Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Tek gözlü odada engelli çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren bir annenin yardım çığlığı

SİVEREK 17.03.2020 - 11:12, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Tek gözlü odada engelli çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren bir annenin yardım çığlığı

Özel Haber-Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tek gözlü odada 2'si engelli 3 çocuğu ve kocasıyla yaşam mücadelesi veren annenin yardım çığlığı yürekleri buruklandırdı.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tek gözlü odada 2'si engelli 3 çocuğu ve kocasıyla yaşam mücadelesi veren annenin yardım çığlığı yürükleri buruklandırdı. Şanlıurfa merkeze bağlı bir köyde yaşarken bazı nedenlerden dolayı 2 yıl önce Siverek ilçesine bağlı Demirciler köyünde yaşamaya başlayan Emine ve Mehmet İlingi çifti 2'si zihinsel engelli 3 tane çocuğuyla beraber tek gözlü odada yaşam mücadelesi veriyor. İki yıl boyunca köylülerin destekleriyle  geçimini sağlayan aile, artık köylüler tarafından istenmediklerini ve kaldıkları tek gözlü odadan çıkarılacaklarını iddia ederek, yetkililerden yardım istedi. Borçla aldıkları ineğin parasını yediler Kimseleri olmadıkları yüzünden devamlı haksızlığa uğradıkları ve emeklerinin yendiğini iddia eden Emine İlingi,"Kocam pek bir şey bilmiyor, konuşma ve akli yönden dengesi yerinde değil, bundan bir yıl önce borçla bir inek aldık, daha sonra sattık, ineği sattığımız adam paralarımızı vermedi, üstüne üstlük bizi tehdit etti, bizde kimsesiz olduğumuzdan dolayı bir şey yapamadık" dedi Açız ama ben başımızı sokacağımız bir ev istiyorum Çaresiz anne köyde bir iş yapamadıklarından dolayı engelli çocuklarına bakamadığını ve aç olduklarını söyleyerek," Tüm bunlara rağmen ben ilçe merkezinde başımı sokacak bir ev istiyorum, ev olduğu taktirde kocamı çöpe yollar yine geçimimi sağlarım. Belediyeye ve Sosyal Yardımlaşma Derneğine gittim onlar bana merkezde  iki aylık bir kiralık evde kalırsan sana kira ödemesi yaparız dediler ama iki ay değil bir ay bile kira ödeyecek imkanım yok" Belediyenin önünde çadır kuracağım Köylüler tarafından 2 yıldır kaldıkları harabe tek odadan da çıkarılacaklarını söyleyen Emine İlingi," bu tek gözlü odada kışı zor geçiriyoruz, hepsi damlıyor, bazen yatacak kuru bir yer kalmıyor ama tüm bunlara rağmen bize bu odayı verenler, bir an önce burayı boşaltmamızı istiyorlar. çaresiz durumdayım, böyle giderse ve yardım edecek kimse olmazsa gidip belediye önünde çadır kurmak zorunda kalacağım" dedi İmkansızlıklar yüzünden çocuklarının bakım ve tedavisini yapamıyor Emine İlingi, 'Beş ve bir yaşındaki çocuklarının zihinsel engelli olduğunu ama maaşlarını alamadıklarını,' iddia ederek," Bir yaşında ki kızım sarılık geçirdi ve engelli oldu,beş yaşında ki oğlum da zaten zihinsel engelli, imkansızlıklar yüzünden tedavi ettiremiyorum, bakımlarını yaptıramıyorum. çaresiz durumdayım, ne yapacağımı bilemiyorum" diye konuştu.
Özel Haber-Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tek gözlü odada 2'si engelli 3 çocuğu ve kocasıyla yaşam mücadelesi veren annenin yardım çığlığı yürekleri buruklandırdı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tek gözlü odada 2'si engelli 3 çocuğu ve kocasıyla yaşam mücadelesi veren annenin yardım çığlığı yürükleri buruklandırdı.

Şanlıurfa merkeze bağlı bir köyde yaşarken bazı nedenlerden dolayı 2 yıl önce Siverek ilçesine bağlı Demirciler köyünde yaşamaya başlayan Emine ve Mehmet İlingi çifti 2'si zihinsel engelli 3 tane çocuğuyla beraber tek gözlü odada yaşam mücadelesi veriyor.

İki yıl boyunca köylülerin destekleriyle  geçimini sağlayan aile, artık köylüler tarafından istenmediklerini ve kaldıkları tek gözlü odadan çıkarılacaklarını iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

Borçla aldıkları ineğin parasını yediler

Kimseleri olmadıkları yüzünden devamlı haksızlığa uğradıkları ve emeklerinin yendiğini iddia eden Emine İlingi,"Kocam pek bir şey bilmiyor, konuşma ve akli yönden dengesi yerinde değil, bundan bir yıl önce borçla bir inek aldık, daha sonra sattık, ineği sattığımız adam paralarımızı vermedi, üstüne üstlük bizi tehdit etti, bizde kimsesiz olduğumuzdan dolayı bir şey yapamadık" dedi

Açız ama ben başımızı sokacağımız bir ev istiyorum

Çaresiz anne köyde bir iş yapamadıklarından dolayı engelli çocuklarına bakamadığını ve aç olduklarını söyleyerek," Tüm bunlara rağmen ben ilçe merkezinde başımı sokacak bir ev istiyorum, ev olduğu taktirde kocamı çöpe yollar yine geçimimi sağlarım. Belediyeye ve Sosyal Yardımlaşma Derneğine gittim onlar bana merkezde  iki aylık bir kiralık evde kalırsan sana kira ödemesi yaparız dediler ama iki ay değil bir ay bile kira ödeyecek imkanım yok"

Belediyenin önünde çadır kuracağım

Köylüler tarafından 2 yıldır kaldıkları harabe tek odadan da çıkarılacaklarını söyleyen Emine İlingi," bu tek gözlü odada kışı zor geçiriyoruz, hepsi damlıyor, bazen yatacak kuru bir yer kalmıyor ama tüm bunlara rağmen bize bu odayı verenler, bir an önce burayı boşaltmamızı istiyorlar. çaresiz durumdayım, böyle giderse ve yardım edecek kimse olmazsa gidip belediye önünde çadır kurmak zorunda kalacağım" dedi

İmkansızlıklar yüzünden çocuklarının bakım ve tedavisini yapamıyor

Emine İlingi, 'Beş ve bir yaşındaki çocuklarının zihinsel engelli olduğunu ama maaşlarını alamadıklarını,' iddia ederek," Bir yaşında ki kızım sarılık geçirdi ve engelli oldu,beş yaşında ki oğlum da zaten zihinsel engelli, imkansızlıklar yüzünden tedavi ettiremiyorum, bakımlarını yaptıramıyorum. çaresiz durumdayım, ne yapacağımı bilemiyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.