Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Lise Öğrencileri Cinsel İstismara Tepki İçin Yürüdü

SİVEREK 21.05.2019 - 09:28, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Lise Öğrencileri Cinsel İstismara Tepki İçin Yürüdü

(Videolu)- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen liseli öğrenciler son zamanlarda çoğalan cinsel istismar olaylarına tepki için basın açıklaması okuyarak, yürüyüş yaptı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen liseli öğrenciler son zamanlarda çoğalan cinsel istismar olaylarına tepki için basın açıklaması okuyarak, yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen yaklaşık 100 öğrenci sloganlar eşliğinde toplandı. Ellerinde cinsel istismarı kınayan dövizler taşıyan öğrenciler, susma sustukça sıra sana gelecek, sloganı attı. Toplanan grup adına basın açıklamasını lise öğrencisi Ramazan İzol okudu. Toplum olarak bugün birlik olma günü olduğuna dikkat çeken İzol,” Bilinmelidir ki bu yalnızca çocuklarımıza, kızlarımıza yapılmış çirkin saldırı değildir. Bu tüm halkımıza, kadın erkek ayrımı yapmaksızın yapılmış bir duygu bir duygu hırsızlığıdır. Bugün bu olayı kendine dert etmeyen bir insan bu memleketin insanı değildir, olamazda. Maalesef ki aramıza da insani duygudan yoksun, merhamet meşaleleri hiç yanmamış bir insanı barındırmaktaymışız. Bu şekilde akli dengesi yârinde olup akla mantığa sığmayan davranışlar sergileyen bir insanı ve bu insanla aynı düşünceye sahip edep yoksunlarını aramızda görmek istemiyoruz.” Yaptıkları eylemle ilgili açıklamada bulunan Ceylan Nur Gengeç,” Bugün burada toplanmamızın amacı kızların kadınların, kız çocuklarının hor görülmesi istismara uğramaları ve aile baskısı yüzünden sesiz kalmaları. Biz bugün burada onların sesi olmaya geldik. Çünkü ailelerinden korkan birçok kız öğrenci başlarınsa gelen birçok şeye sesiz kalıyorlar ve bu tarz insanların zorbalıklarına tehditlerine boyun eğiyorlar, işte biz burada onların sesi olmaya geldik.” Cinsel istismara uğrayan çocuklara seslenen Ceylan Nur, “Bu tür olaylar karşısında kesinlikle sesiz kalmayın, çünkü bizler sesiz kaldıkça, istismarcılar bu gücü kendinde görüyorlar ve bizi tehdit ve taciz etmeye devam ediyorlar. Arkadaşlarım ben tüm Türkiye’yi temsi etmeye geldik, sesi çıkmayan insanların sesi olmaya geldik ve bu tarz şeylere boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan öğrenciler, sesiz bir şekilde bir süre yürüdükten sonra olaysız biçimde dağıldı.
(Videolu)- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen liseli öğrenciler son zamanlarda çoğalan cinsel istismar olaylarına tepki için basın açıklaması okuyarak, yürüyüş yaptı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen liseli öğrenciler son zamanlarda çoğalan cinsel istismar olaylarına tepki için basın açıklaması okuyarak, yürüyüş yaptı.

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen yaklaşık 100 öğrenci sloganlar eşliğinde toplandı. Ellerinde cinsel istismarı kınayan dövizler taşıyan öğrenciler, susma sustukça sıra sana gelecek, sloganı attı.

Toplanan grup adına basın açıklamasını lise öğrencisi Ramazan İzol okudu. Toplum olarak bugün birlik olma günü olduğuna dikkat çeken İzol,” Bilinmelidir ki bu yalnızca çocuklarımıza, kızlarımıza yapılmış çirkin saldırı değildir. Bu tüm halkımıza, kadın erkek ayrımı yapmaksızın yapılmış bir duygu bir duygu hırsızlığıdır. Bugün bu olayı kendine dert etmeyen bir insan bu memleketin insanı değildir, olamazda. Maalesef ki aramıza da insani duygudan yoksun, merhamet meşaleleri hiç yanmamış bir insanı barındırmaktaymışız. Bu şekilde akli dengesi yârinde olup akla mantığa sığmayan davranışlar sergileyen bir insanı ve bu insanla aynı düşünceye sahip edep yoksunlarını aramızda görmek istemiyoruz.”

Yaptıkları eylemle ilgili açıklamada bulunan Ceylan Nur Gengeç,” Bugün burada toplanmamızın amacı kızların kadınların, kız çocuklarının hor görülmesi istismara uğramaları ve aile baskısı yüzünden sesiz kalmaları. Biz bugün burada onların sesi olmaya geldik. Çünkü ailelerinden korkan birçok kız öğrenci başlarınsa gelen birçok şeye sesiz kalıyorlar ve bu tarz insanların zorbalıklarına tehditlerine boyun eğiyorlar, işte biz burada onların sesi olmaya geldik.”

Cinsel istismara uğrayan çocuklara seslenen Ceylan Nur, “Bu tür olaylar karşısında kesinlikle sesiz kalmayın, çünkü bizler sesiz kaldıkça, istismarcılar bu gücü kendinde görüyorlar ve bizi tehdit ve taciz etmeye devam ediyorlar. Arkadaşlarım ben tüm Türkiye’yi temsi etmeye geldik, sesi çıkmayan insanların sesi olmaya geldik ve bu tarz şeylere boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan öğrenciler, sesiz bir şekilde bir süre yürüdükten sonra olaysız biçimde dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.