Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’te Ramazan topu geleneği sürdürülüyor

SİVEREK 03.05.2021 - 10:31, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te Ramazan topu geleneği sürdürülüyor

Şanlıurfa Siverek ilçesinde Osmanlıdan kalma Ramazan ayında iftar saatinde top patlatma geleneği sürüyor.
Şanlıurfa Siverek ilçesinde Osmanlıdan kalma Ramazan ayında iftar saatinde top patlatma geleneği sürüyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Osmanlı'dan bu yana her Ramazan ayında iftar vakitlerini vatandaşlara duyurmak için uygulanan Ramazan topu geleneği, Siverek’te devam ediyor. İlçede bulunan Tarihi kalede iftara dakikalar kala ekipler tarafından yapılan hazırlıkların tamamlanmasıyla dikkatli bir şekilde patlatma işlemi gerçekleştiriliyor. Daha önce gerçek topun kullanıldığı gelenekte, günümüz şatlarına uygun Ramazan topu kullanılıyor. Osmanlıdan bu yana bu geleneğin Siverek’te yaşatıldığını söyleyen Ramazan topunu patlatmakla görevli Hüseyin Solgun,”  Bu geleneğin bitmemesi için çalışıyoruz, her Ramazanda Siverek kalesinden Ramazan topumuzu patlatıyoruz. İnşallah bu gelenek böyle devam eder” dedi Ezanın başlamasıyla birlikte ateşlenen Ramazan topunun sesini duyan vatandaşlar oruçlarını açıyor.
Şanlıurfa Siverek ilçesinde Osmanlıdan kalma Ramazan ayında iftar saatinde top patlatma geleneği sürüyor.

Şanlıurfa Siverek ilçesinde Osmanlıdan kalma Ramazan ayında iftar saatinde top patlatma geleneği sürüyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Osmanlı'dan bu yana her Ramazan ayında iftar vakitlerini vatandaşlara duyurmak için uygulanan Ramazan topu geleneği, Siverek’te devam ediyor. İlçede bulunan Tarihi kalede iftara dakikalar kala ekipler tarafından yapılan hazırlıkların tamamlanmasıyla dikkatli bir şekilde patlatma işlemi gerçekleştiriliyor.

Daha önce gerçek topun kullanıldığı gelenekte, günümüz şatlarına uygun Ramazan topu kullanılıyor.

Osmanlıdan bu yana bu geleneğin Siverek’te yaşatıldığını söyleyen Ramazan topunu patlatmakla görevli Hüseyin Solgun,”  Bu geleneğin bitmemesi için çalışıyoruz, her Ramazanda Siverek kalesinden Ramazan topumuzu patlatıyoruz. İnşallah bu gelenek böyle devam eder” dedi

Ezanın başlamasıyla birlikte ateşlenen Ramazan topunun sesini duyan vatandaşlar oruçlarını açıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.