Siverek Hayvan Severler Derneğinden Basın Açıklaması

SİVEREK 17.10.2022 - 10:50, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek Hayvan Severler Derneğinden Basın Açıklaması

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Hayvanları ve çevreyi korumak amacıyla kurulan Siverek Hayvan severler Derneği, hayvan barınağını ziyaret ederek bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında maddeler eşliğinde eksiklikleri sıralayan Dernek yetkililerden hayvan barınağının iyileştirilmesi talebinde bulundu. İşçe kısa adı HAY-ÇEVDER’in basın açıklamasında ki maddeler. 1. Hayvanların beslenme alanları şehir merkezine uzak ve çöplüklere yakın olmamalıdır. 2.Barınağın arkasındaki otuz dönümlük arazi, hayvanlar için büyük, konforlu ve hijyenik bir yaşam alanına dönüştürülmelidir. 3. En önemlisi burası sağlıklı hayvanların bile hasta olup bakımsızlıktan öldükleri bir hayvan barınağı/hapishanesi olmaktan çıkarılmalıdır. Rehabilitasyon merkezine çevrilip sadece hasta, kısırlaştırma yapılan yahut engelli hayvanların tedavilerinin ve bakımlarının yapıldığı bir hayvan rehabilite merkezine dönüştürülmelidir. 4. Bu istenilen şartlar sağlanmadan, şehir merkezinden sağlıklı hayvanlar barınağa ya da beslenme alanı olarak görülen bu çöplüğe asla getirilmemelidir. Yeni ve çöplerden uzak yerlerde beslenme alanları oluşturulmak zorundadır. Unutmayalım: Hayvanların yemek aramak için çöpün etrafına kendilerinin geldiği söylemi, hayvanları bizim aç bıraktığımız gerçeğini ortaya koyar. 5. Mamaların kaliteleri kontrol edilmeli, hayvanların yemeyeceği mamalar ucuza kaçılarak ve hayvanlara numuneler denetilmeden asla satın alınmamalıdır. 6. Su bırakılan alanlar özellikle hayvanların hastalanmaması için günlük temizlenmelidir. Hastalıklara karşı önlem almak bizi hastalık sonrası tedavi masrafından da kurtarır. En iyi tedavi önleyici tedavidir. 7. Tüm bu sorunların önüne geçilmesi için belediye Siverek'teki tüm veteriner hekimleri de kapsayan kısırlaştırma projelerini hayata geçirmelidir. Seri kısırlaştırmaya geçilmelidir. 8. Barınakta ve belediyede çalışıp görevlerini doğru şekilde yapmayıp hayvanlara merhametsizce yaklaşan tüm personellerin hakkında cezai işlem başlatılmalidir. 9. Hayvan barınağının yanındaki çöplük hayvanların ulaşamayacağı şekilde ıslah edilmelidir. 10. Hayvan barınağı ve araçların geçtiği anayol arasında hayvanların orayla ilişiğini kesecek DİKENSİZ sağlam bir tel örgü bulundurulmalı, hayvanların trafik kazası geçirmesinin önüne geçilmelidir. 11.Bu proje onaylanana kadar kış ayında yavrulu ve bakıma muhtaç hayvanlar için geçici barınma ve beslenme alanı olacak küçük barınaklar yapılmalıdır.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Hayvanları ve çevreyi korumak amacıyla kurulan Siverek Hayvan severler Derneği, hayvan barınağını ziyaret ederek bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında maddeler eşliğinde eksiklikleri sıralayan Dernek yetkililerden hayvan barınağının iyileştirilmesi talebinde bulundu.

İşçe kısa adı HAY-ÇEVDER’in basın açıklamasında ki maddeler.

1. Hayvanların beslenme alanları şehir merkezine uzak ve çöplüklere yakın olmamalıdır.

2.Barınağın arkasındaki otuz dönümlük arazi, hayvanlar için büyük, konforlu ve hijyenik bir yaşam alanına dönüştürülmelidir.

3. En önemlisi burası sağlıklı hayvanların bile hasta olup bakımsızlıktan öldükleri bir hayvan barınağı/hapishanesi olmaktan çıkarılmalıdır. Rehabilitasyon merkezine çevrilip sadece hasta, kısırlaştırma yapılan yahut engelli hayvanların tedavilerinin ve bakımlarının yapıldığı bir hayvan rehabilite merkezine dönüştürülmelidir.

4. Bu istenilen şartlar sağlanmadan, şehir merkezinden sağlıklı hayvanlar barınağa ya da beslenme alanı olarak görülen bu çöplüğe asla getirilmemelidir. Yeni ve çöplerden uzak yerlerde beslenme alanları oluşturulmak zorundadır. Unutmayalım: Hayvanların yemek aramak için çöpün etrafına kendilerinin geldiği söylemi, hayvanları bizim aç bıraktığımız gerçeğini ortaya koyar.

5. Mamaların kaliteleri kontrol edilmeli, hayvanların yemeyeceği mamalar ucuza kaçılarak ve hayvanlara numuneler denetilmeden asla satın alınmamalıdır.

6. Su bırakılan alanlar özellikle hayvanların hastalanmaması için günlük temizlenmelidir. Hastalıklara karşı önlem almak bizi hastalık sonrası tedavi masrafından da kurtarır. En iyi tedavi önleyici tedavidir.

7. Tüm bu sorunların önüne geçilmesi için belediye Siverek'teki tüm veteriner hekimleri de kapsayan kısırlaştırma projelerini hayata geçirmelidir. Seri kısırlaştırmaya geçilmelidir.

8. Barınakta ve belediyede çalışıp görevlerini doğru şekilde yapmayıp hayvanlara merhametsizce yaklaşan tüm personellerin hakkında cezai işlem başlatılmalidir.

9. Hayvan barınağının yanındaki çöplük hayvanların ulaşamayacağı şekilde ıslah edilmelidir.

10. Hayvan barınağı ve araçların geçtiği anayol arasında hayvanların orayla ilişiğini kesecek DİKENSİZ sağlam bir tel örgü bulundurulmalı, hayvanların trafik kazası geçirmesinin önüne geçilmelidir.

11.Bu proje onaylanana kadar kış ayında yavrulu ve bakıma muhtaç hayvanlar için geçici barınma ve beslenme alanı olacak küçük barınaklar yapılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.