Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Su Yok, Hayat Yok! Zeynel Başkan!

SİVEREK 24.05.2021 - 01:06, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Su Yok, Hayat Yok! Zeynel Başkan!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Yaz aylarının gelmesi ile birlikte İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde başlanan su kesintileri vatandaşın canına tak etti.
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde yaz aylarının gelmesi ile birlikte İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde başlanan su kesintileri vatandaşın canına tak etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ'nin plansız ve habersiz kesintileri nedeni ile günlerce suyu akmayan mahalleliler bu duruma kayıtsız kalan yetkililerin duruma çözüm üretmemesi nedeni ile sosyal medya'da tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.  Günlerce suyu kesilen vatandaşlar muhattap bulamazken ŞUSKİ'den herhangi bir açıklama veya planlı kesinti duyurusu yapılmamasına vatandaşlar tepkili. Yıllardır su sorununun çözümü için çeşitli haberler ve açıklamalar yapılmasına rağmen İlçe'de su sorunu gün geçtikçe daha da artmaya devam ediyor.  VATANDAŞLAR MUHATTAP BULAMIYOR Suları günlerce akmayan vatandaşlar konu ile ilgili muhattap bulamadığı için dertli. Hayriye Mahallesinde oturan Hikmet G. beş gündür suların kesik olduğunu belirterek şunları kaydetti. "Siverek Belediyesini aradım sular akmıyor diye yetki alanlarında olmadığı ama ilgili birime aktarılacağını söylediler. İlgili birim kim dedim bana ŞUSKİ dediler onların numarasını istedim ancak verdikleri numarayı aradım cevap veren olmadı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini aradım ama onlarda beni ŞUSKİ'yi aramamı söylediler. 5 gündür içme suyumuzu hazır su alarak gideriyoruz. Kesintilere rağmen aylık uçuk su fiyatları ile su faturası ödüyoruz. Artık bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.  SU KUYULARI NEDEN YETMİYOR ? İlçe merkezinde hali hazırda kaç su kuyusu var ? bu kuyulardan kaç metre küp su elde ediliyor ? her yaz ayında su sorunu yaşanırken yetkililer neden öncesinden bunun için önlem almıyor diye sorularımızı sormak istediğimiz ŞUSKİ Müdürlüğünde Habersiverek.com olarak aradığımızda biz de cevap alamadık. 
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Yaz aylarının gelmesi ile birlikte İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde başlanan su kesintileri vatandaşın canına tak etti.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde yaz aylarının gelmesi ile birlikte İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde başlanan su kesintileri vatandaşın canına tak etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ'nin plansız ve habersiz kesintileri nedeni ile günlerce suyu akmayan mahalleliler bu duruma kayıtsız kalan yetkililerin duruma çözüm üretmemesi nedeni ile sosyal medya'da tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Günlerce suyu kesilen vatandaşlar muhattap bulamazken ŞUSKİ'den herhangi bir açıklama veya planlı kesinti duyurusu yapılmamasına vatandaşlar tepkili. Yıllardır su sorununun çözümü için çeşitli haberler ve açıklamalar yapılmasına rağmen İlçe'de su sorunu gün geçtikçe daha da artmaya devam ediyor. 

VATANDAŞLAR MUHATTAP BULAMIYOR

Suları günlerce akmayan vatandaşlar konu ile ilgili muhattap bulamadığı için dertli. Hayriye Mahallesinde oturan Hikmet G. beş gündür suların kesik olduğunu belirterek şunları kaydetti. "Siverek Belediyesini aradım sular akmıyor diye yetki alanlarında olmadığı ama ilgili birime aktarılacağını söylediler. İlgili birim kim dedim bana ŞUSKİ dediler onların numarasını istedim ancak verdikleri numarayı aradım cevap veren olmadı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini aradım ama onlarda beni ŞUSKİ'yi aramamı söylediler. 5 gündür içme suyumuzu hazır su alarak gideriyoruz. Kesintilere rağmen aylık uçuk su fiyatları ile su faturası ödüyoruz. Artık bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi. 

SU KUYULARI NEDEN YETMİYOR ?

İlçe merkezinde hali hazırda kaç su kuyusu var ? bu kuyulardan kaç metre küp su elde ediliyor ? her yaz ayında su sorunu yaşanırken yetkililer neden öncesinden bunun için önlem almıyor diye sorularımızı sormak istediğimiz ŞUSKİ Müdürlüğünde Habersiverek.com olarak aradığımızda biz de cevap alamadık. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.