Siverekli fotoğrafçılar ‘yüzyılın kuyruklu yıldızını’ görüntüledi

SİVEREK 14.10.2024 - 11:07, Güncelleme: 14.10.2024 - 11:07
 

Siverekli fotoğrafçılar ‘yüzyılın kuyruklu yıldızını’ görüntüledi

Siverekli fotoğrafçılar, bilim dünyasında büyük ilgi uyandıran ve ‘Yüzyılın Kuyruklu Yıldızı’ olarak adlandırılan Tsuchinshan-ATLAS (Kuyruklu Yıldız A3)’ü objektiflerine yakalamayı başardı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Nida Sanat Topluluğu fotoğrafçıları tarafından fotoğrafı çekilerek ölümsüzleştirilen kuyruklu yıldız, son olarak 80.000 yıl önce Dünya’dan gözlemlenmişti ve yeniden Güneş Sistemi’ne yaklaşarak görkemli bir gösteri sundu. Kuyruklu yıldız, Güneydoğu Torosların üstünden geçerken,  Siverekli gökyüzü meraklıları tarafından Takoran vadisi ile Güneydoğu Toroslarıyla birlikte ölümsüzleştirildi. Bu nadir gökyüzü olayı, bölgedeki fotoğrafçılar arasında büyük bir heyecan uyandırttı Tsuchinshan-ATLAS Kuyruklu Yıldızı Hakkında Tsuchinshan-ATLAS (Kuyruklu Yıldız A3), ilk olarak Çin’in Tsuchinshan Gözlemevi’nde keşfedildi ve ATLAS projesi kapsamında takip edildi. Bu kuyruklu yıldız, yaklaşık 80.000 yıl önce Dünya’nın yakınından geçmiş ve ardından uzun bir süre karanlıkta kaybolmuştu. Şimdi ise, bilim insanlarının hesaplarına göre, bir daha bu kadar yakın bir geçiş yapabilmesi için binlerce yıl beklenmesi gerekecek. Kuyruklu yıldızın kuyruğu, güneş ışığıyla aydınlanarak görsel bir şölen sundu. Bu tür olaylar, hem astronomi meraklıları hem de halk arasında büyük ilgi görmeye devam ediyor. Takoran Vadisi’nden yakalanan bu eşsiz görüntü, gökyüzüne ve evrenin büyüsüne olan hayranlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Fotoğraf: Hakan Lale
Siverekli fotoğrafçılar, bilim dünyasında büyük ilgi uyandıran ve ‘Yüzyılın Kuyruklu Yıldızı’ olarak adlandırılan Tsuchinshan-ATLAS (Kuyruklu Yıldız A3)’ü objektiflerine yakalamayı başardı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Nida Sanat Topluluğu fotoğrafçıları tarafından fotoğrafı çekilerek ölümsüzleştirilen kuyruklu yıldız, son olarak 80.000 yıl önce Dünya’dan gözlemlenmişti ve yeniden Güneş Sistemi’ne yaklaşarak görkemli bir gösteri sundu.

Kuyruklu yıldız, Güneydoğu Torosların üstünden geçerken,  Siverekli gökyüzü meraklıları tarafından Takoran vadisi ile Güneydoğu Toroslarıyla birlikte ölümsüzleştirildi. Bu nadir gökyüzü olayı, bölgedeki fotoğrafçılar arasında büyük bir heyecan uyandırttı

Tsuchinshan-ATLAS Kuyruklu Yıldızı Hakkında

Tsuchinshan-ATLAS (Kuyruklu Yıldız A3), ilk olarak Çin’in Tsuchinshan Gözlemevi’nde keşfedildi ve ATLAS projesi kapsamında takip edildi. Bu kuyruklu yıldız, yaklaşık 80.000 yıl önce Dünya’nın yakınından geçmiş ve ardından uzun bir süre karanlıkta kaybolmuştu. Şimdi ise, bilim insanlarının hesaplarına göre, bir daha bu kadar yakın bir geçiş yapabilmesi için binlerce yıl beklenmesi gerekecek.

Kuyruklu yıldızın kuyruğu, güneş ışığıyla aydınlanarak görsel bir şölen sundu. Bu tür olaylar, hem astronomi meraklıları hem de halk arasında büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Takoran Vadisi’nden yakalanan bu eşsiz görüntü, gökyüzüne ve evrenin büyüsüne olan hayranlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Fotoğraf: Hakan Lale

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.