Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek meslek okulu öğrencilerinden şire şenliği

SİVEREK 17.10.2022 - 10:25, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek meslek okulu öğrencilerinden şire şenliği

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eğitim öğretim gören meslek okulu öğrencileri 1’inci şire şenliği düzenledi.
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Laboratuvar Hizmetleri Bölümü öğrenci ve öğretmenleri tarafından 1’inci şire şenliği düzenlendi. İlçeye ait şifa deposu olarak bilinen şire üzüm bağlarını yaşatmak ve yüzyıllardan gelen kerge geleneğini devam ettirmek amacıyla yapılan şenlik, kalabalık bir katılım ile okul bahçesinde gerçekleştirildi. Basılan üzümden elde edilen şire, büyük kerge kazanında bazı aşamalardan geçirilerek bulamaç haline getirildi. Yapılan bulamaç bez örtülerine serilerek pastık ve cevizli sucuk yapıldı. Kalan bulamaç ise şenliğe katılan öğrenci, öğretmen ve katılımcılara dağıtıldı. Şenlikte öğrenciler müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi. Yapılan şenlik hakkında açıklamada bulunan Laboratuvar Bölümü öğretmeni Mustafa Pekşahin,” Bölümümüz aynı zamanda gıda tarım ve hayvancılık üzerinde çalışmalar yapıyoruz, araştırmalar yapıyoruz. Bu sene bir şire şenliği düzenlemeye karar verdik, daha önce Siverek’te gelenek haline gelen bir şenlikti şire şenliği, bizde bu kültürü yaşatmak amacıyla öğrencilerimizle birlikte bu etkinliği düzenledik. Dünden beridir Siverek’e üzgü şire üzümünün sıkımını yaptık, sabah erken saatlerinde kazanlarımızı kurduk, bulamacı kaynatmaya başladık ve gelecek olan misafirlerimize dağıttık. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi Öğrencilerden Tuğba Çiçekli ,” okul olarak birinci şire şenliği düzenliyoruz, daha önce de bu gibi etiklikleri düzenlemiştik, okul olarak gayet verimli çalışmalara imza atıyoruz, daha önce de mantar yetiştiriciliği ve bunun gibi çalışmalar yapmıştık. Bu seferde şire etkinliği yaptık, 2 gündür bunun hazırlığını yapıyoruz, biraz yorucu geçti eme değdiğine inanıyorum” diye konuştu Etkinliğe Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, İl Milli eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, şube müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eğitim öğretim gören meslek okulu öğrencileri 1’inci şire şenliği düzenledi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Laboratuvar Hizmetleri Bölümü öğrenci ve öğretmenleri tarafından 1’inci şire şenliği düzenlendi.

İlçeye ait şifa deposu olarak bilinen şire üzüm bağlarını yaşatmak ve yüzyıllardan gelen kerge geleneğini devam ettirmek amacıyla yapılan şenlik, kalabalık bir katılım ile okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Basılan üzümden elde edilen şire, büyük kerge kazanında bazı aşamalardan geçirilerek bulamaç haline getirildi.

Yapılan bulamaç bez örtülerine serilerek pastık ve cevizli sucuk yapıldı. Kalan bulamaç ise şenliğe katılan öğrenci, öğretmen ve katılımcılara dağıtıldı. Şenlikte öğrenciler müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Yapılan şenlik hakkında açıklamada bulunan Laboratuvar Bölümü öğretmeni Mustafa Pekşahin,” Bölümümüz aynı zamanda gıda tarım ve hayvancılık üzerinde çalışmalar yapıyoruz, araştırmalar yapıyoruz. Bu sene bir şire şenliği düzenlemeye karar verdik, daha önce Siverek’te gelenek haline gelen bir şenlikti şire şenliği, bizde bu kültürü yaşatmak amacıyla öğrencilerimizle birlikte bu etkinliği düzenledik. Dünden beridir Siverek’e üzgü şire üzümünün sıkımını yaptık, sabah erken saatlerinde kazanlarımızı kurduk, bulamacı kaynatmaya başladık ve gelecek olan misafirlerimize dağıttık. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi

Öğrencilerden Tuğba Çiçekli ,” okul olarak birinci şire şenliği düzenliyoruz, daha önce de bu gibi etiklikleri düzenlemiştik, okul olarak gayet verimli çalışmalara imza atıyoruz, daha önce de mantar yetiştiriciliği ve bunun gibi çalışmalar yapmıştık. Bu seferde şire etkinliği yaptık, 2 gündür bunun hazırlığını yapıyoruz, biraz yorucu geçti eme değdiğine inanıyorum” diye konuştu

Etkinliğe Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, İl Milli eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, şube müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.