Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Afad'dan sel vuran evlere hasar tespiti

SİVEREK 18.03.2020 - 17:41, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Afad'dan sel vuran evlere hasar tespiti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün gece yağan yağış ve dolu sonrasında Afad ekipleri, sel vuran evlerde hasar tespitinde bulundu.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün gece yağan yağış ve dolu sonrasında Afad ekipleri, sel vuran evlerde hasar tespitinde bulundu. Dün gece aniden başlayan yağmur ve dolu yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile bir çok kırsal mahallede sel taşkınları yaşandı. Şiddetli yağış nedeniyle bir çok evi su basarken, İlçeye bağlı Fırat mahallesinde 30 büyük baş hayvan telef oldu. ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bayırözü Kırsal mahallesinde de bir çok evi su bastı, yükselen su nedeniyle kümeslerde bulunan onlarca tavuk'ta telef oldu. İlçede yaşanan hasarı tespit etmek ve zarar gören vatandaşlara yardım etmek amacıyla Şanlıurfa Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekipleri, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar ile birlikte hasar tespit çalışmaları yaptı. Su basan evleri ve zarar gören vatandaşları tek tek ziyaret eden ekipler, hasar tespit tutanaklarını tuttu. Bayırözü Mahallesinde Afad ekiplerine ait araç, yağıştan oluşan çamurda kaldı, araç ekiplerin ve mahalle sakinlerinin çalışması sonucu çamurdan kurtarıldı. İlçede yaşananların birer felaket olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Karavar," Dün ilçemizde yaşanan felaketten sonra, Şanlıurfa Valiliği ve Afad Müdürlüğüyle yaptığımız görüşmeler sonucunda , ekipler geldi ve şehir merkezinde hasar tespit çalışması sonrasında, Bayırözü Mahallesinde de zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret edip, zarar tespitinde bulunduk. Dün gece yaşanan mağduriyetin tekrar yaşanmaması için  vatandaşlarımızın daha fazla dikkatli olması çağrısında bulunuyoruz. Yaşanan gerçekten bir felaket ve afettir, bu anlamda duyarlı olunalı ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmekte. Yaptığımız çalışma ve incelemelerde vatandaşlarımız yaşam alanlarını güvenli bir şekilde yaşanılır hale getirmediklerinden dolayı ciddi anlamda zarar ettiklerini gördük. Dün gece yaşanlara felaket diyorum, evet ciddi anlamda felaketti, çünkü ilçemizde 40-50 yıldır yaşanmammış bir yağış ve sel sonrasında dere taşkınları ve evleri su basmıştır.Tesellimiz can kaybının olmayışıdır, zarar gören vatandaşlarımızın da inşallah hasar tespitlerinden sonra zararları ödenektir. Buradan Valimize, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Afad ekiplerine ve Suski ekiplerine çok teşekkür ediyorum" dedi  Bayırözü Muhtarı Bedir Yavuzaslan yaptığı açıklamada," Dün gece aniden yağmur ve dolu yağdı ve gerçekten büyük bir afetti, bizim üst mahalle dediğimiz yer hepsi suyun altında kaldı. Olayı yetkililere bildirdim, sağ olsun şimdi buraya gelmişler, hasar tespitinde bulunuyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün gece yağan yağış ve dolu sonrasında Afad ekipleri, sel vuran evlerde hasar tespitinde bulundu.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün gece yağan yağış ve dolu sonrasında Afad ekipleri, sel vuran evlerde hasar tespitinde bulundu.

Dün gece aniden başlayan yağmur ve dolu yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile bir çok kırsal mahallede sel taşkınları yaşandı. Şiddetli yağış nedeniyle bir çok evi su basarken, İlçeye bağlı Fırat mahallesinde 30 büyük baş hayvan telef oldu. ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bayırözü Kırsal mahallesinde de bir çok evi su bastı, yükselen su nedeniyle kümeslerde bulunan onlarca tavuk'ta telef oldu.

İlçede yaşanan hasarı tespit etmek ve zarar gören vatandaşlara yardım etmek amacıyla Şanlıurfa Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekipleri, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar ile birlikte hasar tespit çalışmaları yaptı. Su basan evleri ve zarar gören vatandaşları tek tek ziyaret eden ekipler, hasar tespit tutanaklarını tuttu.

Bayırözü Mahallesinde Afad ekiplerine ait araç, yağıştan oluşan çamurda kaldı, araç ekiplerin ve mahalle sakinlerinin çalışması sonucu çamurdan kurtarıldı.

İlçede yaşananların birer felaket olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Karavar," Dün ilçemizde yaşanan felaketten sonra, Şanlıurfa Valiliği ve Afad Müdürlüğüyle yaptığımız görüşmeler sonucunda , ekipler geldi ve şehir merkezinde hasar tespit çalışması sonrasında, Bayırözü Mahallesinde de zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret edip, zarar tespitinde bulunduk. Dün gece yaşanan mağduriyetin tekrar yaşanmaması için  vatandaşlarımızın daha fazla dikkatli olması çağrısında bulunuyoruz. Yaşanan gerçekten bir felaket ve afettir, bu anlamda duyarlı olunalı ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmekte. Yaptığımız çalışma ve incelemelerde vatandaşlarımız yaşam alanlarını güvenli bir şekilde yaşanılır hale getirmediklerinden dolayı ciddi anlamda zarar ettiklerini gördük. Dün gece yaşanlara felaket diyorum, evet ciddi anlamda felaketti, çünkü ilçemizde 40-50 yıldır yaşanmammış bir yağış ve sel sonrasında dere taşkınları ve evleri su basmıştır.Tesellimiz can kaybının olmayışıdır, zarar gören vatandaşlarımızın da inşallah hasar tespitlerinden sonra zararları ödenektir. Buradan Valimize, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Afad ekiplerine ve Suski ekiplerine çok teşekkür ediyorum" dedi

 Bayırözü Muhtarı Bedir Yavuzaslan yaptığı açıklamada," Dün gece aniden yağmur ve dolu yağdı ve gerçekten büyük bir afetti, bizim üst mahalle dediğimiz yer hepsi suyun altında kaldı. Olayı yetkililere bildirdim, sağ olsun şimdi buraya gelmişler, hasar tespitinde bulunuyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.