Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'ten Kudüs'e Tam Destek

SİVEREK 08.12.2017 - 21:44, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'ten Kudüs'e Tam Destek

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’un ’Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir’ kararına bir tepki de Siverek ilçesinden geldi. Cuma namazının ardından Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen binlerce kişi, slogan atarak Trump’un kararına tepki gösterdi. Kudüs Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen basın açıklamasına katılan kadın ve erkekler, kararı lanetleyen dövizler taşıyarak, kararın hukuk dışı olduğunu dile getirdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Kudüs’ün Hz. Muhammed’in Müslümanlara emaneti olduğunu söyledi. Aslanparçası açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tarihin her dönemine damga vurmuş kutlu İslam beldelerini,sınır çizgilerine hapsetmeye çalışmış Hak ile batıl mücadelesinin son perdesi, bu yüzyılda yaşanacak gibi görünüyor. Batıl olanın kokuşmuş, seküler, insanlıktan nasibini almamış doktrinleri, yanlarına; Yüce Allah’ın aziz dinlerini tahrif edenlerin torunlarını alarak Hakk’ın üstüne çökmeye and içmişlerdir. Bu gerçekliği gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak Saff Suresi’ndeki Allah kelamıyla haykırıyoruz: “Onlar ağızlarıyla Allah´ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.” Biz Yüce Furkan’a iman etmiş ümmet olarak, Allah’ın nûrunu tamamlamasına nefer olacak mıyız olmayacak mıyız bunun kararını vermek durumundayız. Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte biz de sessizliğe gömülüp, yaşadığımız konforun 3-5 yıl daha devam etmesini mi dileyeceğiz, yoksa Hz. Muhammed’in (SAV) ümmeti olmanın ağır sorumluluğunu yüklenerek meydanlara inecek, küresel katil sürülerinin ve onların maşalarının İslam alemi üzerine oynadıkları oyunları Bedir’de, Kudüs’ün fethinde, Çanakkale’de ve 15 Temmuz da olduğu gibi başlarına mı geçireceğiz." Yaklaşık bir saat süren basın açıklaması sırasında polis çevrede güvenlik önlemi alırken, herhangi bir kaza yaşanmaması için trafik kontrollü olarak sağlandı. Açıklama sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmazken, grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı. Yapılan açıklamaya Siverek AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’un ’Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir’ kararına bir tepki de Siverek ilçesinden geldi.

Cuma namazının ardından Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen binlerce kişi, slogan atarak Trump’un kararına tepki gösterdi. Kudüs Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen basın açıklamasına katılan kadın ve erkekler, kararı lanetleyen dövizler taşıyarak, kararın hukuk dışı olduğunu dile getirdi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Kudüs’ün Hz. Muhammed’in Müslümanlara emaneti olduğunu söyledi. Aslanparçası açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tarihin her dönemine damga vurmuş kutlu İslam beldelerini,sınır çizgilerine hapsetmeye çalışmış Hak ile batıl mücadelesinin son perdesi, bu yüzyılda yaşanacak gibi görünüyor. Batıl olanın kokuşmuş, seküler, insanlıktan nasibini almamış doktrinleri, yanlarına; Yüce Allah’ın aziz dinlerini tahrif edenlerin torunlarını alarak Hakk’ın üstüne çökmeye and içmişlerdir. Bu gerçekliği gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak Saff Suresi’ndeki Allah kelamıyla haykırıyoruz: “Onlar ağızlarıyla Allah´ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.” Biz Yüce Furkan’a iman etmiş ümmet olarak, Allah’ın nûrunu tamamlamasına nefer olacak mıyız olmayacak mıyız bunun kararını vermek durumundayız. Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte biz de sessizliğe gömülüp, yaşadığımız konforun 3-5 yıl daha devam etmesini mi dileyeceğiz, yoksa Hz. Muhammed’in (SAV) ümmeti olmanın ağır sorumluluğunu yüklenerek meydanlara inecek, küresel katil sürülerinin ve onların maşalarının İslam alemi üzerine oynadıkları oyunları Bedir’de, Kudüs’ün fethinde, Çanakkale’de ve 15 Temmuz da olduğu gibi başlarına mı geçireceğiz."

Yaklaşık bir saat süren basın açıklaması sırasında polis çevrede güvenlik önlemi alırken, herhangi bir kaza yaşanmaması için trafik kontrollü olarak sağlandı. Açıklama sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmazken, grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Yapılan açıklamaya Siverek AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.