Sivil-Der'den Dünya Gazeteciler Günü Kutlaması

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Sivil-Der Başkanı Ferit Akçalı ve yönetim kurulu üyeleri, Siverek'te görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerini bir araya getirdi. Etkinlikte gazetecilerin önemine vurgu yapılarak, medya mensuplarının toplum üzerindeki etkileri ve sorumlulukları ele alındı.

Sivil-Der’in merkezinde gerçekleşen buluşmada, Başkan Ferit Akçalı, gazetecilerin, demokratik toplumların temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Gazeteciler, doğru bilgiye ulaşmamızı sağlayan, sesimizi duyuran ve toplumun haber alma hakkını koruyan önemli birer bireylerdir. Özellikle bölgemizde zorlu koşullar altında bu mesleği icra etmeleri ayrı bir önem arz ediyor bizler için. Sivil-Der'in kurulduğu günden bugüne bizler basının desteğini her zaman yanımızda gördük. Memleket yararına elinden gelen her türlü fedakarlığı sağladığınız için teşekkür ediyorum." dedi. Akçalı, gazetecilerin zorluklar karşısında gösterdiği cesaretin takdire şayan olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinlik, samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Gazeteciler, mesleki deneyimlerini paylaşma fırsatı bulurken, Sivil-Der yönetimi, medya mensuplarının gününü kutladı. 

Bu anlamlı günde bir araya gelen gazeteciler, Sivil-Der’in böylesi bir günde yaptığı nazik davranıştan dolayı teşekkür ettiler.