Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek Yeniden Refah Partisi, su sorunu hakkında bir rapor hazırladı

24.04.2022 - 12:56, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek Yeniden Refah Partisi, su sorunu hakkında bir rapor hazırladı

Siverek Yeniden Refah Partisi, ilçede su sorunu hakkında bir rapor hazırladı. Siyasi İşler Başkanı Mehmet Kılıç imzasıyla medya kuruluşlarına gönderilen raporda şu ifadelere yer verildi.
Siverek Yeniden Refah Partisi, ilçede su sorunu hakkında bir rapor hazırladı. Siyasi İşler Başkanı Mehmet Kılıç imzasıyla medya kuruluşlarına gönderilen raporda şu ifadelere yer verildi. Siverek’te su sorunu ve temelinde yatan nedenler! Köylülerin ana gelir kaynağı hayvancılık ve tarımdır. Tarımda girdi fiyatlarının yüksek olması ve yanlış tarım politikaları sonucu, tarımla uğraşan köylülerin tarlalarını ekemez hale gelmesine, ayrıca hayvancılıkla uğraşanların da hayvan yemlerinin aşırı yüksek fiyatlı olması, süt ve peynir satışı için pazar imkanı bulamamalarını beraberinde getirmektedir. Öte yandan meraların daralmasıyla şehre göç zorunlu hale gelmiş. Bunun yanında şehirdeki sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik imkanlarının ve sosyal yaşantının daha çekici olması sebebiyle, şehirde hamallık yapma pahasına göç yapılmaktadır. Bunun sonucu şehirde çarpık yapılaşma meydana gelmiş, bu da beraberinde su sorununun ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Daha önceki belediye başkanları kalıcı bir çözüm bulmadıkları için Karacadağ'dan getirilen su ile her yıl ihtiyaç doğrultusunda sondajlarla su kuyularını ilave ederek su sorunu kısmen de olsa halletmeye çalışıyorlardı. Başkan Ayşe Çakmak 2021'de verdiği bir beyanda yılsonunda ya da en geç 2022’nin başında arıtma tesisinden bahsederken "şebekelerimize arıtılmış temiz suyumuzu vereceğiz. Hayırlı ve güzel bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Ama hala o proje gerçekleşmedi ve ne yazık ki bu yaz da su sıkıntısı olacak gibi görünüyor. Su, hayati bir meseledir, İhmal edilemez! Ya bir an önce su arıtma tesisi aktif hale getirilmeli, ya da yaz aylarının da gelmesiyle hangi mahallelerde kaç su kuyusu vurulacaksa şimdiden tespit edilip bir an önce su kuyuları ilave edilmelidir. Millet isyan etmeden, vatandaşların mağdur olmaması yönünde önlemler alınmalıdır. Başkandan öncelikli ricamız bir an önce Fırat Nehri Su Projesini bitirmesi ve şehrimize temiz içme suyu vermesi için gerekli adımları atmasıdır.” Yeniden Refah Partisi Siverek İlçe Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Mehmet Kılıç
Siverek Yeniden Refah Partisi, ilçede su sorunu hakkında bir rapor hazırladı. Siyasi İşler Başkanı Mehmet Kılıç imzasıyla medya kuruluşlarına gönderilen raporda şu ifadelere yer verildi.

Siverek Yeniden Refah Partisi, ilçede su sorunu hakkında bir rapor hazırladı. Siyasi İşler Başkanı Mehmet Kılıç imzasıyla medya kuruluşlarına gönderilen raporda şu ifadelere yer verildi.

Siverek’te su sorunu ve temelinde yatan nedenler!

Köylülerin ana gelir kaynağı hayvancılık ve tarımdır.

Tarımda girdi fiyatlarının yüksek olması ve yanlış tarım politikaları sonucu, tarımla uğraşan köylülerin tarlalarını ekemez hale gelmesine, ayrıca hayvancılıkla uğraşanların da hayvan yemlerinin aşırı yüksek fiyatlı olması, süt ve peynir satışı için pazar imkanı bulamamalarını beraberinde getirmektedir.

Öte yandan meraların daralmasıyla şehre göç zorunlu hale gelmiş. Bunun yanında şehirdeki sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik imkanlarının ve sosyal yaşantının daha çekici olması sebebiyle, şehirde hamallık yapma pahasına göç yapılmaktadır. Bunun sonucu şehirde çarpık yapılaşma meydana gelmiş, bu da beraberinde su sorununun ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Daha önceki belediye başkanları kalıcı bir çözüm bulmadıkları için Karacadağ'dan getirilen su ile her yıl ihtiyaç doğrultusunda sondajlarla su kuyularını ilave ederek su sorunu kısmen de olsa halletmeye çalışıyorlardı.

Başkan Ayşe Çakmak 2021'de verdiği bir beyanda yılsonunda ya da en geç 2022’nin başında arıtma tesisinden bahsederken "şebekelerimize arıtılmış temiz suyumuzu vereceğiz. Hayırlı ve güzel bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Ama hala o proje gerçekleşmedi ve ne yazık ki bu yaz da su sıkıntısı olacak gibi görünüyor.

Su, hayati bir meseledir, İhmal edilemez!

Ya bir an önce su arıtma tesisi aktif hale getirilmeli, ya da yaz aylarının da gelmesiyle hangi mahallelerde kaç su kuyusu vurulacaksa şimdiden tespit edilip bir an önce su kuyuları ilave edilmelidir. Millet isyan etmeden, vatandaşların mağdur olmaması yönünde önlemler alınmalıdır.

Başkandan öncelikli ricamız bir an önce Fırat Nehri Su Projesini bitirmesi ve şehrimize temiz içme suyu vermesi için gerekli adımları atmasıdır.”

Yeniden Refah Partisi Siverek İlçe Başkanlığı

Siyasi İşler Başkanı Mehmet Kılıç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.