Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te tonlarca balık kıyıya vurdu!

SİVEREK 25.11.2021 - 12:13, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te tonlarca balık kıyıya vurdu!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Hacı Hıdır baraj göletinde toplu balık ölümleri gerçekleşti. Balıkçılıkla geçimini yapan vatandaşlar, yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını talep etti.
HABERİN VİDEOSU İÇİN LÜTFRN TIKLAYINIZ... Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Hacı Hıdır baraj göletinde toplu balık ölümleri gerçekleşti. Balıkçılıkla geçimini yapan vatandaşlar, yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını talep etti. Su seviyesinin düştüğü Hacı Hıdır Baraj Göletinde tonlarca balık kıyıya vurdu. Kış mevsiminde geçimini balıkçılıkla yapan çevre mahalle sakinleri durumu fark edinci, olayı İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi, tonlarca balığın kıyıya vurduğu gölette yetkililer inceleme başlattı. 50 ton balık kıyıya vurdu Geçimini göletten tuttuğu balıklarla yapan Sakıp küçükyılmaz,’ Zararın çok büyük olduğunu ve yaklaşık 50 ton balığın öldüğüne’ dikkat çekti. Küçükyılmaz,” Biz Hacı Hıdır Baraj Gölet’inde özelikle kış mevsiminde balık tutarak geçimimizi sağlıyoruz ama maalesef yaklaşık bir hafta önce balık ölümleri gerçekleşmeye başladı ve bu bir hafta içinde en az 50 ton balık ölerek kıyaya vurdu, bu ölümlerin su seviyesinin azalması ve balıkların oksijensiz kalmalarından kaynaklandığını tahmin ediyoruz” dedi Yetkililerden yardım talep ediyoruz Balık ölümlerin gerçekleşmesiyle birlikte durumu yetkililere bildirdiklerini söyleyen Küçükyılmaz,” Yetkililer geldi numune falan aldı ama halen gözle görülür bir çalışma maalesef yok, Tarım İlçeden bir yetkili kadın geldi, bize gölette balık avlanmamalı dedi, biz geçimimizi buradan gerçekleştiriyoruz” 20 aile bu göletten para kazanıyor Gölette balık çeşidinin zamanla bittiğini ve sezan ile kefal kaldığını söyleyen Küçük yılmaz,” Biz 20 aile yıllardır geçimimiz bu göletten balık avlayarak gerçekleştiriyoruz, kolay bir iş değil ama başka yapacak işimiz yok. Ama son zamanlarda baraj göletinde su seviyesinin düşmesi ve balık ölümlerinin olması bizi korkutuyor. Lütfen yetkililer bir an önce bu soruna çözüm bulsun ve balıklarımız ölmesin” diye konuştu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Hacı Hıdır baraj göletinde toplu balık ölümleri gerçekleşti. Balıkçılıkla geçimini yapan vatandaşlar, yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını talep etti.

HABERİN VİDEOSU İÇİN LÜTFRN TIKLAYINIZ...

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Hacı Hıdır baraj göletinde toplu balık ölümleri gerçekleşti. Balıkçılıkla geçimini yapan vatandaşlar, yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını talep etti.

Su seviyesinin düştüğü Hacı Hıdır Baraj Göletinde tonlarca balık kıyıya vurdu. Kış mevsiminde geçimini balıkçılıkla yapan çevre mahalle sakinleri durumu fark edinci, olayı İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi, tonlarca balığın kıyıya vurduğu gölette yetkililer inceleme başlattı.

50 ton balık kıyıya vurdu

Geçimini göletten tuttuğu balıklarla yapan Sakıp küçükyılmaz,’ Zararın çok büyük olduğunu ve yaklaşık 50 ton balığın öldüğüne’ dikkat çekti. Küçükyılmaz,” Biz Hacı Hıdır Baraj Gölet’inde özelikle kış mevsiminde balık tutarak geçimimizi sağlıyoruz ama maalesef yaklaşık bir hafta önce balık ölümleri gerçekleşmeye başladı ve bu bir hafta içinde en az 50 ton balık ölerek kıyaya vurdu, bu ölümlerin su seviyesinin azalması ve balıkların oksijensiz kalmalarından kaynaklandığını tahmin ediyoruz” dedi

Yetkililerden yardım talep ediyoruz

Balık ölümlerin gerçekleşmesiyle birlikte durumu yetkililere bildirdiklerini söyleyen Küçükyılmaz,” Yetkililer geldi numune falan aldı ama halen gözle görülür bir çalışma maalesef yok, Tarım İlçeden bir yetkili kadın geldi, bize gölette balık avlanmamalı dedi, biz geçimimizi buradan gerçekleştiriyoruz”

20 aile bu göletten para kazanıyor

Gölette balık çeşidinin zamanla bittiğini ve sezan ile kefal kaldığını söyleyen Küçük yılmaz,” Biz 20 aile yıllardır geçimimiz bu göletten balık avlayarak gerçekleştiriyoruz, kolay bir iş değil ama başka yapacak işimiz yok. Ama son zamanlarda baraj göletinde su seviyesinin düşmesi ve balık ölümlerinin olması bizi korkutuyor. Lütfen yetkililer bir an önce bu soruna çözüm bulsun ve balıklarımız ölmesin” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.