Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te Bitmeyen Altyapı Sorununa Öğrencilerden Çözüm

26.04.2018 - 10:44, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te Bitmeyen Altyapı Sorununa Öğrencilerden Çözüm

Siverek ilçesinde ortaokul ve lise okulların düzenledikleri 4006 TÜBİTAK bilim fuarları açılışları başladı.
Siverek ilçesinde ortaokul ve lise okulların düzenledikleri 4006 TÜBİTAK bilim fuarları açılışları başladı. 2018 yılında 61 okul ile bilim fuarlarına katılan Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezin de bulunan 3 okulun gerçekleştirdiği TÜBİTAK açılışıyla start aldı. Siverek Çok Programlı Anadolu Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu’nun katılımıyla açılışını yapılan fuar, daha sonra Mimar Sinan Ortaokulu ile Siverek Anadolu lisesinde ki açılışlarıyla devam etti. Altyapı Sorununa Çözüm Bilim fuarların da birbirinden önemli buluşlara imza atan öğrenciler, özelikle geliştirdikleri altyapı çalışması ilgi gördü. Siverek Anadolu Lisesi Öğrencisi İbrahim Halil Üzer tarafından geliştirilen şehir altyapısı hakkında konuşan Üzer,” Yıllardır Siverek’te bitmeyen bir altyapı sorunu var. Bunun için hem çevre kirliliği oluyor ve hem de devamlı yollar kapanıyor. Aylar boyunca pencereleri açamaz olduk, bu yüzden biz arkadaşlarımızla, neden şehrimize, çevremize yararlı bir proje yapmıyoruz diye kafa yorduk ve Siverek’in altyapı sorununa çözüm bulmaya karar verdik. Geliştirdiğimiz çalışmada yolları blok blok yaptık ve altına da elektrik, su, kanalizasyon yani alt yapıda ne gerekiyorsa onları yerleştirdik. Yol bozulduğunda, o blok kaldırılıp çalışma yapılacak ve çalışma kısa sürede bitecek, o zaman insanların mağduriyeti de ortadan kaldırılacak. Bu çalışma maddi alanda da ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çalışmamızı Siverek Belediyesine de önereceğiz” diye konuştu TÜBİTAK bilim fuarlarına gezip çalışmalardan memnun kalan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti.
Siverek ilçesinde ortaokul ve lise okulların düzenledikleri 4006 TÜBİTAK bilim fuarları açılışları başladı.

Siverek ilçesinde ortaokul ve lise okulların düzenledikleri 4006 TÜBİTAK bilim fuarları açılışları başladı.

2018 yılında 61 okul ile bilim fuarlarına katılan Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezin de bulunan 3 okulun gerçekleştirdiği TÜBİTAK açılışıyla start aldı.

Siverek Çok Programlı Anadolu Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu’nun katılımıyla açılışını yapılan fuar, daha sonra Mimar Sinan Ortaokulu ile Siverek Anadolu lisesinde ki açılışlarıyla devam etti.

Altyapı Sorununa Çözüm

Bilim fuarların da birbirinden önemli buluşlara imza atan öğrenciler, özelikle geliştirdikleri altyapı çalışması ilgi gördü. Siverek Anadolu Lisesi Öğrencisi İbrahim Halil Üzer tarafından geliştirilen şehir altyapısı hakkında konuşan Üzer,” Yıllardır Siverek’te bitmeyen bir altyapı sorunu var. Bunun için hem çevre kirliliği oluyor ve hem de devamlı yollar kapanıyor. Aylar boyunca pencereleri açamaz olduk, bu yüzden biz arkadaşlarımızla, neden şehrimize, çevremize yararlı bir proje yapmıyoruz diye kafa yorduk ve Siverek’in altyapı sorununa çözüm bulmaya karar verdik. Geliştirdiğimiz çalışmada yolları blok blok yaptık ve altına da elektrik, su, kanalizasyon yani alt yapıda ne gerekiyorsa onları yerleştirdik. Yol bozulduğunda, o blok kaldırılıp çalışma yapılacak ve çalışma kısa sürede bitecek, o zaman insanların mağduriyeti de ortadan kaldırılacak. Bu çalışma maddi alanda da ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çalışmamızı Siverek Belediyesine de önereceğiz” diye konuştu

TÜBİTAK bilim fuarlarına gezip çalışmalardan memnun kalan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.