Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te yağan şiddetli yağışta hayvanlar telef oldu

02.05.2018 - 17:03, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te yağan şiddetli yağışta hayvanlar telef oldu

Siverek ilçesinde kısa süreli yağan şiddetli yağmur kırsal mahallelerde sellere neden olurken, hazırlıksız yakalanan vatandaşların hayvanları sele kapılarak telef oldu.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kısa süreli yağan şiddetli yağmur kırsal mahallelerde sellere neden olurken, hazırlıksız yakalanan vatandaşların hayvanları sele kapılarak telef oldu. Öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış özelikle meralarda hayvanlarını otlatan vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Özelikle ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karadağ bölgesinde bulunan Karabahçe köyünde sele dönüşen şiddetli yağmur, 4 büyük baş hayvanı ile 5 küçükbaş hayvanı telef etti. Sele kapılan birçok hayvanı kendi imkânlarıyla kurtaran köy sakinleri köprünün bulunmayışından dolayı, hayvanların sele kapıldığını iddia etti. Küçükbaş hayvanı telef olan köy sakinlerinden Nevzat Çelik yaşananlara tepki göstererek: “ Her yıl maalesef böyle şiddetli yağmurlarda hayvanlarımız sele kapılarak telef oluyor. Bölgemiz de bir köprü olsa ve hayvanlarımızı ordan geçirsek bu sorunlarla karşılaşmayız. Yüzlerce dilekçe vermemize rağmen Siverek Belediyesi bize bir köprü yapmıyor, derdimizi kimseye ulaştıramıyoruz. Yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulup bir köprü yapmalarını talep ediyoruz” diye konuştu Şiddetli yağmur sonucu, oluşan selde yüzlerce dönüm ekili arazinin zarar gördüğü belirtildi.
Siverek ilçesinde kısa süreli yağan şiddetli yağmur kırsal mahallelerde sellere neden olurken, hazırlıksız yakalanan vatandaşların hayvanları sele kapılarak telef oldu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kısa süreli yağan şiddetli yağmur kırsal mahallelerde sellere neden olurken, hazırlıksız yakalanan vatandaşların hayvanları sele kapılarak telef oldu.

Öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış özelikle meralarda hayvanlarını otlatan vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Özelikle ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karadağ bölgesinde bulunan Karabahçe köyünde sele dönüşen şiddetli yağmur, 4 büyük baş hayvanı ile 5 küçükbaş hayvanı telef etti. Sele kapılan birçok hayvanı kendi imkânlarıyla kurtaran köy sakinleri köprünün bulunmayışından dolayı, hayvanların sele kapıldığını iddia etti.

Küçükbaş hayvanı telef olan köy sakinlerinden Nevzat Çelik yaşananlara tepki göstererek: “ Her yıl maalesef böyle şiddetli yağmurlarda hayvanlarımız sele kapılarak telef oluyor. Bölgemiz de bir köprü olsa ve hayvanlarımızı ordan geçirsek bu sorunlarla karşılaşmayız. Yüzlerce dilekçe vermemize rağmen Siverek Belediyesi bize bir köprü yapmıyor, derdimizi kimseye ulaştıramıyoruz. Yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulup bir köprü yapmalarını talep ediyoruz” diye konuştu

Şiddetli yağmur sonucu, oluşan selde yüzlerce dönüm ekili arazinin zarar gördüğü belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.