Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Gülpınar, Pakdemirli'den Siverek Arıtma Tesisi İçin Talepte Bulundu

SİVEREK 09.11.2021 - 20:06, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Gülpınar, Pakdemirli'den Siverek Arıtma Tesisi İçin Talepte Bulundu

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Bakan Bekir Pakdemirli’ye Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisinin bir an önce tamamlanmasıyla ilgili talepte bulundu.
AB Uyum Komisyonu Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Kasım Gülpınar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerinde, GAP projesiyle ilgili ekonomik verileri paylaşırken memleketi Şanlıurfa’daki bazı projelerle ilgili eksikleri dile getirdi. Gülpınar, Siverek’e dünya standartlarında, memba kalitesinde, içme suyu sağlayacak olan  projeyle ilgili aksaklıkların olduğunu Bakan Pakdemir’liye bildirerek, vatandaşın mağduriyet yaşamaması için eksiklerin giderilmesi hususunda talepte bulundu. Gülpınar ‘’2014 yılından beri devam eden ama bir yerde akamete uğrayan Siverek içme suyu projesi var. Geçen yıl tıkanmış olan süreç sizin müdahalenizle çözüme kavuştu. Bu konuda size teşekkür ediyorum. 270 bin nüfuslu bir ilçenin yüzde 97’si içme suyu ihtiyacını kuyulardan istifade ederek karşılıyor. Bir ilçenin su sorununu gidermek, hepimize manevi anlamda yeterlidir diye düşünüyorum. Bu ara süreç yine tıkanmak üzere. Bu projenin isale ve arıtma hatları bitmezse, Allah korusun, korkuyorum bu ki bu yaz Siverek komple susuz kalabilir. Böyle bir tehlike var. Bu konuda size talebimi iletiyorum’' ifadelerine yer verdi. Gülpınar, Siverek, Hilvan ve Viranşehir hattında enerji maliyetlerini gözetmeden, getirisinin daha çok olduğu gözetilerek, sosyal projeler olarak görülerek, bu projeleri daha da geliştirmenin sağlayacağı katkıların önemine de vurgu yaptı. Gülpınar, sulama kanallarının Mardin’e, Ceylanpınar’a giderken, barajın dibinde olan bu ilçelerin sulama projelerinden istifade ettirmenin en önemli hedefleri olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Öte yandan Gülpınar, burada yaptığı konuşma da GAP Projesiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Projenin yöre insanına sağladığı katkıları ve hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri anlatan Gülpınar, projede emeği geçen tüm hükümetlere de teşekkür etti. GAP Projesinin 7’den 70’e herkesin benliğine sirayet etmiş olan bir proje olduğunun da altını çizdi. Kaynak: medyaurfa habersiverek.com
AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Bakan Bekir Pakdemirli’ye Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisinin bir an önce tamamlanmasıyla ilgili talepte bulundu.

AB Uyum Komisyonu Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Kasım Gülpınar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerinde, GAP projesiyle ilgili ekonomik verileri paylaşırken memleketi Şanlıurfa’daki bazı projelerle ilgili eksikleri dile getirdi.

Gülpınar, Siverek’e dünya standartlarında, memba kalitesinde, içme suyu sağlayacak olan  projeyle ilgili aksaklıkların olduğunu Bakan Pakdemir’liye bildirerek, vatandaşın mağduriyet yaşamaması için eksiklerin giderilmesi hususunda talepte bulundu.

Gülpınar ‘’2014 yılından beri devam eden ama bir yerde akamete uğrayan Siverek içme suyu projesi var. Geçen yıl tıkanmış olan süreç sizin müdahalenizle çözüme kavuştu. Bu konuda size teşekkür ediyorum. 270 bin nüfuslu bir ilçenin yüzde 97’si içme suyu ihtiyacını kuyulardan istifade ederek karşılıyor. Bir ilçenin su sorununu gidermek, hepimize manevi anlamda yeterlidir diye düşünüyorum. Bu ara süreç yine tıkanmak üzere. Bu projenin isale ve arıtma hatları bitmezse, Allah korusun, korkuyorum bu ki bu yaz Siverek komple susuz kalabilir. Böyle bir tehlike var. Bu konuda size talebimi iletiyorum’' ifadelerine yer verdi.

Gülpınar, Siverek, Hilvan ve Viranşehir hattında enerji maliyetlerini gözetmeden, getirisinin daha çok olduğu gözetilerek, sosyal projeler olarak görülerek, bu projeleri daha da geliştirmenin sağlayacağı katkıların önemine de vurgu yaptı. Gülpınar, sulama kanallarının Mardin’e, Ceylanpınar’a giderken, barajın dibinde olan bu ilçelerin sulama projelerinden istifade ettirmenin en önemli hedefleri olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Gülpınar, burada yaptığı konuşma da GAP Projesiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Projenin yöre insanına sağladığı katkıları ve hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri anlatan Gülpınar, projede emeği geçen tüm hükümetlere de teşekkür etti. GAP Projesinin 7’den 70’e herkesin benliğine sirayet etmiş olan bir proje olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: medyaurfa

habersiverek.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.