Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverekli esnaflardan bayram öncesi dayanışma örneği

SİVEREK 20.08.2018 - 12:43, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverekli esnaflardan bayram öncesi dayanışma örneği

Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek esnaf ve Zanaatkârlar Derneği tarafından alınan ortak bir kararla, bayram öncesinde başlamak üzere her esnaf kendi ürettiği ve sattığı malı satacak.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek esnaf ve Zanaatkârlar Derneği tarafından alınan ortak bir kararla, bayram öncesinde başlamak üzere her esnaf kendi ürettiği ve sattığı malı satacak. ‘Amaçlarının herkesin işini yapmasını ve kimsenin kimsenin işine ve ekmeğine mani olmaması olduğunu belirten’ dernek başkanı Hamza Salkım,” Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği olarak doların hemen yükselmesi sonrasında kendi aramızda bir toplantı yaptık. Toplantıda şu kararlara vardı, yerli mala yöneleceğiz ve yerli mal alacağız. Kesin ve kesin Kurban bayramına doğru tamiratını yaptığımız ve sattığımız ürünlere zam yaptırmayacağız. Dolarla alışverişi kaldıracağız” dedi Türkiye’nin hepimizin olduğu belirten Salkım, iş adamlarına seslenerek, “  Lütfen piyasa mal sürmeyerek mal yok demeyin, Türkiye’de mal çoktur, hep beraber Cumhurbaşkanımızın yanında durup dolara ve dış güçlere baş eğmeyeceğiz” Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına hemen uyduklarına söyleyen, Hamza Salkım, “ Cumhurbaşkanımız ABD’nin ambargosuna karşı halk olarak bizde ambargo uygulayacağız açıklamasından sonra, biz bunu hemen yapmaya başladık” Esnaflar arasında dayanışmayı sağlamak ve bazı geleneksel adetleri yerine getirmek için bazı kararlar aldıklarını söyleyen Salkım, “ Aldığımız karar ile her esnaf kendi işini yapacak, bıçakçı bıçağını satacak, sobacı sobasını, saç tavasını satacak, bakırcı bakırını getirecek. Burada amacımız ekonomimiz ayakta dursun, ekonomimiz canlansın ve dışa bağımlı olmayalım. Biz ABD’nin ülkemiz üzerinde oymak istediği dolar oyununu protesto ediyoruz ve Amerika’ya boyun eğmiyoruz” diye konuştu Siverek’li esnaflarda alınan bu kararların olumlu olduğu ve herkesin yararını olduklarını belirttiler.
Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek esnaf ve Zanaatkârlar Derneği tarafından alınan ortak bir kararla, bayram öncesinde başlamak üzere her esnaf kendi ürettiği ve sattığı malı satacak.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek esnaf ve Zanaatkârlar Derneği tarafından alınan ortak bir kararla, bayram öncesinde başlamak üzere her esnaf kendi ürettiği ve sattığı malı satacak. ‘Amaçlarının herkesin işini yapmasını ve kimsenin kimsenin işine ve ekmeğine mani olmaması olduğunu belirten’ dernek başkanı Hamza Salkım,” Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği olarak doların hemen yükselmesi sonrasında kendi aramızda bir toplantı yaptık. Toplantıda şu kararlara vardı, yerli mala yöneleceğiz ve yerli mal alacağız. Kesin ve kesin Kurban bayramına doğru tamiratını yaptığımız ve sattığımız ürünlere zam yaptırmayacağız. Dolarla alışverişi kaldıracağız” dedi

Türkiye’nin hepimizin olduğu belirten Salkım, iş adamlarına seslenerek, “  Lütfen piyasa mal sürmeyerek mal yok demeyin, Türkiye’de mal çoktur, hep beraber Cumhurbaşkanımızın yanında durup dolara ve dış güçlere baş eğmeyeceğiz”

Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına hemen uyduklarına söyleyen, Hamza Salkım, “ Cumhurbaşkanımız ABD’nin ambargosuna karşı halk olarak bizde ambargo uygulayacağız açıklamasından sonra, biz bunu hemen yapmaya başladık”

Esnaflar arasında dayanışmayı sağlamak ve bazı geleneksel adetleri yerine getirmek için bazı kararlar aldıklarını söyleyen Salkım, “ Aldığımız karar ile her esnaf kendi işini yapacak, bıçakçı bıçağını satacak, sobacı sobasını, saç tavasını satacak, bakırcı bakırını getirecek. Burada amacımız ekonomimiz ayakta dursun, ekonomimiz canlansın ve dışa bağımlı olmayalım. Biz ABD’nin ülkemiz üzerinde oymak istediği dolar oyununu protesto ediyoruz ve Amerika’ya boyun eğmiyoruz” diye konuştu

Siverek’li esnaflarda alınan bu kararların olumlu olduğu ve herkesin yararını olduklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.