Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İyilik Yapan Öğrenciler 'İyilik Kartla' Ödüllendiriliyor

SİVEREK 16.11.2018 - 11:53, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

İyilik Yapan Öğrenciler 'İyilik Kartla' Ödüllendiriliyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir ilkokul idarecileri tarafından geliştirilen proje ile öğrenciler iyiliği teşvik ediliyor.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir ilkokul idarecileri tarafından geliştirilen proje ile öğrenciler iyiliği teşvik ediliyor. İlçenin Ofis Mahallesinde bulunan ve 600 öğrenciye eğitim öğretim veren Halit Gülpınar İlkokulunda görevli idareci ve öğretmenler örnek bir projeye imza attı. Okul idaresi tarafından öğrencilerin sosyal sorumluluklarını daha içten gerçekleştirmeleri, arkadaşlarına iyilik yapmaları ve temiz bir ortam oluşturmaları amaçlanan projeyle, güzel davranış sergileyen öğrenciler iyilik kartla ödüllendiriliyor. Üzerinde ödül miktarının yazılı bulunduğu kartlar, okul bahçesinde çöpleri temizleyen, arkadaşlarına iyilik, yardım eden ve güzel davranış sergileyen öğrencileri tespit eden nöbetçi öğretmen ve diğer personeller bu öğrencilere iyilik kartı dağıtacak. İyilik kartı alan öğrenciler okul kantininde kart üzerinde yazılı bulunan miktar kadar bedava alışveriş yapabilecek. Proje ile ilgili açıklamada bulunan Halit Gülpınar İlkokulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Güzen yaptığı açıklamada,” Biz Halit Gülpınar İlkokulu olarak öğrencilerimizin iyi davranışlarını pekiştirmek ve öğrencilerimizi iyi davranışlara yöneltmek için HAGİ Kart yani Halit Gülpınar İlkokulu, iyilik kartlarını oluşturduk. Biz bu kartları idarecilerimize, öğretmenlerimize, hizmetli arkadaşlarımıza dağıttık, arkadaşlarımızda bu kartları öğrencilerin herhangi bir iyiliğini, güzel davranışını gördüğü zaman, mesela yerden çöp toplayan bir öğrenciyi yada arkadaşına yardım eden bir öğrenci gördükleri anda, bu kartlardan bir tane öğrencilerimize hediye ediyorlar. Öğrencilerimizde bu kartların üzerinde yazılı bulunan miktar kadar, okul kantininden bedava alışveriş yapabiliyor. Biz bu çalışmanın meyvesini şimdiden almaya başladık. Umarım çok daha güzel ve verimli olur bu çalışmamız. Bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi 4’inci sınıf öğrencisi Zeynep Kılıç,’ İyilik kart sayesinde daha duyarlı konuma geldiklerini’ belirterek, “ Dışarıdaki çöpleri daha fazla toplayıp çöpe atıyoruz. Öğretmenlerimiz bize bu kartları vererek, bizi mutlu ediyorlar. Bu kartları iyilik yaptığımızda alıyoruz, yalnızca çöp toplamak değil mesela bir arkadaşımız yere düşer bir yeri incinir bizde ona yardım ederiz ve diğer iyilik türlerinde bu kartlar bize veriliyor. Bu uygulamadan dolayı öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir ilkokul idarecileri tarafından geliştirilen proje ile öğrenciler iyiliği teşvik ediliyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir ilkokul idarecileri tarafından geliştirilen proje ile öğrenciler iyiliği teşvik ediliyor.

İlçenin Ofis Mahallesinde bulunan ve 600 öğrenciye eğitim öğretim veren Halit Gülpınar İlkokulunda görevli idareci ve öğretmenler örnek bir projeye imza attı. Okul idaresi tarafından öğrencilerin sosyal sorumluluklarını daha içten gerçekleştirmeleri, arkadaşlarına iyilik yapmaları ve temiz bir ortam oluşturmaları amaçlanan projeyle, güzel davranış sergileyen öğrenciler iyilik kartla ödüllendiriliyor. Üzerinde ödül miktarının yazılı bulunduğu kartlar, okul bahçesinde çöpleri temizleyen, arkadaşlarına iyilik, yardım eden ve güzel davranış sergileyen öğrencileri tespit eden nöbetçi öğretmen ve diğer personeller bu öğrencilere iyilik kartı dağıtacak. İyilik kartı alan öğrenciler okul kantininde kart üzerinde yazılı bulunan miktar kadar bedava alışveriş yapabilecek.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Halit Gülpınar İlkokulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Güzen yaptığı açıklamada,” Biz Halit Gülpınar İlkokulu olarak öğrencilerimizin iyi davranışlarını pekiştirmek ve öğrencilerimizi iyi davranışlara yöneltmek için HAGİ Kart yani Halit Gülpınar İlkokulu, iyilik kartlarını oluşturduk. Biz bu kartları idarecilerimize, öğretmenlerimize, hizmetli arkadaşlarımıza dağıttık, arkadaşlarımızda bu kartları öğrencilerin herhangi bir iyiliğini, güzel davranışını gördüğü zaman, mesela yerden çöp toplayan bir öğrenciyi yada arkadaşına yardım eden bir öğrenci gördükleri anda, bu kartlardan bir tane öğrencilerimize hediye ediyorlar. Öğrencilerimizde bu kartların üzerinde yazılı bulunan miktar kadar, okul kantininden bedava alışveriş yapabiliyor. Biz bu çalışmanın meyvesini şimdiden almaya başladık. Umarım çok daha güzel ve verimli olur bu çalışmamız. Bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi

4’inci sınıf öğrencisi Zeynep Kılıç,’ İyilik kart sayesinde daha duyarlı konuma geldiklerini’ belirterek, “ Dışarıdaki çöpleri daha fazla toplayıp çöpe atıyoruz. Öğretmenlerimiz bize bu kartları vererek, bizi mutlu ediyorlar. Bu kartları iyilik yaptığımızda alıyoruz, yalnızca çöp toplamak değil mesela bir arkadaşımız yere düşer bir yeri incinir bizde ona yardım ederiz ve diğer iyilik türlerinde bu kartlar bize veriliyor. Bu uygulamadan dolayı öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.