Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te Afgan mülteciler kaçtı, jandarma ve polis kovaladı

SİVEREK 28.09.2021 - 14:34, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te Afgan mülteciler kaçtı, jandarma ve polis kovaladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, düzensiz kaçak göçmen ihbarı alan jandarma ve polis tarafından operasyon düzenledi. Operasyonda mülteciler kaçtı, jandarma ve polis havaya silah sıkarak kovaladı.
 HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, düzensiz kaçak göçmen ihbarı alan jandarma ve polis tarafından operasyon düzenledi. Operasyonda mülteciler kaçtı, jandarma ve polis havaya silah sıkarak kovaladı.     Siverek-Şanlıurfa karayolu yakınlarında bir tarlada bekleyiş halinde olan düzensiz Afgan mültecilerin olduğu ihbarı alan jandarma ve polis, kaçak gömenlere operasyon düzenledi. Jandarma aracını gören mülteciler, çevrede ki mısır tarlası ve ağaçlık alanlara kaçtı. Jandarma ve polis havaya ateş açarak, kaçan mültecileri kovaladı. Polis tarla ve ağaçlık alanlarda kaçan mültecileri teker teker yakaladı. Yapılan operasyonda 17 düzensiz mülteci yakalandı. Mülteciler arasındaki Türkçe bilen Süleyman Recebi, Türkiye’ye İran üzerinden geldiklerini söyledi. Süleyman Recebi, Afganis'tan'dan Türkiye yolculuğun ise koşullara göre uzayabildiğini belirterek, "Yolculuğumuzun süresi değişiyor, bazen 10 gün bazen bir ay sürüyor” dedi.  "Niye Türkiye’ye geldiniz" sorusuna, ”Savaştan kaçıyoruz” diyen Recebi, savaşın Taliban ile olduğunu ve onlardan kaçtıklarını söyledi                                                                Afgan Mülteci Süleyman Recebi   ‘Kadınlar ayrı yollarla Türkiye’ye geliyor’   Recebi, kendisinin de bulunduğu neden kadının bulunmadığı yönündeki soruya ise "Kadınlar ayrı bir yolla geliyor. Kadınlar otobüse biniyor ve gidiyor" dedi.   Diyarbakır'dan Siverek'e yürümüşler   Türkiye yolculuğu esnasında çok zorlu koşulları geride bıraktıklarını anlatan Süleyman Recebi, "Biz erkeklerin yolculuğu daha zorlu geçiyor. Daha çok yaya olarak gidiyoruz. Mesela Diyarbakır’dan buraya yürüyerek geldik" diye konuştu.   Yakalanan göçmenler daha sonra Siverek Emniyet Müdürlüğüne götürüldü, burada yapılacak işlemleri sonrasında sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilecek.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, düzensiz kaçak göçmen ihbarı alan jandarma ve polis tarafından operasyon düzenledi. Operasyonda mülteciler kaçtı, jandarma ve polis havaya silah sıkarak kovaladı.

 HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, düzensiz kaçak göçmen ihbarı alan jandarma ve polis tarafından operasyon düzenledi. Operasyonda mülteciler kaçtı, jandarma ve polis havaya silah sıkarak kovaladı.  
  Siverek-Şanlıurfa karayolu yakınlarında bir tarlada bekleyiş halinde olan düzensiz Afgan mültecilerin olduğu ihbarı alan jandarma ve polis, kaçak gömenlere operasyon düzenledi. Jandarma aracını gören mülteciler, çevrede ki mısır tarlası ve ağaçlık alanlara kaçtı. Jandarma ve polis havaya ateş açarak, kaçan mültecileri kovaladı. Polis tarla ve ağaçlık alanlarda kaçan mültecileri teker teker yakaladı. Yapılan operasyonda 17 düzensiz mülteci yakalandı.

Mülteciler arasındaki Türkçe bilen Süleyman Recebi, Türkiye’ye İran üzerinden geldiklerini söyledi. Süleyman Recebi, Afganis'tan'dan Türkiye yolculuğun ise koşullara göre uzayabildiğini belirterek, "Yolculuğumuzun süresi değişiyor, bazen 10 gün bazen bir ay sürüyor” dedi.  "Niye Türkiye’ye geldiniz" sorusuna, ”Savaştan kaçıyoruz” diyen Recebi, savaşın Taliban ile olduğunu ve onlardan kaçtıklarını söyledi

                                                               Afgan Mülteci Süleyman Recebi


  ‘Kadınlar ayrı yollarla Türkiye’ye geliyor’


  Recebi, kendisinin de bulunduğu neden kadının bulunmadığı yönündeki soruya ise "Kadınlar ayrı bir yolla geliyor. Kadınlar otobüse biniyor ve gidiyor" dedi.


  Diyarbakır'dan Siverek'e yürümüşler


  Türkiye yolculuğu esnasında çok zorlu koşulları geride bıraktıklarını anlatan Süleyman Recebi, "Biz erkeklerin yolculuğu daha zorlu geçiyor. Daha çok yaya olarak gidiyoruz. Mesela Diyarbakır’dan buraya yürüyerek geldik" diye konuştu.


  Yakalanan göçmenler daha sonra Siverek Emniyet Müdürlüğüne götürüldü, burada yapılacak işlemleri sonrasında sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.