Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te bulgur kaynatma şenliği düzenlendi

SİVEREK 21.09.2022 - 10:52, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te bulgur kaynatma şenliği düzenlendi

İlçenin tarihi, kültürü ve gelenekleri yaşatmak amacıyla kurulan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği, kaybolmaya yüz tutmuş bulgur kaynatma geleneğini yaşatmak amacıyla, 2’inci geleneksel bulgur kaynatma şenliği düzenlendi.
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... Tarihi Gümrük Hanında düzenlenen şenlikte, 50 kilo buğday büyük kerge kazanında yaklaşık 3 saat kaynatıldıktan sonra, bulgur halini aldı. Elde edilen bulgur şenliğe katılan vatandaşlara dağıtıldı. Program çerçevesinde katılımcılar halay çekerek, gönüllerince eğlendi. Yapılan şenlik hakkında açıklamalarda bulunan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği Başkanı Halil Yoğunlu, ‘Amaçlarının eski gelenek ve görenekleri yaşatmak olduğunu’ söyledi. Yoğunlu,” Bugün ilçemizde eski bir geleneğimiz olan Bulguru kaynatıyoruz. Bu gibi geleneklerimiz son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuştu, bizde bu geleneğimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl da Bulgur kaynatma şenliğinin 2’ncisini düzenledik. Dernek olarak bu gibi gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmak amacıyla yaşatmaya devam edeceğiz. Çok güzel bir şenlik oldu, bulgurumuzu kaynattık, gelenler afiyetle yedi. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi Dernek gönüllülerinden Fatma Güler’de,” Bu gibi etkinlik ve şenliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu geleneklerimizin arasında da yediklerimiz yemeklerimiz, yiyeceklerimiz de var. Bunların arasın bulgur kaynatma da var ve bu gelenek yavaş yavaş kaybolmaya yüz tutmuş bir geleneğimizdir. Bizde gençlerimize, çocuklarımıza bulgur kaynatmanın nasıl yapıldığını, o eşsiz lezzetinin nasıl olduğunu göstermek için bu yılda Bulgur kaynatma şenliğinin 2’ncisini düzenledik. Gençlerimiz bulgurla tanıştı, yedi, tattılar. Çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.  
İlçenin tarihi, kültürü ve gelenekleri yaşatmak amacıyla kurulan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği, kaybolmaya yüz tutmuş bulgur kaynatma geleneğini yaşatmak amacıyla, 2’inci geleneksel bulgur kaynatma şenliği düzenlendi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Tarihi Gümrük Hanında düzenlenen şenlikte, 50 kilo buğday büyük kerge kazanında yaklaşık 3 saat kaynatıldıktan sonra, bulgur halini aldı. Elde edilen bulgur şenliğe katılan vatandaşlara dağıtıldı. Program çerçevesinde katılımcılar halay çekerek, gönüllerince eğlendi.

Yapılan şenlik hakkında açıklamalarda bulunan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği Başkanı Halil Yoğunlu, ‘Amaçlarının eski gelenek ve görenekleri yaşatmak olduğunu’ söyledi. Yoğunlu,” Bugün ilçemizde eski bir geleneğimiz olan Bulguru kaynatıyoruz. Bu gibi geleneklerimiz son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuştu, bizde bu geleneğimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl da Bulgur kaynatma şenliğinin 2’ncisini düzenledik. Dernek olarak bu gibi gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmak amacıyla yaşatmaya devam edeceğiz. Çok güzel bir şenlik oldu, bulgurumuzu kaynattık, gelenler afiyetle yedi. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi

Dernek gönüllülerinden Fatma Güler’de,” Bu gibi etkinlik ve şenliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu geleneklerimizin arasında da yediklerimiz yemeklerimiz, yiyeceklerimiz de var. Bunların arasın bulgur kaynatma da var ve bu gelenek yavaş yavaş kaybolmaya yüz tutmuş bir geleneğimizdir. Bizde gençlerimize, çocuklarımıza bulgur kaynatmanın nasıl yapıldığını, o eşsiz lezzetinin nasıl olduğunu göstermek için bu yılda Bulgur kaynatma şenliğinin 2’ncisini düzenledik. Gençlerimiz bulgurla tanıştı, yedi, tattılar. Çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.