Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek’ten Suriye’deki yetim ve mazlumlara yardım eli

SİVEREK 01.03.2021 - 11:00, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’ten Suriye’deki yetim ve mazlumlara yardım eli

Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa’nın Siverek ve Viranşehir ilçelerinde faaliyet yürüten yardım kuruluşları Suriye’ye yardım eli uzattı.
VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ Şanlıurfa’nın Siverek ve Viranşehir ilçelerinde faaliyet yürüten yardım kuruluşları Suriye’ye yardım eli uzattı. Barış pınarı harekâtıyla güvenli bölge olarak ilan edilen Suriye’nin Resulayn ilçesinde zor şarlar altında yaşam mücadelesi veren mazlumlara, Şanlıurfa’dan yardım eli uzatıldı. Uluslararası yardım faaliyetleri yürüten Hayrat İnsanı yardım derneği Siverek ve Viranşehir temsilcilikleri, yaklaşık 100 öğrenci için temin edilen giysiler Alluk Şarki köyündeki öğrencilere dağıtıldı. Yaptıkları çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Hayrat İnsanı Yardım Derneği Siverek Sorumlusu Fatih Culaz,” Siverek ve Viranşehir temsilcilikleriyle beraber bugün Suriye’nin Resulayn ilçesine geldik. Elhamdülillah ülkemizde topladığımız yardımlarla buraya geldik ve burada mazlum ve mağdur kardeşlerimize bir nebzede olsa yardımda bulunmanın sevincini yaşıyoruz. Rabbimize şükürler olsun bugün 100 çocuğun giysi ihtiyacını giderdik. Tek tek sınıfları gezdik, eksikliklerini his ederek, kardeşlerimizle birlikte olduk. Burası değişik bir atmosfer, insan buraya gelmeden, buraları görmeden bu havayı his edemiyor. Bu savaş mağduru olan, mağdur olan çocukların gerçekten birilerinin ellerinden tutması lazım, bizde elimizden geldiği kadar şuanda Suriye’de 30 temsilciliklerimizle yardım faaliyeti yürütüyoruz. Bu kapsamda dernek olarak ta bugüne kadar 2200’den fazla yardım tırı gönderdik, mazlumların ekmek ihtiyacı için bir fırın kurduk ve faaliyete geçmiş durumda. Dernek olarak Savaş bölgesinde ki birçok yerde insani yardımlara devam ediyoruz” dedi Viranşehir temsilcisi Mehmet Örnek’te ,” Bölgede savaş başladığı zamandan bu yana mazlum ve mağdur insanlara dernek olarak yardım etmeye çalışıyoruz. Bugün de Viranşehir ve Siverek Temsilcilikleri işbirliğiyle, buraya gelip mağdur olan çocukların kışlık elbiselerini karşıladık. Bize destek olan, kıymetli bağışçılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu
Haber: Mevlüt Bayraktar-Şanlıurfa’nın Siverek ve Viranşehir ilçelerinde faaliyet yürüten yardım kuruluşları Suriye’ye yardım eli uzattı.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Şanlıurfa’nın Siverek ve Viranşehir ilçelerinde faaliyet yürüten yardım kuruluşları Suriye’ye yardım eli uzattı.

Barış pınarı harekâtıyla güvenli bölge olarak ilan edilen Suriye’nin Resulayn ilçesinde zor şarlar altında yaşam mücadelesi veren mazlumlara, Şanlıurfa’dan yardım eli uzatıldı.

Uluslararası yardım faaliyetleri yürüten Hayrat İnsanı yardım derneği Siverek ve Viranşehir temsilcilikleri, yaklaşık 100 öğrenci için temin edilen giysiler Alluk Şarki köyündeki öğrencilere dağıtıldı.

Yaptıkları çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Hayrat İnsanı Yardım Derneği Siverek Sorumlusu Fatih Culaz,” Siverek ve Viranşehir temsilcilikleriyle beraber bugün Suriye’nin Resulayn ilçesine geldik. Elhamdülillah ülkemizde topladığımız yardımlarla buraya geldik ve burada mazlum ve mağdur kardeşlerimize bir nebzede olsa yardımda bulunmanın sevincini yaşıyoruz. Rabbimize şükürler olsun bugün 100 çocuğun giysi ihtiyacını giderdik. Tek tek sınıfları gezdik, eksikliklerini his ederek, kardeşlerimizle birlikte olduk. Burası değişik bir atmosfer, insan buraya gelmeden, buraları görmeden bu havayı his edemiyor. Bu savaş mağduru olan, mağdur olan çocukların gerçekten birilerinin ellerinden tutması lazım, bizde elimizden geldiği kadar şuanda Suriye’de 30 temsilciliklerimizle yardım faaliyeti yürütüyoruz. Bu kapsamda dernek olarak ta bugüne kadar 2200’den fazla yardım tırı gönderdik, mazlumların ekmek ihtiyacı için bir fırın kurduk ve faaliyete geçmiş durumda. Dernek olarak Savaş bölgesinde ki birçok yerde insani yardımlara devam ediyoruz” dedi

Viranşehir temsilcisi Mehmet Örnek’te ,” Bölgede savaş başladığı zamandan bu yana mazlum ve mağdur insanlara dernek olarak yardım etmeye çalışıyoruz. Bugün de Viranşehir ve Siverek Temsilcilikleri işbirliğiyle, buraya gelip mağdur olan çocukların kışlık elbiselerini karşıladık. Bize destek olan, kıymetli bağışçılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.