Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Deprem sonrası çatlak oluşan binada korkuyla yaşıyorlar

SİVEREK 29.01.2020 - 15:33, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Deprem sonrası çatlak oluşan binada korkuyla yaşıyorlar

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde deprem sonrası evleri hasar gören vatandaşlar, çatlamış binalar için bir muhatap bulamadıklarını iddia etti.
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de şiddetli his edilen deprem sonrasında, ilçede bazı bina ve evlerde çatlarlar oluştu. İlçenin Fırat Mahallesi 23'üncü sokakta bulunan 5 katlı binada deprem sonrası çatlaklar meydana geldi. Bina sakinlerinin iddiasına göre durumu Siverek Belediyesine dilekçe ve sözlü olarak aktardıklarını ama bu saate kadar hiç bir yetkilinin gelip binayı incelemedikleri belirtiliyor. Bina sakinlerinden 2. katta oturan Remzi Gençdal," Binamızda deprem sonrası çatlaklar oluştu, korktuk içeri girmedik, durumu Belediye yetkilerine hem dilekçe ile ve hem de sözlü haber verdik, bizde 2 gün ve 2 gece akrabalarımızda kaldık ama ne arayan oldu nede soran,  bizde mecburen riskli durumda olan binaya dönmek zorunda kaldık. Yetkilileri arıyoruz, bize 15 gün içinde döneceklerini söylüyorlar, bu bina 15 gün içinde başımıza yıkılsa bunun hesabını kim ödeyecek, Gelsinler incelesinler, eğer yaşanmaya elverişliyse hiç olmazsa gönül rahatlığıyla otururuz, yok yaşamaya elverişli değilse bize söylesinler, ona göre tedbirimizi alalım" dedi
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde deprem sonrası evleri hasar gören vatandaşlar, çatlamış binalar için bir muhatap bulamadıklarını iddia etti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de şiddetli his edilen deprem sonrasında, ilçede bazı bina ve evlerde çatlarlar oluştu. İlçenin Fırat Mahallesi 23'üncü sokakta bulunan 5 katlı binada deprem sonrası çatlaklar meydana geldi.

Bina sakinlerinin iddiasına göre durumu Siverek Belediyesine dilekçe ve sözlü olarak aktardıklarını ama bu saate kadar hiç bir yetkilinin gelip binayı incelemedikleri belirtiliyor.

Bina sakinlerinden 2. katta oturan Remzi Gençdal," Binamızda deprem sonrası çatlaklar oluştu, korktuk içeri girmedik, durumu Belediye yetkilerine hem dilekçe ile ve hem de sözlü haber verdik, bizde 2 gün ve 2 gece akrabalarımızda kaldık ama ne arayan oldu nede soran,  bizde mecburen riskli durumda olan binaya dönmek zorunda kaldık. Yetkilileri arıyoruz, bize 15 gün içinde döneceklerini söylüyorlar, bu bina 15 gün içinde başımıza yıkılsa bunun hesabını kim ödeyecek, Gelsinler incelesinler, eğer yaşanmaya elverişliyse hiç olmazsa gönül rahatlığıyla otururuz, yok yaşamaya elverişli değilse bize söylesinler, ona göre tedbirimizi alalım" dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.