafta için sabah saatlerinde yüzme öğrenmek isteyen çocuklara ders verdiklerini söyleyen Havuzdan sorumlu Ferit Ateşbakan,” Şanlıurfa Büyükşehir Belediye öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi destekleriyle sabah saat 9 ile 12 arası gençlere yüzme kursu öğretiyoruz. Havaların sıcak olmasıyla beraber tüm gençler bizim havuza akın ediyor. Gelen bütün talepleri değerlendiriyor ve gelen gençleri alıyoruz.  Yüzme kursumuz bir ay sürüyor ve bir ay sonunda çocuklar yüzmeyi öğrenerek havuza giriyor.

Gençleri güvenli havuzlara davet eden Ateşbakan, kesinlikle köprü ve göletlerde yüzülmemesi Gerektiğini belirterek, “ Gençlere kesinlikle gölet ve kanalları tavsiye etmiyoruz, serinlemek ve yüzmek istiyorlarsa büyükşehrin güvenli havuzlarına gelsinler. Burada cankurtaran ekibi ve kapı danışmanı ekibiyle güvenli bir şekilde buraya gelebilirler. Ailelerde gönül rahatlığıyla çocuklarını bu havuzlara yollayabilir, kesinlikle bir sıkıntı yoktur” dedi

12 Yaşında ki Burak Koçal, “ 10 gündür Şanlıurfa Büyükşehir Yüzme havuzuna yüzme kursuna geliyorum. Bugüne kadar kimse bana yüzme kursu öğretemedi, bende burayı tercih ettim ve burada yüzüyorum. Hocalar baştan sona kadar yüzmenin tekniklerini öğretiyor, çok memnunum” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.