Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te Yufka ekmeğine ilgi arttı

SİVEREK 25.04.2020 - 00:06, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te Yufka ekmeğine ilgi arttı

Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde korona virüs nedeniyle ve Ramazan ayı'nın girmesiyle beraber organik buğday unundan yapılan yufka ekmeğe ilgi arttı.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde korona virüs nedeniyle ve Ramazan ayı'nın girmesiyle beraber organik buğday unundan yapılan yufka ekmeğe ilgi arttı. Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle insanlar doğal ve organik ürünlere yöneldi. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde organik buğdaydan yapılan ve saç üzerinde pişirilen yufka ekmeğine ilgi arttı. Özelikle kırsal kesimlerlerde yaşayan vatandaşların vazgeçilmezi olan yufka ekmeği, bu günlerde şehirlilerinde gözdesi oldu. Yufka yapan işletmeciler, ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyor. zahmetli ve bir o kadarda uğraş gerektiren yufka ekmeği, bayatlamadığı ve uzun ömürlü olduğundan dolayı bu aralar, korona virüsü nedeniyle evlerinde kalan vatandaşların tercihi oldu. Site ve apartmanlarda saç üzerinde yufka ekmeği yapma imkanı olmayan vatandaşlar ise, yufka ekmeği yapan işletmeler sayesinde, ihtiyaçlarını karşılıyor. 16 yıldır ilçenin Şirinkuyu Mahallesinde yufka ekmeği  imalatçılığı yapan Necati Kartal,'Son zamanlarda gözle görülür, yufka ekmeğine rağbetin arttığına' dikkat çekti. Kartal," Yufkalarımız evde yapılan doğal, ev yufkası gibidir. İmalatımızda taş değirmenlerde öğüttüğümüz  organik buğdaylardan elde ettiğimiz unla yufka ekmeğini yapıyoruz. Eskiden buna köy yufkası deniyordu, yani nenelerimizin yaptığı uzun ömürlü, bayatlamayan ekmekti, bizde nenelerimizin yaptığı, insan sağlığına çok faydalı saç ekmeği yapıyor ve satıyoruz. Bunda hiç bir katkı maddesi yoktur, un, su ve tuzdan ibarettir. Aynı zamanda, böreklik ve gözlemelik çeşitleri de yapıyoruz" dedi Korona virüsü ve Ramazan ayı, yufka ekmeğine ilgiyi artırdı. Necati Kartal,' Korona virüsü ve Ramazan ayı'nın girmesiyle beraber işlerimiz açıldı. Millet eve kapanınca ve Ramazan'da girince insanlar daha fazla yufka tüketmeye başladı, siparişler  daha fazla oldu, bu yoğunluk bizim açımızdan çok olumlu oldu" ifadelerini kulandı.
Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde korona virüs nedeniyle ve Ramazan ayı'nın girmesiyle beraber organik buğday unundan yapılan yufka ekmeğe ilgi arttı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde korona virüs nedeniyle ve Ramazan ayı'nın girmesiyle beraber organik buğday unundan yapılan yufka ekmeğe ilgi arttı.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle insanlar doğal ve organik ürünlere yöneldi. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde organik buğdaydan yapılan ve saç üzerinde pişirilen yufka ekmeğine ilgi arttı. Özelikle kırsal kesimlerlerde yaşayan vatandaşların vazgeçilmezi olan yufka ekmeği, bu günlerde şehirlilerinde gözdesi oldu.

Yufka yapan işletmeciler, ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyor.

zahmetli ve bir o kadarda uğraş gerektiren yufka ekmeği, bayatlamadığı ve uzun ömürlü olduğundan dolayı bu aralar, korona virüsü nedeniyle evlerinde kalan vatandaşların tercihi oldu. Site ve apartmanlarda saç üzerinde yufka ekmeği yapma imkanı olmayan vatandaşlar ise, yufka ekmeği yapan işletmeler sayesinde, ihtiyaçlarını karşılıyor.

16 yıldır ilçenin Şirinkuyu Mahallesinde yufka ekmeği  imalatçılığı yapan Necati Kartal,'Son zamanlarda gözle görülür, yufka ekmeğine rağbetin arttığına' dikkat çekti. Kartal," Yufkalarımız evde yapılan doğal, ev yufkası gibidir. İmalatımızda taş değirmenlerde öğüttüğümüz  organik buğdaylardan elde ettiğimiz unla yufka ekmeğini yapıyoruz. Eskiden buna köy yufkası deniyordu, yani nenelerimizin yaptığı uzun ömürlü, bayatlamayan ekmekti, bizde nenelerimizin yaptığı, insan sağlığına çok faydalı saç ekmeği yapıyor ve satıyoruz. Bunda hiç bir katkı maddesi yoktur, un, su ve tuzdan ibarettir. Aynı zamanda, böreklik ve gözlemelik çeşitleri de yapıyoruz" dedi

Korona virüsü ve Ramazan ayı, yufka ekmeğine ilgiyi artırdı.

Necati Kartal,' Korona virüsü ve Ramazan ayı'nın girmesiyle beraber işlerimiz açıldı. Millet eve kapanınca ve Ramazan'da girince insanlar daha fazla yufka tüketmeye başladı, siparişler  daha fazla oldu, bu yoğunluk bizim açımızdan çok olumlu oldu" ifadelerini kulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.