Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverekli kadınlar kanser hastalığı konusunda uyarıldı

18.06.2019 - 17:05, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverekli kadınlar kanser hastalığı konusunda uyarıldı

Siverek ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, kadınların kanser ve doğum hastalıklarına karşın Siverekli kadınları bilinçlendirmek amacıyla “erken teşhis yaşatır” isimli bilgilendirme semineri düzenlendi.
Siverek ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, kadınların kanser ve doğum hastalıklarına karşın Siverekli kadınları bilinçlendirmek amacıyla “erken teşhis yaşatır” isimli bilgilendirme semineri düzenlendi.  İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde Meme Kanseri, Kolon Kanseri, Gebelik süreci ve Hipertansiyon Astım hastalıkları hakkında uzmanlar tarafından katılımcılar bilgilendirdi. Konferansa Siverek Belediye Başkan Vekili Mahmut Güzen, İlçe sağlık müdürü, Osman Güzen, Belediye Başkan yardımcıları ile çok sayıda Siverekli bayan katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü, Osman Güzen yaptığı konuşmada, özelikle meme ve kolon kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, erken teşhis edilen hastaların diğer normal insanların yaşama standartları düzeyine gelebildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti; Bölgemizde çağın hastalığının erken tahsisinin yansıra, kadın hastalıkları, gebelik süreci ve doğum sürecinde kadınlarımızın neler yapabileceği konusunda ilçe sağlık müdürlüğü olarak sürekli bilinçlendirme faaliyetleri içindeyiz çalışmalarımız merkez ve kırsalda devam ediyor ”.İlçe sağlık müdürünün Konuşmanın ardından belediye başkan vekili Mahmut Güzen bilgilendirme seminerine katılan kadınlara yönelik yaptığı konuşmada; Siverek Belediyesi olarak halk sağlığına özellikle anaların sağlıklı bir yaşam sürmesi amacıyla bu tür konferansları, bilinçlendirme etikliklerini destekliyoruz belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde sağlıklı bir anne, sağlıklı bir toplumun temel taşı bilinciyle çalışmalarımıza ve yapılan etikliklere dün olduğu gibi bugünde önemsediğimizi Siverekli annelerin bilmesini istiyoruz kapımız her zaman Siverekli annelere açıktır.  Siverek Devlet hastanesi uzman doktorları, Kadın Doğum  uzmanı Zafer Yıldız, Genel Cerrahi uzmanı  Nurullah Aksoy,  Halk Sağlığı uzmanı İsa Turan, katılımcı kadınlara çağın vebası denilen kanser  hastalıklarında   erken teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında , kadın uzman doktorlar ise  gebelik süreci ve  doğumla  ilgili Siverekli kadınları bilgilendirdi.
Siverek ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, kadınların kanser ve doğum hastalıklarına karşın Siverekli kadınları bilinçlendirmek amacıyla “erken teşhis yaşatır” isimli bilgilendirme semineri düzenlendi.

Siverek ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, kadınların kanser ve doğum hastalıklarına karşın Siverekli kadınları bilinçlendirmek amacıyla “erken teşhis yaşatır” isimli bilgilendirme semineri düzenlendi.

 İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde Meme Kanseri, Kolon Kanseri, Gebelik süreci ve Hipertansiyon Astım hastalıkları hakkında uzmanlar tarafından katılımcılar bilgilendirdi.

Konferansa Siverek Belediye Başkan Vekili Mahmut Güzen, İlçe sağlık müdürü, Osman Güzen, Belediye Başkan yardımcıları ile çok sayıda Siverekli bayan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü, Osman Güzen yaptığı konuşmada, özelikle meme ve kolon kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, erken teşhis edilen hastaların diğer normal insanların yaşama standartları düzeyine gelebildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti; Bölgemizde çağın hastalığının erken tahsisinin yansıra, kadın hastalıkları, gebelik süreci ve doğum sürecinde kadınlarımızın neler yapabileceği konusunda ilçe sağlık müdürlüğü olarak sürekli bilinçlendirme faaliyetleri içindeyiz çalışmalarımız merkez ve kırsalda devam ediyor ”.İlçe sağlık müdürünün Konuşmanın ardından belediye başkan vekili Mahmut Güzen bilgilendirme seminerine katılan kadınlara yönelik yaptığı konuşmada; Siverek Belediyesi olarak halk sağlığına özellikle anaların sağlıklı bir yaşam sürmesi amacıyla bu tür konferansları, bilinçlendirme etikliklerini destekliyoruz belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde sağlıklı bir anne, sağlıklı bir toplumun temel taşı bilinciyle çalışmalarımıza ve yapılan etikliklere dün olduğu gibi bugünde önemsediğimizi Siverekli annelerin bilmesini istiyoruz kapımız her zaman Siverekli annelere açıktır.

 Siverek Devlet hastanesi uzman doktorları, Kadın Doğum  uzmanı Zafer Yıldız, Genel Cerrahi uzmanı  Nurullah Aksoy,  Halk Sağlığı uzmanı İsa Turan, katılımcı kadınlara çağın vebası denilen kanser  hastalıklarında   erken teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında , kadın uzman doktorlar ise  gebelik süreci ve  doğumla  ilgili Siverekli kadınları bilgilendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.