Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te çiftçiler elektrik kesintileri nedeniyle yol kesti

SİVEREK 02.08.2021 - 18:23, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te çiftçiler elektrik kesintileri nedeniyle yol kesti

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde çiftçiler elektrik kesintileri protesto etti.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çaylarbaşı Kırsal Mahallesinde yaşayan çiftçiler, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerinin kuruduğunu iddia ederek, Elektrik Dağıtım Trafosu önünde toplanarak, DEDAŞ’ı protesto etti. Yaklaşık 100 kişilik grup daha sonra Siverek-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Polis ve çiftçiler arasında yaşanan kısa süreli arbedeye, İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan müdahale ederek, çiftçilerin yolu kapatmamaları konusunda ikna etti. Burada çiftçiler adına bir konuşma yapan çiftçi Ramazan Sürücü “Kırsal mahallemizde yaşanan elektrik kesintileri ve düşük voltaj trafolarımızı çalıştırmıyor çalışmayan trafolar ekinlerimize büyük zarar veriyor. Tarlayı sulayan Dinamolar düşük voltaj ve elektrik kesintileri maalesef trafolarımıza zarar veriyor. Yetkililerin bir an önce sorunlarımızın çözümü için adım atması gerekiyor, çiftçiler olarak bu yıl kuraklığında vermiş olduğu zararın yanı sıra elektrik kesintileri ve trafo arızaları da üstüne gelince içinden çıkamaz bir duruma geldik” ifadelerini kullandı. Bir süre DEDAŞ trafo merkezi önünde bekleyen çiftçiler İlçe Emniyet Müdürünün ikazı üzerine çiftçiler olaysız dağıldı.
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde çiftçiler elektrik kesintileri protesto etti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çaylarbaşı Kırsal Mahallesinde yaşayan çiftçiler, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerinin kuruduğunu iddia ederek, Elektrik Dağıtım Trafosu önünde toplanarak, DEDAŞ’ı protesto etti.

Yaklaşık 100 kişilik grup daha sonra Siverek-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Polis ve çiftçiler arasında yaşanan kısa süreli arbedeye, İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan müdahale ederek, çiftçilerin yolu kapatmamaları konusunda ikna etti.

Burada çiftçiler adına bir konuşma yapan çiftçi Ramazan Sürücü “Kırsal mahallemizde yaşanan elektrik kesintileri ve düşük voltaj trafolarımızı çalıştırmıyor çalışmayan trafolar ekinlerimize büyük zarar veriyor. Tarlayı sulayan Dinamolar düşük voltaj ve elektrik kesintileri maalesef trafolarımıza zarar veriyor. Yetkililerin bir an önce sorunlarımızın çözümü için adım atması gerekiyor, çiftçiler olarak bu yıl kuraklığında vermiş olduğu zararın yanı sıra elektrik kesintileri ve trafo arızaları da üstüne gelince içinden çıkamaz bir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

Bir süre DEDAŞ trafo merkezi önünde bekleyen çiftçiler İlçe Emniyet Müdürünün ikazı üzerine çiftçiler olaysız dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.