Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te iş vaadi ile vatandaşları dolandırdılar

SİVEREK 22.09.2022 - 12:23, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te iş vaadi ile vatandaşları dolandırdılar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dolandırıcılar, kendilerine resmi belgeli firma süsü göstererek vatandaşları dolandırdı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, kendini resmi belgeli bir firma olarak tanıtan dolandırıcılar, ev hanımlarına evde paketleme işi vaadi ile dolandırdı iddia edildi. Size mal göndereceğiz kapora yatırın dediler İnternet ve sosyal medya üzerinden reklamını yapan dolandırıcılar hedefine işsiz ev hanımlarını aldı. Paylaştıkları telefon ve sosyal medya üzerinden yüzlerce kişiye ulaşan dolandırıcılar, yaptıkları sahte İŞKUR belgesiyle de vatandaşlara güven vermeye çalıştı. Evde iş umudu ile sahte firma yetkilileriyle bağlantıya geçen vatandaşlardan, dolandırıcılar mal gönderebilmeleri için 555 TL kaporo para istedi. Dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, para yatırıldıktan sonra, paketleme için malzemenin de gelmediğini ve dolandırıcıların telefonlara cevap vermediğini iddia etti. Dolandırıcılar bu gibi yöntemle yüzlerce kişiyi mağdur ettikleri tahmin ediliyor.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dolandırıcılar, kendilerine resmi belgeli firma süsü göstererek vatandaşları dolandırdı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, kendini resmi belgeli bir firma olarak tanıtan dolandırıcılar, ev hanımlarına evde paketleme işi vaadi ile dolandırdı iddia edildi.

Size mal göndereceğiz kapora yatırın dediler

İnternet ve sosyal medya üzerinden reklamını yapan dolandırıcılar hedefine işsiz ev hanımlarını aldı. Paylaştıkları telefon ve sosyal medya üzerinden yüzlerce kişiye ulaşan dolandırıcılar, yaptıkları sahte İŞKUR belgesiyle de vatandaşlara güven vermeye çalıştı. Evde iş umudu ile sahte firma yetkilileriyle bağlantıya geçen vatandaşlardan, dolandırıcılar mal gönderebilmeleri için 555 TL kaporo para istedi. Dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, para yatırıldıktan sonra, paketleme için malzemenin de gelmediğini ve dolandırıcıların telefonlara cevap vermediğini iddia etti.

Dolandırıcılar bu gibi yöntemle yüzlerce kişiyi mağdur ettikleri tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.